Cortezon Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Może i się Lippi pośpieszył ale kto się spodziewał takiego obrotu sprawy. Najpierw zmiana taktyki bo gra w osłabieniu, za chwilę liczba zawodników wyrównana po czym gra w przewadze :wacko: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 co do bramkarzy to zawodza w tym turnieju, tylko cech pokazal dzisiaj klase, no i keller przy tym strzale z powietrza czubkiem buta we wczorajszym meczu, a tak ? boruc cos jeszcze pokazal w meczu z niemcami, ale to raczej nie jego umiejetnosci, tylko nieskutecznosc niemcow dala sie we znaki (strzelali w niego lub zaraz obok niego, w zadnej z jego intwerencji sie nie "rozciagnal") a oprocz nich to co ktos pokazal ? bramkarz angoli nie potrafil zlapac pilki, casillass w meczu z ukraina skiksowal przed polem karnym, ale wtedy bylo juz 4:0 i koledzy sie smiali, a nie wkurzali na niego, van der sar impouje swoja gra nogami a tak to raczej nie mial okazji do wykazania (wiec on do pozytywnych) a wiecie dlaczego? bo nudne sa troche te mistrzostwa, bramkarze nie maja okazji do efektownych parad, bo jak jest strzal na bramke to albo nie idzie w swiatlo bramki, albo wpada do bramki, np. mecz argentyny z serbami: 6:0, 9 strzalow w tym 6 to gole, a 3 to proby strzalow z daleka przez riquelme ktore nie byly w swiatlo bramki, albo mecz niemcow z kostaryka, gdzie kostaryka miala dwa strzaly w swiatlo bramki i dwa gole ;] i oproczztego ze dwa strzaly obok bramki, a po przeciwnej stronie mamy mecze: niemcy - polska, szwecja - TiT, portugalia vs angola i iran, gdzie jest razaca nieskutecznosc i strzaly prosto w bramkarza ... a przeciez my chcemy takich akcji, ze sie mowi: "wspanialy strzal, ale jeszcze wspanialsza interwencja" i narazie takim meczem bylo chyba tylko mecz czechow z ghana, chociaz momentami to co wyprawiali napastnicy ghany wolalo o pomste do nieba ;] a druga sprawa ktora mnie smuci, to to, ze strasznie indywidualnie graja pilkarze na tym mundialu - ten kto ogladal mecz wks - holandia ten wie o co chodzi, inni takze nie sa bez winy, np. taki c. ronaldo, choc jestem kibicem manu to za gosciem nie przepadam, gosc by sie tylko kiwal i podkladal pod faule, tak jak robben, drogba, dindane, kone jeden i drugi, a np. taki tevez, messi, kaka, ronaldinho, zidane, henry oni na pewno nie ustepuja im umiejetnosciami, a graja zespolowo. tak samo wkurza mnie udawanie i tutaj gracze z afryki sa najlepsi w tym rzemiosle i np. taki torres ktory sie teatralnie przewrocil w polu karnym ukraincow i sedzia podyktowal jedenastke i wylecial ten niby faulujacy ukrainiec i tutaj przychodzimy do ostatniej czesci czyli sedziowie. fifa chciala dobrze, zrobila taka rodzinna obsade sedziowska, ze z kazdego kontynentu maja byc sedziowie i to byl blad. mam nadzieje ze na nastepny mundial, chocby mieli pojechac tylko sedziowie z europy, to pojada najlepsi sedziowie. a chała jest na całej linii, bo i głowni odwalaja kaszane a takze liniowi. jak tak ogladam mecze z ligi mistrzow i mecze ms to po prostu jest przepasc. brakuje mi sedziow z wysp, ktorzy pozwalaja na ostrą, męską gre, ale oczywiscie w granicach rozsądku. sedzia z meczu wlochow z amerykanami zaimponowal tymi 3 czerwonymi i slusznymi kartkami, ale nie widzial dwoch karnych, a sedzia boczny za czesto podnosil chorągiewke. jakby bylo np. dwoch bocznych to latwiejsza by byla sprawa z autami, roznymi, fulami czy zagrania reka przy liniach bocznych i np. jeden z bocznych by widzial reke bodajze nesty w polu karnym czy faul na iquanicie w polu karnym. gorzej by bylo jakby jeden sedzia twierdzil ze byl spalony a drugi nie, ale mysle ze mozna by bylo to rozwiazac np. tym ze w pierwszej polowie jeden sedzia pokazuje pozycje spalona, a w drugiej drugi. a auty, rozne, faule czy zagrania reka pokazuja przy swoich liniach przez caly mecz. a tak to mamy to co mamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 co do bramkarzy to zawodza w tym turnieju, tylko cech pokazal dzisiaj klase, no i keller przy tym strzale z powietrza czubkiem buta we wczorajszym meczu, a tak ? boruc cos jeszcze pokazal w meczu z niemcami, ale to raczej nie jego umiejetnosci, tylko nieskutecznosc niemcow dala sie we znaki (strzelali w niego lub zaraz obok niego, w zadnej z jego intwerencji sie nie "rozciagnal") tratatata może to mistrzostwem świtata (jak dodatek 'sport' w Dzienniku) nie było ale mam pytanie: czy słyszałes kiedys o tym że bramkarz może sie przed strzałem ustawić??? mówi Ci to coś?? bo mi sie wydaje ze skoro ktoś MOŻE i POTRAFI to czemu nie ? PROŚCIEJ JEST, nie rzeba sie rzucać, to chyba oczywiste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Boruc bronił dobrze, ale trzeba jednak dodać iż miał dużooooooooooooooooo szcześcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 szykuje sie szlagier argentyna- holandia :D :razz: :razz: :razz: :wink: :wink: :wink: B) B) B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dziś znowu Brazylia!!! Go Go Caniarinos! ;]]]]]]] OLE :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Dziś znowu Brazylia!!! Go Go Caniarinos! ;]]]]]]] OLE :ploom:Ciekawi mnie czy Brazylia tak jak Argentyna po pierwszym niezbyt udanym meczu w drugim spotkaniu pokaze swoje prawdziwe oblicze. Moze teoretycznie Australia nie jest zbyt wymagajacym rywalem lecz maja swietnego trenera, ktory potrafi z slabszych druzyn wykrzesac to co najlepsze. ;) Guus Hiddink bez watpienia przydalby sie Polsce. ;) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja mam sentyment do Japonii, chyba za sprawą Tsubasy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Australia potrafi grać z Brazylią <_< bedzie remis:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Sadze, ze i tak Brazylia wygra, ale nie za wysoko. Mam nadzieje, ze nie wyjdzie Ronaldo a wpusci od pierwszych minut Robinho.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Ronaldo dzisiaj 2 gole najmniej strzeli ;) Ja bym Adriano nie wystawiał w 1 składzie ;]. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez ojejku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Australia potrafi grać z Brazylią <_< bedzie remis:) Nie ma takiej opcji . Australia z najlepszymi zawodnikami i najlepszym trenerem i forma w dniu nie ma szans zatrzymac Brazylii. Jak wrazie czego poczuja ze im sie grunt pali to przycisna mowie o Brazylii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja kibicuję Chorwacji, bo dała nam nadzieję przed MŚ :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja też kibicuje Chorwatom za to co pokazali z Brazylią i za wypadek przy pracy z Polską. ... 2 głosy na Chorwację to ja dla równowagi postawie na Japonie Przemek Babiarz TVP1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja też dziś kibicuje Chorwatom, byłem kilka razy u nich i dobrze mnie ugościli :D Dlatego dziś im kibicuje, należy się im to zwycięstwo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Też mam nadzieje że wygra Chorwacja :) Narazie coś mało emocjonujący ten mecz :? Co oni robią :blink: Jeśli jedna z drużyn chce awansowac musi ten mecz wygrać .Spodziewałem sie ataków od pierwszych minut spotkania a tu lipa <_< :D Karny!! Nie ma gola!! Obronił skubaniec. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez 3qu!l!br!um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 @ma1y oczywiscie nie ujmuje zaslug arturowi, moze i to przez jego ustawianie, a moze przez szczescie, a moze przez slabosc niemieckich pilkarzy - nie wnikam w to, lecz to nie zmienia faktu, ze jest bardzo dobrym bramkarzem, i jak popracuje nad wprowadzaniem pilki do gry i dosrodokowaniami to bedzie w absolutnej czolowce bramkarzy na swiecie obok takich pilkarzy jak cech, casillas i buffon i ze razem z kuszczakiem to najlepsi bramkarze w polsce :] a co do meczu japonia chorwacja to ogladalem tylko koncowke, owszem atak za atak ale to co robili w polu karnym atakujacy wola o pomste do nieba ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No i zaczal sie meczyk na ktory czekalem ;) Zobaczymy co zdziala Ronaldo hehe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Słabiutka ta Brazylia :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 eeeeee Brazylia nigdy nie jest slabiutka , poprostu mocno sie oszczedza myslac o finalach - tylko zeby ta pewnosc siebie ich nie zabila , powinni chociaz wlaczyc drugi bieg z 5ciu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Nie ma takiej opcji . Australia z najlepszymi zawodnikami i najlepszym trenerem i forma w dniu nie ma szans zatrzymac Brazylii. Jak wrazie czego poczuja ze im sie grunt pali to przycisna mowie o BrazyliiTwoja "wrozba" na razie sie nie sprawdza. :lol: Jak to ma byc ta Brazylia, ktora zagra w finale to ja jej juz dziekuje. Moze sie jeszcze przebudza, zobaczymy. Na razie zawodza kibicow, ktorzy wierzyli, ze podczas meczow z ich udzialem bedzie panowac na boisku "samba". Na razie tancza, ale w rytm "disco polo". :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mi to przypomina bardziej jakiś taniec klasyczny. Wszystko według określonego schematu, nie ma w ogóle elementu zaskoczenia <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Poczekajmy z krytyka do konca meczu . Ja bede bronil Brazylii bo moim zdaniem nie ma sensu zucac sie do kazdej pilki i stosowac ciezki pressing , ktory wykonczy ich fizycznie z taka druzyna jak Australia i w grupie z ktorej sa pewni wyjscia . Tylko mowie ta ich pewnosc siebie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Australia ma strasznie obronna taktyke, jak sie brazylisjcy obroncy wymieniaja na linii srodkowje pilka, to 0 pressingu, w ogole nie daja sie rozciagnac. Pewnie canarinios cos strzela, ale to bedzie wymeczone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) No igrali luzno a i tak zwyciezaja - to wlasnie jest Brazylia. Ale ile zespolow moze sobie na to pozwolic zeby grac z usmiechami na twarzy akcja Ronaldinhio po strzale freda przy lawce rezerwowych (graba z trenerem i smiech prosto w oczy a potem poplul sie woda) no rozwala mnie na lopatki. Kibicuje im bo to jest gra z przyjemnoscia a nie tylko z celem :) poza tym gdyby worek ziemniakow mial nogi i mogl biegac nazywal by sie Ronaldo i koniec z bronieniem go ma nadwage i to widac w grze , za to Robinhio to przyszlosciowy dzieciak. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez thical Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 akcja Ronaldinhio po strzale freda przy lawce rezerwowych (graba z trenerem i smiech prosto w oczy a potem poplul sie woda) no rozwala mnie na lopatki. :-P :D Zapomnial polknac. Tez mi sie to podobało :lol: . Australia tez grala niezle, ale niema to BRAZIL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Pomiędzy zębami Ronaldinho wyleciała cała woda z jego buzi w ciągu 1 sekundy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Pomiędzy zębami Ronaldinho wyleciała cała woda z jego buzi w ciągu 1 sekundy.buheheh :lol: no moze 2-och Nie podoba mi sie to co graja Brazyle z Ronaldo. Bez niego ten zespół jest zupełnie inny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Pomiędzy zębami Ronaldinho wyleciała cała woda z jego buzi w ciągu 1 sekundy.Musi sobie zamowic wizyte u dentysty/sedziego Marcusa Merka. :lol: A tak na powaznie to w drugiej polowie Brazylia troche sie przebudzila i pozostawila po sobie duzo lepsze wrazenie niz to z pierwszej polowy. Szkoda Australii bo chlopaki zasluzyli chociaz na jedna bramke, w koncowce sie za bardzo odkryli i Brazylia to wykorzystala strzelajac druga bramke. A Ronaldo to jest w takiej slabej formie, ze powinien publicznie przeprosic kibicow Brazylii za swoje wystepy. Osiagnal w pilce juz wszystko i jego era po prostu sie konczy. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 30 lat a ja na jego miejscu pomyślałbym o zakończeniu kariery, Romario jest pewnie w lepszej formie niż on, chociarz jest o dekade starszy ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...