SZHRANC Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Czy nikt więcej nie ma Asusa 7900GT TOP?Szczęśliwi użytkownicy pochwalcie się osiągnięciami o/c tej karty <_< Z tego co słysze bez podkręcania z tą kartą nie ma żadnych problemów a z podkręconą?Jakie są mozliwości o/c tej karty?poczytaj sobie ten temat a dowiesz sie ze wszystkie 7900gt sa takie same a model TOP ma tylko w biosie zaprogramowane wyzsze taktowanie, co nie oznacza ze sie bedzie lepiej krecic i nie powtarzaj sie z laski swojej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Po pierwsze nie powtarzam się <_< Tylko usiłuje uzyskać jakąś opinie użytkownika tej karty co do podkręcania a jeszcze takiej nie uzyskałem.Wiem że wszystkie 7900GT są takie same <_< Natomiast nie wszystkie się tak samo podkręcają to też wiem <_< Natomiast chodzi mi o to czytająć między innymi ten artykuł http://pclab.pl/art18890-11.html że karty Asus 7900GT TOP podkręcają się znacznie gorzej a nawet najgorzej ze wszystkich 7900GT.Pisza tam co prawda o wczesnej wersji karty ale dlatego chciałbym uzyskać informacje od użytkowników tej karty <_< Jak z nią jest naprawde.Drąże ten temat dlatego że chcę kupić tą karte a dziwi mnie ten brak kontaktu i opini na temat tej karty skoro w samym komputroniku sprzedano juz około 40 tych kart <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Po pierwsze nie powtarzam się <_< Tylko usiłuje uzyskać jakąś opinie użytkownika tej karty co do podkręcania a jeszcze takiej nie uzyskałem.Wiem że wszystkie 7900GT są takie same <_< Natomiast nie wszystkie się tak samo podkręcają to też wiem <_< Natomiast chodzi mi o to czytająć między innymi ten artykuł http://pclab.pl/art18890-11.html że karty Asus 7900GT TOP podkręcają się znacznie gorzej a nawet najgorzej ze wszystkich 7900GT.Pisza tam co prawda o wczesnej wersji karty ale dlatego chciałbym uzyskać informacje od użytkowników tej karty <_< Jak z nią jest naprawde.Drąże ten temat dlatego że chcę kupić tą karte a dziwi mnie ten brak kontaktu i opini na temat tej karty skoro w samym komputroniku sprzedano juz około 40 tych kart <_< w komputroniku schodzą najlepiej gigabyte`y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Po pierwsze nie powtarzam się <_< Tylko usiłuje uzyskać jakąś opinie użytkownika tej karty co do podkręcania a jeszcze takiej nie uzyskałem.Wiem że wszystkie 7900GT są takie same <_< Natomiast nie wszystkie się tak samo podkręcają to też wiem <_< Natomiast chodzi mi o to czytająć między innymi ten artykuł http://pclab.pl/art18890-11.html że karty Asus 7900GT TOP podkręcają się znacznie gorzej a nawet najgorzej ze wszystkich 7900GT.Pisza tam co prawda o wczesnej wersji karty ale dlatego chciałbym uzyskać informacje od użytkowników tej karty <_< Jak z nią jest naprawde.Drąże ten temat dlatego że chcę kupić tą karte a dziwi mnie ten brak kontaktu i opini na temat tej karty skoro w samym komputroniku sprzedano juz około 40 tych kart <_< Słuchaj, to nie zależy od marki karty tylko od konkretnego egzemplarza, może być tak że ogólnie np. GB dobrze sie kręcą a ty kupisz i nie bedzie sie kręcił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Czy ktos z was bawil sie w ogladanie sampli HDTV ? ;) Ostatnio chcialem sobie przetestowac nowy nabytek i pojawia sie problem . Wszystkie sample z tej strony http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx w 1080 po prostu mi sie "tna" :lol: Wyglada to jak piekny pokaz slajdow... Nie wiem czy to wina jakiegos kodeka , czy moze szukac winy w ustawieniach VGA . Pamietam , ze na Ati bawilem sie chyba akceleracja sprzetowa czy czyms takim (nie pamietam) ;) Na obecnym GF nie potrafie znalesc tej opcji... Jesli ktos zna odpowiedz na moje pytanie , prosilbym o pomoc . edit : filmy sa w *.wmv . Zauwazylem , ze w ogole z *.wmv mam dziwne problemy , szczegolnie jesli chce taki film szybko przewinac... -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Czy ktos z was bawil sie w ogladanie sampli HDTV ? ;) Ostatnio chcialem sobie przetestowac nowy nabytek i pojawia sie problem . Wszystkie sample z tej strony http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx w 1080 po prostu mi sie "tna" :lol: Wyglada to jak piekny pokaz slajdow... Nie wiem czy to wina jakiegos kodeka , czy moze szukac winy w ustawieniach VGA . Pamietam , ze na Ati bawilem sie chyba akceleracja sprzetowa czy czyms takim (nie pamietam) ;) Na obecnym GF nie potrafie znalesc tej opcji... Jesli ktos zna odpowiedz na moje pytanie , prosilbym o pomoc . edit : filmy sa w *.wmv . Zauwazylem , ze w ogole z *.wmv mam dziwne problemy , szczegolnie jesli chce taki film szybko przewinac... -_- Pobrałem jeden filmik z tej strony co podałeś i działa całkiem normalnie (przewijanie tez nie sprawia żadnego problemu :-| ) Pamiętam że jedyne co instalowałem to jakiś CodecPack nie wiem już jaki ani skąd , bo to już dawno było i jak dotychczas nie miałem kłopotu z żadnym filmem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 OK juz po problemie ;) Okazalo sie , ze SubEdit nie daje rady z tymi plikami . Wmplayer normalnie je odtworzyl :lol: Tak wiec sprawa zamknieta i przepraszam za zamieszanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Miał ktoś taki problem mianowicie podczas oglądnania filmów mam caly różowy film :blink: sprawdzalem na def zegarach i to samo ;/ Help ! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Ja to kiedys mialem ! Pamietam ze zmienilem sterowniki i juz bylo ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Kto z użytkowników 7900/7800GT ma blok Misia na chipsecie DFI NF4? Prosiłbym o fotografię, jak to się mieści. Edytowane 18 Lipca 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil-bart Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Po pierwsze nie powtarzam się <_< Tylko usiłuje uzyskać jakąś opinie użytkownika tej karty co do podkręcania a jeszcze takiej nie uzyskałem.Wiem że wszystkie 7900GT są takie same <_< Natomiast nie wszystkie się tak samo podkręcają to też wiem <_< Natomiast chodzi mi o to czytająć między innymi ten artykuł http://pclab.pl/art18890-11.html że karty Asus 7900GT TOP podkręcają się znacznie gorzej a nawet najgorzej ze wszystkich 7900GT.Pisza tam co prawda o wczesnej wersji karty ale dlatego chciałbym uzyskać informacje od użytkowników tej karty <_< Jak z nią jest naprawde.Drąże ten temat dlatego że chcę kupić tą karte a dziwi mnie ten brak kontaktu i opini na temat tej karty skoro w samym komputroniku sprzedano juz około 40 tych kart <_< Nie opłaca się kupować tego TOP bo teraz większość 79gt robi takie takty jakie ma ten cały TOP, albo i nawet lepiej (patrz mój sig :-P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Kto z użytkowników 7900/7800GT ma blok Misia na chipsecie DFI NF4? Prosiłbym o fotografię, jak to się mieści. Poca mial/ma . Zobacz w temacie o jego WC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Więc kupiłem Asusa 7900GT TOP B-) Karta jest na niebieskim(granatowym?)PCB Asusa :rolleyes: Pierwszy raz widze taki laminat jeszcze na necie nigdzie takich PCB nie pokazywali.Wszystkie testy przechodzi dobrze ale nie kręciłem jej jeszcze,boje się <_< Chłodzenie super ,cichutkie z możliwością regulacji.W stresie max.57 stopni w idle 45-47 stopni ale mam gorąco w pokoju jak cholera 28-29 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliss Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Nie ma czego sie bać ten asus ma nawet fajne chłodzonko. Przetestuj i zdaj relacje jak z o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Taka cisza w temacie GF 7900GT? Czyżby problemy z tymi kartami się skończyły. Jutro zabieram się za sprawdzania możliwości mojego Asusa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam. Jaką najlepiej kupić 7900GT ? Na pcie :P Chodzi o dobre chłodzenie noi dość dużo dobrze kręcących się egzemplarzy ;) Cena ~1100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 w jaki sposób regulujesz obroty wentyla na TOP, Asus dodaje różne programy ale do czego one służa tego za bardzo nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Smart Doctorem.Możesz ustawić na auto(możesz także sam ustawić progi temperatur) i jest idealnie,cichutko i chłodzenie daje rade.Jest jeszcze możliwość stałego ustawienia obrotów wentylatorka od 10% do 100%.Przy ustawieniu na 100% jest jednak już "troche" słyszalny :wink: Ja mam ustawione na auto i działa przeważnie cichutko na 60%.Temperatury mniej więcej 47 do 60 stopni. Z tego co zauważyłem Smart Doctor "gryzie" się z niektórymi programami np. z Azuresem <_< byzik ile czasu masz swojego Topa? i jaki masz laminat zielony (nvidi)? czy niebieski(asus)?Jak z podkręcaniem twojej karty?Czy sprawiała jakieś problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam. Jaką najlepiej kupić 7900GT ? Na pcie icon_razz.gif Chodzi o dobre chłodzenie noi dość dużo dobrze kręcących się egzemplarzy icon_wink2.gif Cena ~1100zł Kurcze no bez przesady nikt nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Jak chyba wszyscy wiedzą do tej pory z cała serią 7900GT była wielka loteria.Także sam miałem wielki problem jaką karte kupic siedziałem chyba z miesiąc na necie i czytałem wszelakie recenzje,fora.Niestety nie ma chyba jednej jakiejś naprawde pewnej firmy którą można byłoby polecić że jest w 100% najlepsza.Wszystkie są do siebie podobne,choć z tego co czytałem i słychac ostatnio największe problemy z serią 7900Gt chyba znikły i producenci uporali się z największymi problemami.Napewno natomiast nie polecam XFX-a bo bardzo dużo tych kart padło. Ja kupując karte kierowałem się ciekawszym bardziej wydajnym i mniej uciążliwym,wygodnym chłodzeniem.Wybór padł na ASUSA ale brałem też pod uwage karty na nowych PCB i nowym chłodzeniu Gigabyte i MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Jeśli mój komp nie pójdzie w całości to bede sprzedawał na części, czyli za jakiś tydzień może 1.5 tygodnia. przy 1.2V 570MHz GPU i 934 memki przy 1.3V 615-620 już nie pamiętam ;) przy 1.5V 693MHz :] ale jeszcze zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Aha, no a ktora firma daje dobre chłodzenie ? No to XFX odpada, właśnie Gigabyte,MSi i Asus to takie firmy z których chyba warto wybierać. tylko wkońcu co? Chwalą się Gigabyty niby... piszą że głośne chłodzenie ale tam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Z tego co ja wiem tylko jakieś specjalne ver. kart mają inne chłodzenia jak Asus 7900GT TOP a zwykłe 7900GT MSI, GB mają zwykłe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Wybierałem pomiędzy tymi: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30478 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26703 http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=3&id=1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 IMO najlepiej wybrać najtańszą karte i potem kupić takie chłodzenie jakie nam sie podoba. A co do tego Gigabyte'a to VF-700 Al jakie na nim siedzi jest bezsensowne maiłęm ver. Cu i czułem że jest troche przysłaba, a co dopiero ver. Al :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Asus top tylko kosztuje 1300zł bo ma niby w ustawieniach podkręcone... No jak mówisz że ten Gigabyte zły to hmm msi? MSI ma ładne zegary :D Każdy chwali też tego gigabyte ze swoim coolerem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11643 A ile kosztuje ten MSI ? Bo to nie PL stronka ? On mi chyba pasi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 MSI moge polecić bo tą karte mam i spisuje sie świetnie. Nie wiem jakie są jego możliwości kręcenia ekstremalnego, gdyz tego nie sprawdzałem, ale karta idzie na 590 MHz na rdzeniu (domyślne napiecie) i testy przechodzi bez błędów, przy 600 MHz juz sypie, pamięci nie testowałem pow. 1600 MHz, bo to i tak dużo a więcej zbyt dużego przyrostu mocy nie daje. Przypuszczam, że rdzeń na 1.4 V zrobi 650 MHz, ale na razie nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 No oki czyli chyba dokonałem wyboru, ale gdzie dostane tego "czerwonego" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) cześć jestesm posiadaczaem XFX 7900 GT który sie sypał niesamowicie i w sklepie zaproponowali mi Winfasta 7900 GT i co o winfascie myślicie ?? czy też będzie sie sypała ?? i czy ktoś posiada winfasta ?? Edytowane 21 Lipca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Bierz, powinno być lepiej niż z tym XFX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...