ath Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Co przez to rozumiesz ? w jakich pozycjach ? jaka jest reszta sprzętu qmpla ... Bo mój palit np w marku 05 robi na 550/1550 6200 - optymalizacji brak poza sterami (wydajność) i ramki niecałe 200 cl2,5. Pewnie częściowo wynika to z dwukrotnie większej ilości ram ale w czasie grania ten ram też się liczy ;] Update: Ma prawo dostawać "ostro" w dupe przy porównaniu z 700/1850 - w końcu te karty mają tyle samo jednostek ROP i jeżeli akurat w danej pozycji to jest wąskim gardłem to nic w tym dziwnego ;] Robilismy marka03, on ma sempa 2800+@2,4 ja 2600+@2,6 , on mial na taktach 550/15xx troche ponad 12k ja ~13,5k, no niech te moje 200mhz na cpu odejmie 200-300ptk. , ale roznica ~1k to jednak sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Bo 03 jest w ogóle mało miarodajny ;] 05 jest obciążony znacznie mniejszym błędem , a najlepiej po prostu odpalić jakąś gierkę i porównać fps w danej lokacji na danych ustawieniach i wszystko będzie jasne ;] Ja dalej twierdze, że dobrze zrobiłem kupując palita a miałem i styczność z galaxy - szt. 2 - nie długo i nie tak wykręconym (nie chcialem wujkowi karty nadpalić) ale wiem mniej więcej co to za zwierz ;] -- a taki stylistyczny koszmarek poprawilem ;] Edytowane 6 Marca 2007 przez 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) witam mam owa karte graficzna (galaxy Gf7300GT 256Mb 1.2ns) Zmierzylem opro rezystora R437 ( odpowiedzialny za zwiekszanie V mem). Wartosc wynosi 726 om Czy mozecie mi powiedziec czy karta jest oparta o kosci pamieci samsunga czy Hynix ? ( narazie nie mam plyty glownej aby wsadzic karte i sprawdzic jakie napiecie ) Czy warto zdjac zalmana z karty i nasmarowac jakas dobra pasta ? czy moze juz Galaxy ma cos dobrego zastosowanego i gra nie warta swieczki ? Edytowane 10 Marca 2007 przez Portal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Warto dać lepszą pastę :) Co do memek, to co za problem radiatorki ściągnąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Co do memek, to co za problem radiatorki ściągnąć ? a pozniej taki radiator bedzie sie dobrze trzymal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 a pozniej taki radiator bedzie sie dobrze trzymal ? po ściągnięciu radiatorka proponuje dać nową taśme ;] Może być nawet taka zwykła biurowa dwustronna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Może być nawet taka zwykła biurowa dwustronna :wink: Ja tam słyszałem że to całe 3M to wieeeelki wał i zamiast tego prawie wszędzie można stosować takie zwyczajne biurowe "dopalacze" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ja tam słyszałem że to całe 3M to wieeeelki wał i zamiast tego prawie wszędzie można stosować takie zwyczajne biurowe "dopalacze" icon_smile3.gif no biurowa RLZ, działa jak każda taśma dwustronna, i musi być całkiem niezłą skoro pamięci kręcą mi sie jak kręcą :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 co sesq robi zle: -mierze vgpu, czarny do molexa czarnego, czerwny do tego najwyzszego punktu na tym obrazku http://img84.imageshack.us/my.php?image=pomiarvyc7.jpg. Miernik ustwiony na V kreska z kropkami pod nią ( to chyba prad stały ) skala '20' i podaje mi napiecie 0.80V HILF MIR ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Baterie w mierniku są ok ? Ten najwyższy punkt na obrazku na niektórych kartach / miernikach nie pokazuje dobrego napięcia [; Dobre napięcie pokazuje zawsze rezystor (to najmniejsze na fotce). Jak się boisz o kartę i o to, że ci się ręce trzęsą to obklej sobie całość wokół taśmą i nie będzie problemu ;] BTW: Nazwy miast piszemy wielką literą [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Mam karte GF7300GT Galaxy. Na karcie sa radiatory na pamieciach. Czy jak odkleje na chwile taki radiator od kosci pamieci to pozniej dam rady spowortem go przykleic ?( radiatory sa jakby jakas biala tasma przyklejone) - chcem sprawdzic czy to kosci samsunga czy Hynix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Powinnieneś bez problemu je zdjąć i spowrotem przykleić.. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Czym można kręcić GEforce'a? Prawie od zawsze jechałem na Radeonie i teraz mam problem... :/ Bo ten nvtweak pozwala pamięci tylko do 1,68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Czym można kręcić GEforce'a? Prawie od zawsze jechałem na Radeonie i teraz mam problem... :/ Bo ten nvtweak pozwala pamięci tylko do 1,68 to ja sie podepne tez :) mam identyczny problem - tez jechalem zawsze na Radeonie i teraz potrzebuje jakiegos programiku ktorym dobrze podkrce swojego GF7300Gt i ktory (najwazniejsze ) dziala pod Vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Bo na tym oc w sterach to pamięci już przetestowałem na 1,68Ghz i ładnie lecą... Ale dalej już suwaka brakuje :D... Może RivaTuner? Edytowane 14 Marca 2007 przez -=Drizzt=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Bo na tym oc w sterach to pamięci już przetestowałem na 1,68Ghz i ładnie lecą... Ale dalej już suwaka brakuje :D... Może RivaTuner? Brawo, znalazłeś właściwą odpowiedź :mur: A wystarczyło przejrzeć parę stron tego tematu i byś już wiedział, albo użyć szukajki. No ale nie, lepiej zapytać na forum :mur: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 czy RivaTuner dziala dobrze pod Vista ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Fajnie Rive to ja znam bo i r9600 kiedyś na tym kręciłem ale może pod nvidię jest coś w rodzaju atitray tool, tego akurat nie wiedziałem, a o coś takiego mi chodziło... OC, panel sterów, licznik fps... Ale chyba pod GeForce'a czegoś takiego nie znajdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Riva ma wszystko to co wymieniłeś, a nawet i więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) O no to wyruszam w poszukiwaniu licznika FPS... bo bez niego żyć nie umiem. :D ... Dziwne, że do tej pory go nie widziałem. O już znalazłem thx za info. Edytowane 14 Marca 2007 przez -=Drizzt=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 czy RivaTuner dziala dobrze pod Vista ? Było już to pytanie :mur: O ile dobrze pamiętam, to najnowsza wersja - tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Było już to pytanie :mur: O ile dobrze pamiętam, to najnowsza wersja - tak czy aby rivatuner krecic grafe to trzeba zainstalwoac drivery nvidi ? czy moga byc te ktore vista sobie sama zainstalowala (miala w systemie swoim) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) czy aby rivatuner krecic grafe to trzeba zainstalwoac drivery nvidi ? czy moga byc te ktore vista sobie sama zainstalowala (miala w systemie swoim) ? :blink: :mur: :lol2: :lol: Brak słów :lol: Na sterach visty to ty sobie możesz popracować w 2D. ŻADNA aplikacja 3D nie działa bez sterowników producenta do karty graficznej :mur: Tak ogólnie, to co za problem ściągnąć rivę, która zajmuje 2Mb i sobie sprawdzić wszystko, zamiast zadawać durnowate pytania :? :-| Edytowane 14 Marca 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 No czekałem tydzień żeby móc napisać posta w tym temacie :))) Wreszcie mam moją 7300GT 256MB z zalmankiem.... Powiedzcie mi tylko (dużo tych stron i małe szanse na samodzielne znalezienie odpowiedzi :P ) na ile ona się średnio kręci? Ja mam na razie 600/1700 i nie wiem czy z pamięci jakoś mogę więcej wyciągnąć, 1710 i zwiech w markach. Na GPU napewno pójdzie jeszcze pencil mod. Ale te ramy mnie zastanawiają najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 O tym jak się kręci GPU masz w 2 poście tego tematu... W takich dużych tematach prawie zawsze na 1 stronie jest FAQ, które warto przeczytać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) na pamieciach mi pokazuje 1.35v, odrzucam ze miernik jest zly albo jego bateria, bo przy vgpu podawal prawidlowa wartosc ( 1,24V ) CO JEST GRANE ? :) edit: w stresie na działce 20 mam 1,5 w stresie na dzialce 2000m mam 1600 powiedzcie co i jak edit2: dobra, cos musialem robic zle, teraz jest 1,61V Edytowane 15 Marca 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 No też prawda. Sorki ;) ale o memkach juz chyba niczego nie widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 testuje swoja karte na stockowym napieciu poszla na 580/1460, zastanawia mnie to dlaczeg tak slabo udalo mi sie podktrecic pamieci, dodam ze w atitoolu poszly bez problemu na 1600 ale nie przechodza marka'01 a dokladie testu POINT SPRITES, max wartos jaka przechodzi ten test to wlasnie 1460, dlaczego tak jest? w tej chwili dalem wiecej papu gpu tzn dokladnie 1.5V(540ohm) i gpu leci teraz na 690 i przechodzi jak narazie wszystkie testy, temp w stresie to 58*C przy 695 mam juz chwilowe zawiasy sprzetu najbardziej martwi mnie ten efekt z pamieciami(nie mam radiatorow na nich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 sprawdzal ktos jak na tych kartach chodzi Suprem Comander?? z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 czy w karcie GT7300Gt Galaxy Zalman da sie regulowac obroty wentylatora przez jakis program ? (chcem je troche zmniejszyc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...