Verter Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) spirytusem a jak nie będzie to zmywaczem do paznokci (Aceton) ja mam spirytus rektyfikowany 98% bardzo dobry Edit: Znaczy sie spirytus dobry do czyszczenia... Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Szkoda ze szybciej o tym zmywaczu do paznokci nie powiedziales to bym spirytusu nie marnował... ;) Na razie na def ustawieniach (500/1400) ma 77stopni :/ - pasta Arctc Silver 5 Wiem, że sie pasta wygrzac musi, ale myslalem ze bedzie mniej.. (w sumie nie powinienem narzekac bo przed chwila mialem 20stopni wecej :) ) Dodam ze paste pierwszy raz w zyciu zmienialem. Teraz zmienilem na 710/1520 i temp mi zaczela skakac miedzy 69 a 84 Ile stopni moze spasc ta temperatura jak pasta sie wygrzeje? Mozliwe ze zle ta paste nalozylem ze taka wysoka temp? Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Bladesss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Na pewno zle nalozyles paste A ja nie zauważyłem różnicy żeby temp spadła po 2-3 miesiącach użytkowania AS5 od dnia w którym nalozylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 w sumie teraz mam 780/1600 i temp 76 stopni. Zobacze co sie bedzie dzialo jak przekrocze 800 na rdzeniu Najwyzej jutro albo pojutrze jeszcze raz wymienie paste. Warto załozyc radiatory na sekcje zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 jeśli V-mod robiony to dla bezpieczeństwa wypadałoby dać radiatorki co do zmywacza IMO jego używa sie tylko wtedy kiedy sylikon nie chce zejść spirytusem, ale nawet jeśli sylikonem zmywam to poprawiam spirytuse. 77 Stopni to za dużo... o wiele za dużo. albo za dużo pasty albo za mało albo chlodzenie źle przylega bo jest np. krzywo dokręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 v-mod byl robiony, wiec radiatorki zaraz zaloze. No i kurka jeszcze raz bede musial paste wymieniac na 780/1600 mam 13460pkt w smarku 03. Wynik nienajgorszy, styknie mi :) Może ktoś mi pokazac na ktorych mosfetach mają te radiatory byc zalozone? mam 7 radatorow do dyspozycji. Z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Palit Sonic 76GS Qimonda 1.4ns 2.0v @ 2.65v 1000 @ 2000 (stock timings: 30-38-18-12-12-8-8 ) ATITool Qimonda 1.4ns 2.0v @ 2.65v 1000 @ 2100 (stock timings: 30-38-18-12-12-8-8 ) screen @Andrew DC Jakbyś miał problemy z osiągnięciem tych 2GHz na mem to mogę poradzić na gg ;] Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Palit Sonic 76GS Qimonda 1.4ns 2.0v @ 2.65v 1000 @ 2000 (stock timings: 30-38-18-12-12-8-8 ) ATITool Qimonda 1.4ns 2.0v @ 2.65v 1000 @ 2100 (stock timings: 30-38-18-12-12-8-8 ) screen @Andrew DC Jakbyś miał problemy z osiągnięciem tych 2GHz na mem to mogę poradzić na gg ;] A moze napisz tutaj bo i mi sie przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Może ktoś mi pokazac na ktorych mosfetach mają te radiatory byc zalozone? mam 7 radatorow do dyspozycji. Z gory dziekujeJa mam galaxy a Ty chyba palita więc nie wiem dokładnie które to są... ja mam naklejone na czterech które się najbardziej grzały.. sprawdź paluchem po chwili grania ktore beda najcieplejsze i na nie naklej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 A moze napisz tutaj bo i mi sie przyda :)Ty masz Galaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ty masz GalaxyWiem! :) tłiki to tłiki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tylko, że tu nie chodzi o tłiki, tylko o zwiększanie napięcia na konkretnych memkach. I to ile robią Quimondy na Palicie nic ci nie da, bo masz Galaxy z Samsungami/Hynixami :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ja mam galaxy a Ty chyba palita więc nie wiem dokładnie które to są... ja mam naklejone na czterech które się najbardziej grzały.. sprawdź paluchem po chwili grania ktore beda najcieplejsze i na nie naklej. A właśne ze mam Galaxy :) wrzucisz foto karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Które pamięci się lepiej kręcą na 7300GT Quimondy 1.4 ns czy Hynixy 1.4 ns ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 A właśne ze mam Galaxy :) wrzucisz foto karty? Te z niebieskimi strzałkami są założone tak, że dotykają i mosfetów i z boku cewek. w sumie cewki sie mocno grzeją (jest to normalne) ale ja wole zapobiegac niż leczyć. Wiem że są duże, ale robione z radiatora boxowego Athlona XP 1800+ i jak je juz zrobilem wyczyscilem i powyginałem to nie chciałem zmniejszać/skracać i zostały takie bydlęcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tylko, że tu nie chodzi o tłiki, tylko o zwiększanie napięcia na konkretnych memkach. I to ile robią Quimondy na Palicie nic ci nie da, bo masz Galaxy z Samsungami/Hynixami :/Ja mam galaxy z Quinmondami!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 to pokaż zdjęcie każdy ma albo Hynixy albo Samsungi, o takich jeszcze nie słyszałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 to pokaż zdjęcie każdy ma albo Hynixy albo Samsungi, o takich jeszcze nie słyszałem Kiedyś przy okazji, nie bede znow radiatorow odklejal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Te z niebieskimi strzałkami są założone tak, że dotykają i mosfetów i z boku cewek. w sumie cewki sie mocno grzeją (jest to normalne) ale ja wole zapobiegac niż leczyć. Wiem że są duże, ale robione z radiatora boxowego Athlona XP 1800+ i jak je juz zrobilem wyczyscilem i powyginałem to nie chciałem zmniejszać/skracać i zostały takie bydlęcia :D Luje te radiatory hehehe Masz 4 założone na mosfetach? Wiecej sie nie dopatrzylem. Zaraz kolejna próba zmiany pasty... Jakies wskazowki zeby zrobic to naprawde dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 nom 4 na mosfetach i te 2 dotykają cewek. dajesz troche pasty na środek niedużo!! i rozprowadzasz paluchem w woreczku po całym rdzeniu. reszta co Ci zostanie po rozprowadzeniu otrzyj na radiatorze w miejscy przylegania i bedzie idealnie:D ze wszystkich sposobów ktore próbowałem ten jest najlepszy dla mnie. PS: "LUJE"(radiatory) znaczy jakie?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 luje znaczy giganty:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anagaro Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Witam :-P Mam pytanie czy to normalne, ze pamieci sie dosyc mocno grzeja przy taktowaniu 1400MHz? tzn. nie wiem jak to okreslic dosyc mocno, bo nie mam zadnego miernika, ale po ponad polgodzinnym tescie w atitool sa juz gorace=jeszcze nie parza:D sprawdzalem na dotyk :P Mam palita 7300gt taktowanego standardowo na 400/1000MHz. Na pamieci nie moge zalozyc radiatorow, bo nie chce stracic gwarancji, a innej opcji niz wymiana standardowego chlodzenia nie ma ;/ Pozdrawiam anagaro :) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez anagaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) jak nie parzą to spoko. Jak kręciłem swojego (hehe masakra :/) fx5200 hehe (właśnie) to z 400 robiłem 530 i dawało rade. Było gorące ale nie parzyło w palca żeby no ..... czaisz, także jak artów nie ma to spoko. I nie testuj progsem tylko zagraj w gierę jakąś :/ Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anagaro Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Chyba mi się trafiła dobra sztuka :D Wszystko na stock napięciu i chłodzeniu... Jeszcze nie sprawdzałem jak się sprawuje w grach, ale marki przechodzi bez problemu :) Co o tym myślicie ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Rodzynek to nie jest ;] Ale trzeba przyznac ze memki fajnie polecialy ;) Jaki rev gpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anagaro Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 rev A2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 No to jak na ta rewizje to ładnie :) U mnie na B1 latało na 650/1680 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Tylko GF7600GS Galaxy ma 1,35Vgpu, GF7300GT Galaxy ma 1,25Vgpu, a tutaj kolega ma Palita, ktory ma 1.2Vgpu wiec swietny wynik ;] Moj 7600GS na 1.2v robi 580 MHz (rev B1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Tylko GF7600GS Galaxy ma 1,35Vgpu, GF7300GT Galaxy ma 1,25Vgpu, a tutaj kolega ma Palita, ktory ma 1.2Vgpu wiec swietny wynik ;] Moj 7600GS na 1.2v robi 580 MHz (rev B1) Robiłes vmody by obnizyc napiecie? :| Jakie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Każdy Palit ma 1.15-1.2v na gpu na defie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...