ZwieRZakwawa Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 jak w temacie jaki komp do 6000 będzie najlepszy... kumpel upiera się na... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23780 i http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18941 i do tego myśli tylko nad 1024ram i oczywiście rodek x1900xt + reszta go nieobchodzi... a ja wiem że to będzie wyżucenie kasy... na za mocny proc i wogle próbowałem mu tłumaczyć że jak koniecznie chce X2 to niech weźmie 3800+ ale on nie bo ma "tylko" 2x512kb "keszu" ale niewiem jak mu wytłumaczyć ze 200mhz i dodatkowe 2x512 "keszu" nie jest warte ~700zł. Proszę o wasze propozycje!! Nic w tym kompie NIE będzie podkręcane więc na ram wystarcza nawet goodramy potrzebna będzie obudowa no i jakiś zasilacz myślałem o czymś koło 480W a własnie kolejny dylemat jaka grafa?? (narazie jedna) no i musowo musi być z crossfire lub SLI płytka dlatego ten expert żey jak najbardziej przyszłościowa była... no a ona ma sata2 Poradźcie coby kasy w błoto niewywalać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 madrze ale ja bym wział opterona 170 taniej a to samo co 4400+ mobo po co takie wypasne sli-d ci styknie chyba że masz duzo napędów sata to wtedy sli-dr ram minimum 2gb (2*1gb) segate baracuda 7200.9 160gb i radek x1900 zasilacz wez topowera p7 albo jakis inny dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Wez se od razu tego seageta w tylek wsadz za przeproszeniem . Jak ma byc wydajnie to wsadz tam raptory 2x 76 gb w raid. Jak juz wydawac tyle kasy to na banq styknie na raptorki. Nie chce nic mówic ale za 6k to bym mial taki sprzecior co żadko kto na tym forum ma :P. Ale to tylko ja :) no chyba ze ktos cos ... ( mysli tak jak trzeba). Edytowane 4 Lutego 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Wez se od razu tego seageta w tylek wsadz za przeproszeniem . Jak ma byc wydajnie to wsadz tam raptory 2x 76 gb w raid. Jak juz wydawac tyle kasy to na banq styknie na raptorki. Nie chce nic mówic ale za 6k to bym mial taki sprzecior co żadko kto na tym forum ma :P. Ale to tylko ja :) no chyba ze ktos cos ... ( mysli tak jak trzeba). no to oświeć mnie jaki za 600zł ma być ten zestaw żeby był najbardziej wydajny... aha i prosił bym jakieś linki do sprzętu bo akurat nieorientuje się co to są raptory...(znaczy domyślam sie ze są to dyski...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Wez se od razu tego seageta w tylek wsadz za przeproszeniem . Jak ma byc wydajnie to wsadz tam raptory 2x 76 gb w raid. Jak juz wydawac tyle kasy to na banq styknie na raptorki. Nie chce nic mówic ale za 6k to bym mial taki sprzecior co żadko kto na tym forum ma :P. Ale to tylko ja :) no chyba ze ktos cos ... ( mysli tak jak trzeba). to juz lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2x250 sata2 bo 140gb to malo jak na dzisiejsze czasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) to juz lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2x250 sata2 bo 140gb to malo jak na dzisiejsze czasy ee tam - mam 74Gb i caly czas ~10 gb wolnego. Po prostu trzeba czasem robic porzadek, zbedne rzeczy kasowac inne nagrywac a nie robic na dysku biblioteki programow, gier, muzyki, filmow ktorych nie uzywa sie na codzien.. EDIT: co innego jesli ktos zajmuje sie grafika, edycja wideo itp Edytowane 4 Lutego 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ee tam - mam 74Gb i caly czas ~10 gb wolnego. Po prostu trzeba czasem robic porzadek, zbedne rzeczy kasowac inne nagrywac a nie robic na dysku biblioteki programow, gier, muzyki, filmow ktorych nie uzywa sie na codzien.. EDIT: co innego jesli ktos zajmuje sie grafika, edycja wideo itp Dokladnie, a do takiego sprzetu jak tu kolega chce zlozyc to faktycznie Raptor bedzie pasowal :D Jest chyba tez Raptor 150 Gb, jezeli sie nie myle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) ale jak chyba wiecie raptor kosztuje 2*tyle co ten segate jak kupi 4 takie to 2 raptory zostaja w tyle a jak 2 to raptor tez w tyle Edytowane 4 Lutego 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...