THORGAL Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 W VCool mam 37 st, w Sandrze 42,5 st. a w Fuzzy Logic dolaczonym sofcie do plyty mam 46 st. W biosie 45. To bez sensu jak to mozliwe ze te programy maja tak rozbiezne wyniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 U mnie jest to samo BIOS CPU 34C SIV CPU 34C MBM CPU 38C ? Rzekomo MBM obsługuje mój model płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Teoretycznie prawdziwe powinno być to co bios pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Wszystko zależy od podprogramu w Biosie, który interpretuje wyniki. Jeśli jakiś program np. pod WinXP pokazuje złe wyniki, to BIOS też może. A może się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Tylko ze ja mam w skrajnych wyliczeniach roznice prawie 10 st. !!! Kiedys ktos tam opisywal ze moze zbic programowo temp o 10 st. ....teraz juz wiem jak :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Wracam z tym tematem bo nie mam zadnych konkretow a wydaje mi sie to wazne wiedziec tak naprawde jaka jest temp. wlasciwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 wyciągnij średnią :wink: a tak na serio to sprwwdź jeszcze speedfanem mi pokazuje dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 speedfan pokazuje mi jak bios tylko sandra cos mota chyba i dodaje z 5C do temp. w obudowie. ja polecam speed fana, ew. mbm. a ten ITE Guardian dolaczany do soltekow to juz zupelna tandeta ... i ta muzyczka wydobywajaca sie z glosnika systemowego... leeee... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Trust no one :wink: Bios napewno podaje prawidlową temp. Fuzzy Logic może kłamac (u mnie podaje bzdurne wyniki), VCool może podawać prawidlowe wyniki bo on chłodzi procesor (IDLE'm), a w BIOSie IDLE nie ma. Ja ufam tylko MBM i BIOS'owi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Nie ufaj sandrze... Ona klamie! U mnie nawet o 7st !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Ja mam róznice pomiedzy PC Alert a Speed Fanem. Chipset prawie tak samo ale na procku róznica wynosi od 5 do 7 stopnie. Nie wiem któremu wierzyc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Nie ufaj sandrze... Ona klamie! U mnie nawet o 7st !!!U mnie Sandra pokazuje 40C inaczej niż wszystkie inne programy!!! Według niej mam 74 stopnie, gdy wszystko inne pokazuje trzydziesci kilka.... Zresztą sam sprawdziłem i tam na pewno nie ma więcej niż 40C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...