_kuba Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 sprzedam je jak zwykle memki i kupie sobie cos z gwarantowanym oc :P mobo i zasilacz zmodowane juz tylke pamieci nie ma :/ i musialem odlutowac raila z mobo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Bosz… jak nie urok to sraczka jak to moja babiczka mówiła, i oto tym sposobem z tematu o „2x256MB” zrobił się temat „jak bardzo źle mogą się kręcić 2x256MB” tylko tak dalej :/ Mnie osobiście średnio dochodzi kto miał jaką padakę to miał być temat z wynikami a nie paplanina bab na targu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 dobra mardok juz tak nie przezywaj koniec z gadaniem o moich tragiczny winbondach jutro postaram sie wrzucic jakis test pewnie bedzie to hynix d43 które dają rade 270 3-3-3-11 ale wiecej niz 16m nie sprawdzalem wiec nie gwarantuje ze pokaze sie z 270 na pi32m :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Takie tam winbondy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Takie tam winbondy :D ino czas tragiczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) dobra mardok juz tak nie przezywaj koniec z gadaniem o moich tragiczny winbondach jutro postaram sie wrzucic jakis test pewnie bedzie to hynix d43 które dają rade 270 3-3-3-11 ale wiecej niz 16m nie sprawdzalem wiec nie gwarantuje ze pokaze sie z 270 na pi32m :P heh ja ostatnio dorwałem Speedpremiumy podobno na d-43 obecnie 277mhz 2,5-4-4-8-1t 3v 28x spox ale na cl3 już :D obydwa wyniczki stable spi 32m po małym dopacowaniu alphami 2x512 of course mam corsairy na BH-6 z jednego z lepszych tygodni 02 nie pamiętam dokłądnie który. na 2-2-2-5 nie chcą robić 250 3,4v, ale już na 2-3-2-5-1t i ostrych alphach robią spox na niecałych 3,3v :) nmam też kinga 333 23ODD :D dość ładnie lata, jak znajdę coś do duala do niej pokażę :D Wie ktoś jak okiełznać UTT twinmosów . . kurde dopadłem kilka kostek 512 i za ch***a nie chcą zrobić stabilnego 240 3,4v :o luzowanie alpha nie pomaga :o kostki sa z roznych tygodniów jedne to Speed premiumy drugie to zwykle Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ino czas tragiczny :D Tomuś... ale ja o tym doskonale wiem :D . Patrzaj na zakładke memory i się sliń, a nie na jakies durne spi zwracasz uwage :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) nmam też kinga 333 23ODD :D dość ładnie lata, jak znajdę coś do duala do niej pokażę :D Widziałem że go wciagnełeś, sam bym wciągnął gdybym miał za co, ładnie by mi przypasował (na przyszłego duala) bo też mam KVR'a 230DD :D To ten co 283MHz na zime poleciał do pi 16 :wink: Nawet 2103582[/snapback] Wie ktoś jak okiełznać UTT twinmosów . . kurde dopadłem kilka kostek 512 i za ch***a nie chcą zrobić stabilnego 240 3,4v :o luzowanie alpha nie pomaga :o kostki sa z roznych tygodniów jedne to Speed premiumy drugie to zwykle A jakie masz te UTT? AA czy 1A? Ja ostatnioo pare kostek 1A w rękach miałem i tylko i wyłącznie na 2T chciały działać... Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Widziałem że go wciagnełeś, sam bym wciągnął gdybym miał za co, ładnie by mi przypasował (na przyszłego duala) bo też mam KVR'a 230DD :D To ten co 283MHz na zime poleciał do pi 16 :wink: Nawet aukcje obserwowalem, pare h po tym jak ja zczailem juz jej nie bylo :P A tu jest fota moich :D Ale nic sie nie poradzi na brak gotowki... moją musze porządnie dotrzeć :P póki co 270 3,45v i coś skubana mi sie opiera :) romantyczna i gorąca nocka z halogenkiem powinna pomóc (joke) :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 wie ktoś co warte są seiteci 333 na wielbłądach? bo na alelgro tego sie wala sporo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 wie ktoś co warte są seiteci 333 na wielbłądach? bo na alelgro tego sie wala sporo... Ja kiedys mialem takie dwie kostki, lataly w granicach 240-250 przy 3.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 jest tu na forum pare osób co mieli "doświadczenia" z tymi memorkami, poszukaj albo popytaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182487 z moich przykrych doświadczeń mogę powiedzieć żebyś wystrzegał się tych z końcówką "PH10", chyba są jeszcze "SExx" i "Kxx" o ile mnie pamięć nie zawodzi i mogą być lepsze. koniec OT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) wie ktoś co warte są seiteci 333 na wielbłądach? bo na alelgro tego sie wala sporo...Tak się składa że są g... warte w większości... miałem w łapkach 4 kostki 256MB i zadna nawet 235MHz@3,3V nie robiła (jak do windy weszlo to juz byl sukces), szkoda czasu na selekcje z seitecow :wink: Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ok no tak coś byłem podejrzliwy zę leża i nikt nie rusza padliny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ok no tak coś byłem podejrzliwy zę leża i nikt nie rusza padliny :]jakby były coś warte to by poszły w kilka h :E kostka kvr'a z zajebistego tygodnia przetrwała chyba całe 2h :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ejo a te seiteci na czym są bh5 ? bh6 ? czasami jak ktos sprzedaje i wie ze to winbond to pisze prawdopodobnie bh6 albo bh5 takie z oznaczeniem (koncówka na naklejce) PA10 lub PH10 to winbondy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Seiteci były tylko na BH6 o ile się nie myle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Seiteci były tylko na BH6 o ile się nie myle :D Seiteci to jest hajper złom, nie patrzcie nawet na to. Pcb jest bardzo ciekawe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Seiteci to jest hajper złom, nie patrzcie nawet na to. Pcb jest bardzo ciekawe :lol: Ale jeśli kupisz np za 20 ziko od znajomego albo z giełdy jakiejśc, to są dwie możliwości: masz kostki możesz spalić bo CI nie będzie zależało( spalić poprzez wygrzewanie, a potem powiedzmy eXtreme O/C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Seiteci to jest hajper złom, nie patrzcie nawet na to. Pcb jest bardzo ciekawe :lol: To samo pisałem tomcatowi na gg :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 No to ja tez sie dopiszę :) Co prawda tylko singiel z mojej starej mobo i screen ma juz troche czasu ale zawsze cos tam pokazalem :) Memi to 2x256 winbond bh5 utt w wydaniu twinmosa. sandra i spi32 na jednym screenie. W moim sigu jest link do screena z zabawy z ocz boosterem, niestye wiecj jak 1 kosc sie nie zmiescila i mailem go tylko na godzinę i nie bylo czasu nawet na spi1M.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 dawno tu nie zaglądałem z powodu braku czasu, ale myślę że ranking jest 'na czasie'. nie ma to jak wpadać na forum w stanie nietrzeźwości.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Swoją drogą to jednak coś mało testów na początku ludzie coś jeszcze dawali a teraz cisza, a przecież na forum nie brak zestawów 2x256MB… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) W końcu udało mi się skompletować jakieś fajniejsze memki do duala :) jedna kostka to zwykły kingston ddr333, a druga to khx3200 Edytowane 15 Czerwca 2006 przez Siuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ciesze się że ci moja memka spasowała do duala :wink: Imo tylkotroche wysokie V. Nie wiem jak twój KVR ale moja kostka 270 powinna robić 0,1V nizej (choć w dualu może inaczej się zachowywać) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Robiła na pewno 16M na 3,6 :) zrobilem teraz 272,5Mhz i bedę próbował dalej na 3,7V, mam problem z chłodzeniem kostki przy samym procku, bo jest przy samym radiatorze(freezer :? ) Edytowane 15 Czerwca 2006 przez Siuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 W końcu udało mi się skompletować jakieś fajniejsze memki do duala :) jedna kostka to zwykły kingston ddr333, a druga to khx3200 No nie powiem całkiem przyzwoity zestawi ścigałek 2x256MB ;) Sumując strasznie mało jest kości 270+ na tych timingach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 czy ja wiem czy mało ;) trtw=1 faktycznie troche overkill, nawet niegdy nie probowałem chyba :D ale trfc=15 już nie tak ostro wcale, dużo zestawów 2x256 wytrzymuje 13/14 na tych mhz'ach. z drugiej strony zestaw i tak ładny, bo widać po temperaturach, że robiony teraz. mnie o/c pamięci tak spadło od upałów, że nawet nie chce mi się bawić... gratulacje w każdym razie :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Ten KHX bez problemu robił w singlu trfc:12 na 270MHz, fakt winie lubia zimno, w temp otoczenia -20*C robił 283MHz@pi16 na 3,55-3,6V ;) Edytowane 16 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...