Deks Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Planuje zakupić komputrrek na platformie 939 z amd 3200+ i moje pytanie jaki chipset wybrać NForce czy Via 890? Dziękuja za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Wedlug mnie NFORCE duzo lepszy. Oczywiscie jak juz kupowac to tylko NF4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zawsze mnie ciekawiło skąd to przekonanie o wyższości n-forca. Bo moim zdaniem przemawia za nim tylko natywne sataII Naprawdę wszyscy tak zachwalali n-force, że przy przesiadce na PCI-E sam skusiłem się na DFI Infinity. No i dostałem co chciałem - problemy z pamięciami, dziwne przytykanie systemu ni z gruchy ni z pietruchy... A płyta 100% sprawna Po 2 miesiacach sprzedałem i poleciałem do sklepu po płytkę na VIA kt 890. Ostro pokłóciłem się ze sprzedawcą, który stwierdził że nie miał do czynienia, ale to szmelc i on nie poleca i w ogóle nforce najlepszy. No ale w końcu płytkę dostałemi... i każdemu gorąco polecam VIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Właśnie nie wiem czemu VIA tak ostatnio przystopowała ze swoimi chipsetami, strasznie problemowe wypuszczała (Mowa o K8T800), a teraz podobno K8T890 jest równnie dobry co nForce 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Oczywiscie jak juz kupowac to tylko NF4 why ? =] jak kogos nie stac na grafe pci-e to po co mu nf4 na sile ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) why ? =] jak kogos nie stac na grafe pci-e to po co mu nf4 na sile ? :PGrafiki na PCI-E sa tansze i jest wieksza moziwosc wyboru :P Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Grafiki na PCI-E sa tansze i jest wieksza moziwosc wyboru :Pno oki a dla takiego usera jak ja - troszke grafiki, poczta, filmy i net? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no oki a dla takiego usera jak ja - troszke grafiki, poczta, filmy i net? Plyta z zintegrowana grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 troszke grafiki, Plyta z zintegrowana grafika.IMO lepiej kupic już 7300gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A plyty na chipie Via maja blokade PCI tak jak nforce? Bo pamietam, ze z tym byly problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Zawsze mnie ciekawiło skąd to przekonanie o wyższości n-forca. Bo moim zdaniem przemawia za nim tylko natywne sataII Naprawdę wszyscy tak zachwalali n-force, że przy przesiadce na PCI-E sam skusiłem się na DFI Infinity. No i dostałem co chciałem - problemy z pamięciami, dziwne przytykanie systemu ni z gruchy ni z pietruchy... A płyta 100% sprawna Po 2 miesiacach sprzedałem i poleciałem do sklepu po płytkę na VIA kt 890. Ostro pokłóciłem się ze sprzedawcą, który stwierdził że nie miał do czynienia, ale to szmelc i on nie poleca i w ogóle nforce najlepszy. No ale w końcu płytkę dostałemi... i każdemu gorąco polecam VIA Mialem kilka plyt na VIA od x lat, jakies 2 tygodnie temu przesiadlem sie na nForce. Coz za ulga! Odpadly klopoty z pamieciami, z USB, z dyskami zewnetrznymi (po USB). Nigdy wiecej VIA. Z nForce mialem tylko jeden problem - niepotrzebnie na poczatku zainstalowalem IDE SW - to byl blad, te sterowniki sa niedopracowane, bez nich system skala. Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Poke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...