Savage Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Szperając na sieci znalazłem dziwną informację na stronie PowerColor'a dotyczącą właśnie Radeona 9100. Otóż w informacjach o karcie napisano: Exceptional Video Quality FULLSTREAM™ technology reduces blockiness in internet streaming video for sharper and crisper images. VIDEO IMMERSION™ provides for unprecedented DVD playback while minimizing CPU usage czyli nowy-stary Radeon 9100 obsługuje technologię Fullstream.. a skoro to jest Radek 8500LE z nowym BIOS'em to stare Radki też obsługują tą technologię... a właściwie wynika z tego, że to jest tylko programowe wykorzystanie jednostki Pixel Shader do poprawy jakości filmików... Ciekaw jestem czy BIOS'y do Radków 9100 będą pasowały do kart 8500LE bo jeśli tak to dzięki małemu zabiegowi będziemy mogli się szczycić kartą, która posiada Fullstream :) Nie jest ona jeszcze stosowana chociażby w Media Player ale może kiedyś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Sprawa wygląda podobnie do tej z chipsetem R300 w radeonach. Podobno 256 bitowa magistrala jak i osiem potoków są dostępne w radeonie 9500 po wgraniu innego biosu. Gdzieś o tym czytałem ale nie pamietam gdzie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 co to fullstream ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Cytat co to fullstream ? technologia poprawiajaca jakosc wyswietlanych filmow. Niweluje bloki powstale na skutek kompresji itp itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Musze sie jeszcze doedukowac w temacie radeonow bo myslalem, ze R8500 mial fullstream. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Cytat Musze sie jeszcze doedukowac w temacie radeonow bo myslalem, ze R8500 mial fullstream. Patrz, mi sie tez tak wydawalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 ATI sie wydawalo ze niema :P ,technologie fullstream wprowadzilo w radeonach 9000/9000 PRO 9700 i pochodne, ciekawe to wszystko ale ja tu czuje poprostu copy&paste i ktos walnal buraka w powercolorze. A ATI od dawien dawna ma wspomaganie kompresji/dekompresji mpg2 moshe z tym wam sie pomylilo. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 ten trik z tym likwidowaniem makroblokow przy odtwarzaniu video jest w nowych radeonach serii 9000. natomiast w r8500 tego nie posiadaja z tego co wiem a obrobka video zajmuje sie osobny uklad scalony Rage Theater - co do jakosci obrazu video to w jednym jak i drugim przypadku jest swietna i napewno duzo lepsza niz innych kart graficznych np Nvidii. co do likwidowania tych makroblokow to nie sadze aby to bylo az takie skuteczne (czytalem gdzies ze obraz jest bardziej zmiekczony i mniej ostry niz w starszych modelach ATi ) , zreszta przy dzisiejszej jakosci DivX nie ma to sensu bo jakosc rippow jest naprawde swietna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...