Jackuzy Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 A czy tam jest kolorek? Ni ewiem jaki tam siedzi wyświetlacz.... zamiast pytać o lapka wyciagnij z niego matryce i poszukaj jej datashitu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 dorwalem matryce LG LP133X2-B nie moge nigdzie znalesc cos o pinologi :(( moze wy cos wicie ?? chcial bym zeby chociaz zapalily sie swietlowki .... czyli pewnie wystarczy doprowadzic tylko zasilanie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geny Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam ponownie po przerwie Mam pytanie dotychczas matryce ktore robilem byly proste do podlaczenia i mialy ladny opis tym razem natrafilem na cóś innego i nie bardzo pamietam czy da sie ja podlaczyc chodzi mi o te piny LSB I MSB Red Data 0[LSB] Red Data 1 Red Data 2 Red Data 3 Red Data 4 Red Data 5[MSB] Ground Green Data 0[LSB] Green Data 1 Green Data 2 Green Data 3 Green Data 4 Green Data 5[MSB] Ground Blue Data 0[LSB] Blue Data 1 Blue Data 2 Blue Data 3 Blue Data 4 Blue Data 5[MSB] Ground Jackuzy moze ty wiesz co w niej siedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 dorwalem wlasnie lapka Toshiba T1910CS i mam karte S3 Trio64V+ i S3 Trio 64V2/DX nie wime ktora z nich bedzie leprza wiec pytam was wiem ze juz paru skladalo taki zestawik mogli byscie powiedziec co i jak podlaczyc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Hej :) Znalazłem na allegro taką oto matryce Compaq Armada 1572. Ciekaw jestem czy da się ją podlaczyc pod VCF? :) [i to ew. http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=132369897 ] Edytowane 18 Października 2006 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstorm Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 poszukuje matrycy LCD TFT 10.4 cala o rozdzialce 800x600 jeśli ktoś ma taka niech da znac listownie pod darkstorm(małpa)fwmn.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 @geny msb to bity starsze a lsb mlodsze. to jest takie oznaczenie zeby wiedziec w jakiej kolejnosci ma byc, sa to normalne bity danych. pewnie w jakis sposob podaje sie jasnosc i wspolzedna zapalanego punktu, ale jesli nie wiesz co to za sterownik to nie dojedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sssyrgyt Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Mam male troche noobowate pytanie, a mianowicie: Jak nazywa sie dokladnie to zlacze przedstawione na dole, bo chyba to nie jest zwykle VFC? Edytowane 18 Listopada 2006 przez sssyrgyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Hmmm nie znam się ale napis w lewym-górnym rogu daje mi do myślenia że jest to VFC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 aa ja mysle ze pierwqsze 24 nozki to VFC aa calość to AMC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 witam, tez sie zainteresowalem tym tematem, moje pytanie czy da sie podlaczyc lcd z laptopa np. http://allegro.pl/item144075799_matryca_hi...ufe_23_8cm.html pod pc, chodzi mi zeby dzialo to jako monitor LCDm szukam informacji od 3 dni wiem ze cos takiego jest mozliwe, moze znacie strone z jakimis informacjami. dziekie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago1 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, wszyscy tak rozmyslaja nad podłączeniem, a ja mam pytanie. pod windowsem na owej matrycy będzie się wyświetlać ten sam pulpit co na głównym monitorze???można uniezależnić działanie tych dwóch ekranów, np. na pomocniczym jedynie jakies wskazania temperatury, czy analizator z winampa?? aha, czy ktos moze podeslac nowe linki z obrazkami z poczatku tematu, bo wygasły chyba Edytowane 14 Grudnia 2006 przez drago1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 oooooo rany ale Ty masz łeb :D (mistrzostwo świata) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Generic Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ehh no przeciez to chyba jedyne madre rozwiazanie... ja na takim mialem skonfigurowane tak ze pulpit rozszerzony na dwa i config do samurize w ktorym wlasnie na tamtym miejscu byly wszelkie wskazniki jakie chcialem itp... ale teraz to stoi wylaczone bo wlasciwie to "poco?" o-) i mysle czy nie sprzedac w cholere bo chociaz troche grosza by wpadlo.. ale z drugiej strony sprzedawac sie przeciez nie oplaca o-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago1 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 ehh no dzięki, wiem że to wysiłek straszny odpwiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) EchhEchh Kombinujcie z tymi LCDekami to wszystko jest w trbie roboczym ...tzn ja juz nie zajmuje się tym (chociaż mój LCDek sobie nadal siedzi na półeczce mimo iz nie podpięty) ale wy możecie :D i życe wam szczerze powodzenia...próbujcie próbujcie i jeszcze raz próbujcie...macie nowe LCD ma więcej pinów DATA podepnijcie dwa pierwsze w kazdym z kolorów albo pierwszy i ostatni sprawdzcie czy zagada..na tym to polega :D a potem dajcie tutaj znać czy sie udało czy tez może nie :D Aktualny mój projekt to zrobienie telewizora z monitora LCD 15" (samsung) ...no ale to duzo roboty az tak nie będzie....kupiłem monitor za 105zł z przesyłką kupie tunerek za 130 i sklece z tego fajny telewizorek sobie do pokoju :D Jak skończe może zapodam temat nowy :D zobaczymy :D napewno będa dwie plexy czarna i przeźroczysta :D no i podswietlana nazwa Samsung :D (nazwa nowego modelu o którym samsung nie wie nic to LX1 :D) Pozdro :D edit_______________________________27.12 Mam TV LCD za 285zł :D 15 cali....jest kompletnie nie skończony bo nie tak ma wyglądać ale działa i tak go używam....nic nadzwyczajnego (moze poza ceną :P) ale pochwalić sie mozna :D Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Jackuzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_frankey Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 moze ktos podac jakis link z programami do sterowania lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 A ja poprosze o pomoc. Gdzie znajde schemat polaczen w takiej przelotce jakas ie stosuje aby do karty graficznej z wejsciem DVI (od LCD) podlaczyc D-SUB (od CRT) ??? Bo jedna taka rozbebeszylem ale wszystko bylo w gumie zalane i nie jestem pewien czy wszystkie polaczenia mam dobre. Potrzebuje taka przelotke na kabelku miekkim pod katem 90* a nie na sztywno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszol90 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam znalazłem matrycę TLX-8102S-C3X da się ją podpiąć tak pod kartę ? i nie mogę pinout'ów znaleść ;( pozdrawiam proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Generic Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) zalega to na moim dysku a moze komus w czyms pomoze http://gen21.w.interia.pl/lcdproject.rar ja wg. tego dawno temu podlaczlem matryce i dzialala dobrze... chcialem jako zalacznik dodac ale cos nie chcialo zadzialac o-( moze niech to ktos podrzuci na jakis lepszy serwer... Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Generic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszol90 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ma ktoś rozpiskę pinów do tego LCD ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas_3oo Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Mam pytanko posiadam matryce SHARP lm64p83 http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-p...RP/LM64P83.html link do pdf interesuje mnie jakiekolwiek podłączenie do pc czy wie ktoś jak i czy jest w stanie mi pomóc nie znam sie na elektronice cyfrowej za bardzo gg 9082694 proszę zostawiać info jak będzie ktoś w stanie pomóc (zawsze na nie widoku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgusiaZastava Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam widzę, że dawno nikogo nie było więc pewnie wiele się nie dowiem ale co tam.... Mam parę grafik z VFC i matrycę z lapa... Nie wiem od czego mam zacząć żeby zrobić sobie takie cudo jak na zdjęciach... Przeczytałem cały temat i dalej nic nie wiem. Np. 1) Po co ten kabel od FDD? 2) Czy matryca 13,3 '' nada się? 3) Jak pc będzie widział panel? 4) Nie działa duża większość linków więc pinoutów też nie znam...( narazie ale mam zamiar to zmienić) 5) Stronka 'fwmn.pl' wymaga hasła i logu a linki do pdf'ów nie odpowiadają... 6) Od czego zacząć przy składaniu takiego panelu? I najważniejsze czy znajdzie się ktoś kto mi pomoże?? Pozdrawiam i czekam na jakąś odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...