Skocz do zawartości
sudzio

Karta Dźwiękowa - Dobra Jakość Stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze o radę jaka karte dźwiękową najlepiej kupić w cenie około 100 zł (nowa lub używana). Zależy mi przedewszystkim na JAKOŚCI DŹWIĘKU STEREO. Nie rajcuja mnie EAX-y i inne cuda. Ma poprostu ładnie grać mi muzyczke (głównie bezstratne formaty, czasami mp3). Będzie to podłączone do dosc dobrej klasy sprzetu (nie żaden plastik :) )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta raczej nie wchodzi w gre. Nie znam nikogo zaufanego kto mógłby mi ją zrobic. Poza tym fakt że robią to własnorecznie różne osoby wymusza dosc duży rozrzut jakościowy. Wolałbym cos sprawdzonego, pewnego, jakis gotowy produkt który mozna normalnie w sklepie kupic.

Jakies propozycje? Znajdzie sie cos lepszego niż Sound Blaster Live 24 bit ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO Live24 będzie lepszy niż FORTISSIMO III. A jeżeli użyjesz wtyczki konwersji częstotliwości w programie do odtwarzania muzyki, to właściwie nie będzie już na co narzekać.

Konkurencją dla Live24 może być np. to, ale cena 2x większa:

http://www.pixmania.com/pl/pl/60362/art/he...amesurroun.html

Creative sprzedaje wariant Live24 jako Audigy SE. Jeżeli cena podobna, to wolałbym Audigy SE, bo może będą nowsze drivery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie mysle że fajnie byloby zrobic ekranowanie magnetyczne do tej karty. Ma ktoś jakis pomysł z czego to wykonać?

Tutaj możesz popatrzeć na podobne eksperymenty (po rosyjsku):

http://www.ixbt.com/multimedia/creative-live!24bit.shtml

Efekt jest niewielki, ale mierzalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe

Ja nie speakam pa ruski :P

Fotki tylko oblookałem

Ciekawe czy te radiatorki to dali dla lepszego chłodznia po zamknieciu karty w worku czy one same w sobie miały ekranować?

Edytowane przez sudzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi