Skocz do zawartości
Fredziu

Kupno pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić pamięć DDR 128 Mb PC-266. Teraz mam Też 128 PC-266 Nanya. Czy muszę kupić taka sama kość, czy mogę jakąś inną? Chodzi o stabilność sys. itd. Mam 170 zł na te pamiątki. Jaką wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie musisz kupowac takich samych kosci. Ja dawniej mialem dwie kosci AM1 i jedna Seiteca i wszycho chulalo na hardcore'owych timingach [2-2-2] :twisted:

pozdrav

Lagier

Musiałeś mieć fuksa. ;-]

Najlepiej przed zakupem pamiątki przetestować. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byz moze chociaz u kumpla tez wkladalem 2 rozne kosci i chodzilo ok ale z kolei u innego dzialy sie rozne dziwne rzeczy :? prawda jest taka ze zalezy jak sie trafi czasem mozesz nawet dwie takie same miec i bedzie ci ch*&^o chodzil (napewno jednak jest mniejsze ryzyko i prawdopodobienstwo). Masz calkowita racje przed zakupem najlepiej je przetestowac.

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie mozesz kupic jakiekolwiek, najbardzie polecam ALLEGRo albo MNIE :):D;) sam mysle nad dokupieniem jeszcze 512DDR a te moglbym sprzedac... fabrycznie maja CL2.5 u mnie chodza na CL2 najwiecej wyciagnalem sobie 306mhz, wiecej nie bo nie chcialem vcore na procu podnosci... tak wiec kup jakie kolwiek albo te odmnie :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wlasnie... w sprawie tych pamieci, znalazlem cos w prost zaje******go na allegro, jak sadzicie oplaca sie wziac, poptrzcie dobrze na te pamiatki i jak tak to juz zamwaiam bo oferta wrecz suuuuper!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9507790

nowe, z gwarancja - jaki szmelc?? MUSI dzialac, tylko jakos jakbuscie sie tych oznaczen na pamieciach doszukali czy sa to te lepsze czy gorsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieeeeeee.... wszystko tylko nie allegro!!!!!!!! tam mozesz kupic niezly szmelc nie poleca kupna sprzetu komputerowego typu: ram, cpu, mobo na allegro mozna sie niezle naciac!!!!!

ja kupuje procek na allegro :-) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9011786

serua AIUGA - zobaczymy.

Kiedys sie nacialem na kolesia ktory sprzedawal sbLIVE'a :-) ale glupi bylem i poczatkujacy (mial 4 negatywy i czyt pozytywy) :? coz...madry polak po szkodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem chlopaki "robta co chceta" ale ja tam takich rzeczy na allegro nie koopoje. Wezmy przyklad Szymona kupisz ten procek a niech on jest (czego ci nie zycze) spalony wlozysz do kompa a tu doopa napiszesz do kolesia ze jest spalony na co on ci odpowie ze np.: zle zalozyles cooler i to ty go schajczyles!! No ale ja tam ci nie rzadze zrobisz to co uwazasz za sluszne

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoczko, ale raczej jak ktos ma 20pozytywów to jest to raczej partner sprawdziny i naprawde trudno aby akurat na ciebie padlo oszustwo... ja sie zarabiscie noje wydac to 450zl na pamiec z allegro ale chyba sie skusze... sam nie wiem ale jak ty szymon kupujesz to ja tez :D niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawse zgadzac trzeba :D sssssie zobaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz dokladnie to samo moze mi powiedziec koles w sklepie. To akurat nie jest argument. Po za tym sprzedał 27 tych prockow. A mimo wszystko w pewnym stopniu stoi za mna prawo :-). Wezmy przyklad mojego kumpla ktory zaplacil 500 zł za 3 kartofle :-) poszedl na policje tam dowiedzial sie ze ludzie czasami kupuja aparaty cyfrowe (to juz jest idiotyzm wedlug mnie) za pare tysiecy a w paczkach dostaja cegly. Trwalo to dwa miechy ale pieniadze odzyskał.

Owszem nadal jest to ryzyko z tym ze zalezy mi na tej serii :-) za pewne wiecie czemu...a gosc nie wyglada na jakiegos lewego. Po za tym za kazdym razem jak kupuje cos na allegro za taka kase obiecuje sobie ze to ostatni raz... :-) moze to bedzie ten..

ps. kupilem tez plytke glowna i procek rok temu za 700 zł tez na aukcji. Miałem farta...dzialalo :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

here you are:

default test: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5418624

300c/600m: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5426218

co do plytki to ogolnie jest spox bardzo stabilna!! to chyba jej glowna zaleta. O/c bdb po overvolcie podnosisz vcore na ponad 2.0V!!!! narazie nie wyszedl jeszcze dobry bios w ktorym dobrze dzialalby hardware monitor a konkretnie temp. cpu (jest zanizona) ale pracuja nad tym wgralem najswierzsza bete i juz co nieco sie poprawilo jeszcze troche i napewno sie uda :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha na twoim miejscu pomyslalbym nad nforce 2 a konkretnie nad epoxem 8rda lub asusem a7n8x!!! jak ja kupowalem mobo to musialbym czekac na przesylke bo tylko w taki sposob moglem kupic plyte na nforce 2 a mnie sie nie chcialo wiec poszedlem do sklepu i wzialem to co mam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co ty testow nie czytasz?! napewno wydajniejszy niz KT400 a za to ten o/c :P w Epox 8rda masz blokade szyny pci na 33mhz ty wiesz jak na tym sie musi krecic?! ale chocby nie brac tego pod uwage to w 3dmarq na tych samych configach miedzy kt400 a nforce 2 jest nawet do 500 pkt roznicy!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az tak wielkiej roznicy miedzy kt400 a nForce2 w wydajnosci nie ma - raz jest lepszy kt400 raz nForce2 zalezy od testow i producenta plyty - w Dual DDR pokazuje pazurki ale tylko w niektorych aplikacjach np Adobe Photoshop . tak czy inaczej ta plyta obecnie najlepiej nadaje sie do OC i do przyszlych prockow w tym Bartona - magistrala do 250 MHz (Epox) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...