sudzio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam Prosze o radę jaka karte dźwiękową najlepiej kupić w cenie około 100 zł (nowa lub używana). Zależy mi przedewszystkim na JAKOŚCI DŹWIĘKU STEREO. Nie rajcuja mnie EAX-y i inne cuda. Ma poprostu ładnie grać mi muzyczke (głównie bezstratne formaty, czasami mp3). Będzie to podłączone do dosc dobrej klasy sprzetu (nie żaden plastik :) ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ja rozwiązałem sprawę w ten sposób że połączyłem cyfrowo głośniki z Audigy 1 i dźwięk nie odbiega od tego z X-Fi Elite :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Mój wzmacniacz nie ma niestety wejscia cyfrowego i zostaje mi tylko analog :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Dołóż kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ta karta raczej nie wchodzi w gre. Nie znam nikogo zaufanego kto mógłby mi ją zrobic. Poza tym fakt że robią to własnorecznie różne osoby wymusza dosc duży rozrzut jakościowy. Wolałbym cos sprawdzonego, pewnego, jakis gotowy produkt który mozna normalnie w sklepie kupic. Jakies propozycje? Znajdzie sie cos lepszego niż Sound Blaster Live 24 bit ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peza Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 no ja mam wlasnie sb 24 bit + aplituner i niezle to gra tzn moc jest ogromna z jakoscia gozej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 No mi raczej na jakości zależy bo moc to w sumie od karty nie zależy tylko od wzmaka i kolumn. Która z tych kart byłaby lepsza? Live 24bit czy HERCULES 7.1 FORTISSIMO III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 IMHO Live24 będzie lepszy niż FORTISSIMO III. A jeżeli użyjesz wtyczki konwersji częstotliwości w programie do odtwarzania muzyki, to właściwie nie będzie już na co narzekać. Konkurencją dla Live24 może być np. to, ale cena 2x większa: http://www.pixmania.com/pl/pl/60362/art/he...amesurroun.html Creative sprzedaje wariant Live24 jako Audigy SE. Jeżeli cena podobna, to wolałbym Audigy SE, bo może będą nowsze drivery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 A co myslisz o tym: http://www.allegro.pl/item86443673_sound_b...do_laptopa.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Nie zawracałbym sobie tym głowy. Dobre karty na USB są raczej drogie, chyba że sam ją sobie zrobisz - zobacz co ma w podpisie Bartek-83 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Chyba faktycznie wezme live 24bit. Tak sobie mysle że fajnie byloby zrobic ekranowanie magnetyczne do tej karty. Ma ktoś jakis pomysł z czego to wykonać? Miedż? Pewnie blacha z puszki po piwie by nie wystarczyła :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Kiedyś czytałem o ekranowaniu kart... Ktoś to robił na Akkusie ale raczej bez większego efektu... IMO nie warto. Jak keranować to najlepiej miedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tak sobie mysle że fajnie byloby zrobic ekranowanie magnetyczne do tej karty. Ma ktoś jakis pomysł z czego to wykonać?Tutaj możesz popatrzeć na podobne eksperymenty (po rosyjsku): http://www.ixbt.com/multimedia/creative-live!24bit.shtml Efekt jest niewielki, ale mierzalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) hehe Ja nie speakam pa ruski :P Fotki tylko oblookałem Ciekawe czy te radiatorki to dali dla lepszego chłodznia po zamknieciu karty w worku czy one same w sobie miały ekranować? Edytowane 19 Lutego 2006 przez sudzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Ja bym na allegro poszukał Audigy 1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Już zamówiłem Llive 24bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...