Skocz do zawartości
wasiek85

Radeon 9500 Czy Palit Geforce 6200a?

Rekomendowane odpowiedzi

A ten Radek jest modowalny na 8 potoków i jaka szyna pamięci??? Tak czy siak będzie wydajniejszy od geforce'a ze względu na to ze ten palit ma 64 bit. I nie patrz na to że ten gefoce jest zgodny z SM 3.0, bo ta karta i tak jest do tego zasłaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Palit wydal pare bardzo udnaych produktow, jak np. x1600Pro z pamieciami 1,4 ns czy wlasnie ten Geforce 6200A, bo ma, w przeciwienstwie do konkurencji, DDR2.

Tak dla porównania dodam wyniki marków (komp jak w sigu) : ~11k/3.6k/1.5k (Marki odpowiednio 01se/03/05) - R9550 (oczywiście kręcony) w większości przypadków będzie wydajniejszy (może poza Doomem III :) ) Edytowane przez rzymo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, mam okazje kupić 9500 64MB(2,8NS BGA Samsunga) 128bit(na aukcji pisze ze jest modowalny na 97) za 199zl, oplaca się czy to moze być wał?

link do aukcji

Pozdrówka

EDIT: Znalazłem w necie : stronka i wg. tego co tam pisze że ten laminat jest 256bit...

Edytowane przez AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że modewalny to jedna sprawa a to czy wyskakuja jakies błędy w grafice po zmodowaniu to co innego. jeśli on by miałby chodzic bez krzaków i kratek z 8 potokami to sie opłaca. Jakis czas temu miałem podobny dylemat czy kupic r9500 pro czy 6200 64bit. Zdecydowałem się na radzia i nie żałuję. Karta zapiernicza az miło. Wyniki w markach na celkuD w podpisie. Według mnie to niezła karta, trzeba się tylko pilnowac i niedac zrobic w wałka . Mnie sprzedali 9500@pro (hardmod) jako pełnego radka 9500pro. Niby nic, ale cena wyższa była, a przy pro jestem pewny że nic z potokami się nie skaszani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może od razu na 9800 się rzucać(nie SE nie PRO)- moze się by udało dogaadć z rodzicami, planuje tak nie zmieniać przez najbliższe 1,5 roku nie zmieniać niczego bo komputer to nie wszystko :wink:

EDIT: Patrząc na empiryczne zestawienie benchmarka.pl wychodze z założenia ze porozmawiam poważnie z rodzicami- ale płaszczyć sie nie będę :wink:

Edytowane przez AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi