mongothealien Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 z dwa lata temu poskładałem qmplowi durnia 800 na ecs + winfast gf2mx, 256 ram -> max tanie to było, z moim petrzy dostawało ostro w dupę... od tego czasu wydałem na mojego kompa ponad 2K zł ( asus P4B, PIV 1,5, gf4mx440 prolinka, kilkaset megsów ramu, eizo 17" itp..) wczoraj kolo przychodi do mnie i mówi, że ma pare "wolnych stówek".. krok pierwszy: czy ecs obsłuży Xp'ka ?. taa - upgrate bioosu, myk z zworkami i powinno działać 8O ( płytka ma ponad 2 lata !! kv7 ) krok drugi: częsci... na allegro znalazłem kolesia z prolinkami z chorzowa -> oddałem mu starego winfasta za setę i za 205 qpiłem mx440 z szajsungami 4nano... czas na kloca - znalazłem frajera na starego durnia z coolerem za kolejną stówę, więc Xp1800 wyszedł mnie 225 i tu szok -> w videobicie ( byłem tam przy okazji, oddawałem HDD do reklamacji ) koleś doje mi kloca, oglądam i co widzę 8O AGIOA :!: krok trzeci: montaż... lekko mi ręka drżała, bo nie miałem CS a że od sylwka mineło tylko pare dni ( sami rozumiecie :wink: )... WSTAŁ nowa winda XP z SP1 -> standardowe stery dla prolinka i co -> 5K 3dmarków w default :? wracam do domu, myśląc -> 1533 MHz i 5k, mam pIV 1,5 , grafę na hynxach 4ns, ciekawe jaka różnica :? format c:, nowa winda, podstawowe stery, kloc i karta nie kręcona, o 128 megsów więcej ramu i co? :cry: 4,5K QRDE !!! jak to jest możliwe... trzymać się intela, wydawać na niego qpę kasy.. ech, szkoda gadać. 430 zeta i koleś odświerzył sobie sprzęcik, ja wydałem w ch** kasy i jestem z tyłu... buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Kolejny nawrócony :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Tylko sie AMD cieszy ze kolejnego nawruconego od Intela ma. To niezle na tym wyszedles 2k do 430zeta i 8markow w plecy :o Teraz to by wypadalo bys i sobie takie kontakty zalatwil za maxymalne minimum kasy aby na sprzet wylozyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 trza bylo przemyslec na poczatku planowany zakup hi,hi :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 w sumie tak bardzo sobie w brodę nie pluję -> siedzę w CADzie i potrzebyję kloca do obliczeń, choć przyznam, że lubię sobie pograć i tu jest pies pogrzebany :cry: dobra wydajność za max małą kasę... jutro siem wybiorę do kolesia i zapodam mu seti@home - może to mnie choć trochę pocieszy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 w sumie tak bardzo sobie w brodę nie pluję -> siedzę w CADzie i potrzebyję kloca do obliczeń, choć przyznam, że lubię sobie pograć i tu jest pies pogrzebany :cry: dobra wydajność za max małą kasę... jutro siem wybiorę do kolesia i zapodam mu seti@home - może to mnie choć trochę pocieszy :wink: inne procesory po porstu. a wynik w 3dmarku nie swiadczy o wyzszosci xpkow wcale. :? ja wole intela, tymbardziej, ze ceny sie zaczely zrownywac ostatnio. (na szybsze procki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 No mongothealien zajebiście ja też sobie zaraz zapuszcze Seti i będe czekał aż mi kosmitów znajdzie :lol: :lol: Ja tam pierdziele i zmieniam zawsze na tąfirme która da mi najkorzystniejszy stosunek W/C i w dodatku możliwość rozbudowy. AMD jest niepokonany od czasów pierwszego Durnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 daj spokój Kalwas.. ja szukam jakiegoś pocieszenia a Ty mi odrazu z kosmitami 8) te seti tylko po to by sprawdzić, który kloc szybciej liczy. nigdy się nie tykałem amd'ków ( prócz jednego wyjątku -> TB 1GHz - miałem z nim masę problemów i szybko go puściłem ), nie mówiłem, że to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o itp.. lecz dopiero od tej przygody zauważyłem, że dobry komp dla gracza wcale nie musi być drogi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A ja mam pytanie: Po co się znowu ścierać z intel vs. AMD. Czy tak ważna jest różnica 5 czy 10 minut w obliczeniach w Seti???? Po co to komu. Seti można użyć jako małego testu po kręceniu. Procka obciąża na 100%. A liczenie jak ktoś lubi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja traktuję Seti nie tylko jako obciążalnik procka (dysku??)!!!! I chyba wiele osób również patrzy na Seti@home w ten sposób jak ja (ma nadzieję, że coś znajdzie!) Pozdrawiam Setimaniaków! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja traktuję Seti nie tylko jako obciążalnik procka (dysku??)!!!! I chyba wiele osób również patrzy na Seti@home w ten sposób jak ja (ma nadzieję, że coś znajdzie!) Pozdrawiam Setimaniaków! Wiem, że Polska całkiem nieźle stoi w rankingu Seti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Powiem wam że kumpel ostatnio pisał prace maisterską tzn. ze 2 lata temu :D temat pracy "Wykrywanie przeciekach w rurociągach" jakoś tak i potrzebował kompa co by obliczał około 10 tysioęcy probek na sekunde. No i jak sprawdzał Duron kontra Celeron to ten drugi spokojnie dawał rady kiedy ten pierwszy nie wyrabiał. No ale aplikacja mogła być zoptymalizowana pod Intela :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wiem, że Polska całkiem nieźle stoi w rankingu SetiW rankingu światowym 10 miejsce (jeszcze w czerwcu 2002 12 pozycja) i realne szanse na 8 może 7 miejsce!!! http://setiathome.ssl.berkeley.edu/stats/c.../countries.html Klient Seti to procesorowy daltonista- aplikacja bardzo podobnie pracuje na CPU o porównywalnych zegarach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja nie jestem fanem ani zwolenikiem AMD czy Intela kupuje to co się bardziej opłaca i ma przyzwoitą wydajność a tu AMD jest bez konkurencyjne jak narzie ale Intel chyba cen szybko nie obniży :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 CIH: niestety, święte słowa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja traktuję Seti nie tylko jako obciążalnik procka (dysku??)!!!! I chyba wiele osób również patrzy na Seti@home w ten sposób jak ja (ma nadzieję, że coś znajdzie!) Pozdrawiam Setimaniaków! Wiem, że Polska całkiem nieźle stoi w rankingu Seti Seti Rulezzzz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja nie jestem fanem ani zwolenikiem AMD czy Intela kupuje to co się bardziej opłaca i ma przyzwoitą wydajność a tu AMD jest bez konkurencyjne jak narzie ale Intel chyba cen szybko nie obniży :) Przy zakupie sprzętu kierowałem się tym samym... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A ja mam 3dmarki inne testy w [gluteus maximus] gry mi w miare chodza nie podkecam bo i tak wiele nie da . Xp te z chodzi przyzwoicie. I to mam starszy sprzet niz wy!! INTEL Inside :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 z dwa lata temu poskładałem qmplowi durnia 800 na ecs + winfast gf2mx, 256 ram -> max tanie to było, z moim petrzy dostawało ostro w dupę... od tego czasu wydałem na mojego kompa ponad 2K zł ( asus P4B, PIV 1,5, gf4mx440 prolinka, kilkaset megsów ramu, eizo 17" itp..) wczoraj kolo przychodi do mnie i mówi, że ma pare "wolnych stówek".. krok pierwszy: czy ecs obsłuży Xp'ka ?. taa - upgrate bioosu, myk z zworkami i powinno działać 8O ( płytka ma ponad 2 lata !! kv7 ) krok drugi: częsci... na allegro znalazłem kolesia z prolinkami z chorzowa -> oddałem mu starego winfasta za setę i za 205 qpiłem mx440 z szajsungami 4nano... czas na kloca - znalazłem frajera na starego durnia z coolerem za kolejną stówę, więc Xp1800 wyszedł mnie 225 i tu szok -> w videobicie ( byłem tam przy okazji, oddawałem HDD do reklamacji ) koleś doje mi kloca, oglądam i co widzę 8O AGIOA :!: krok trzeci: montaż... lekko mi ręka drżała, bo nie miałem CS a że od sylwka mineło tylko pare dni ( sami rozumiecie :wink: )... WSTAŁ nowa winda XP z SP1 -> standardowe stery dla prolinka i co -> 5K 3dmarków w default :? wracam do domu, myśląc -> 1533 MHz i 5k, mam pIV 1,5 , grafę na hynxach 4ns, ciekawe jaka różnica :? format c:, nowa winda, podstawowe stery, kloc i karta nie kręcona, o 128 megsów więcej ramu i co? :cry: 4,5K QRDE !!! jak to jest możliwe... trzymać się intela, wydawać na niego qpę kasy.. ech, szkoda gadać. 430 zeta i koleś odświerzył sobie sprzęcik, ja wydałem w ch** kasy i jestem z tyłu... buu Wszystko ladnie pieknie. AMD spoko i INTEL tez ale Ty masz PIV 1.5Ghz. Przeciez to jest wolniejsze od mojego celka. Jak sie wpakowales w willamate to pewnie, ze nie jestes teraz zadowolony - nikt nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 w sumie tak bardzo sobie w brodę nie pluję -> siedzę w CADzie i potrzebyję kloca do obliczeń, choć przyznam, że lubię sobie pograć i tu jest pies pogrzebany :cry: dobra wydajność za max małą kasę... jutro siem wybiorę do kolesia i zapodam mu seti@home - może to mnie choć trochę pocieszy :wink: ja bym polecał ta płytke co mam w podpisie, dotego kup xp 1,7 (0,13), pamieci 333, wykrecisz 1,7@2,2 lub 2,3 pamieci synchronicznie bys ustawil , jak bys kupil 333 to puscisz je na najostrzejszy timingah jakie sie da i wydajnosc bedziesz miał bardzo dobrą. plyta shuttle ak 32A max 300 zeta :) ( zmiana zaislania na procku do ponad 2V, mnoznik do 14, fsb co 1 mhz do 166) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Mongothealien ,niechce cie martwic ale XP 1533 vs PIV 256kb 1500mhz to z seti ci raczej nie wroze szczescia :-/, mocniejsze FPU. -- A jak jush o seti to tu mozna sie dolaczyc do naszego teama ;]] - http://setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin..._show&id=146568 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A jak jush o seti to tu mozna sie dolaczyc do naszego teama ;]] no to jest nas 6 :D :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a wlasnie ile seti pracuje nad jedna probka danych na p4 1800MHz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A jak jush o seti to tu mozna sie dolaczyc do naszego teama ;]] no to jest nas 6 :D :!: Ja tez sie dolacze i bedzie nas 7 :lol: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 w sumie tak bardzo sobie w brodę nie pluję -> siedzę w CADzie i potrzebyję kloca do obliczeń, choć przyznam, że lubię sobie pograć i tu jest pies pogrzebany :cry: dobra wydajność za max małą kasę... jutro siem wybiorę do kolesia i zapodam mu seti@home - może to mnie choć trochę pocieszy :wink: inne procesory po porstu. a wynik w 3dmarku nie swiadczy o wyzszosci xpkow wcale. :? ja wole intela, tymbardziej, ze ceny sie zaczely zrownywac ostatnio. (na szybsze procki) Dobrze mowi :) Intel Inside nie ma demokracji jest dyktaura :) hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Niektorzy sa dosc zabawni w swoim rozumowaniu, 3Dmark ogolnie jest predzej PRO P4 niz AMD, w gierkach (tych intensywnie korzystajacych z proca,nie w Q3 ktory jest predzej testem fillrate/bandwith) Athlon sobie lepiej daje rade niz w marku(oczywiscie sa wyjatki jak od kazdej reguly). I 640k starczy kazdemu czyz nie? Mr. Bill Geytes ;]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A , no i Witam Clooney`a w teamie ;]] ,takie znane osobistosci :P ,nawet Grincha zapraszamy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 "] I 640k starczy kazdemu czyz nie? Mr. Bill Geytes ;]]]] Byl mlody i glupi jak to mowil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Gdyby nie lenistwo programistow to mialby racje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Ano widzicie!! Wniosek jest prosty. AMD za niższą cenę daje wyższą wydajność + nie trzeba ciągle zmieniać płyty głównej (nie ma niespodzianek z gniazdami). A jak się jeszcze AMD pokręci delikatnie (tak jak np. ja...) ---- miodzio.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...