Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Może i się Lippi pośpieszył ale kto się spodziewał takiego obrotu sprawy.

Najpierw zmiana taktyki bo gra w osłabieniu, za chwilę liczba zawodników wyrównana po czym gra w przewadze :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do bramkarzy to zawodza w tym turnieju, tylko cech pokazal dzisiaj klase, no i keller przy tym strzale z powietrza czubkiem buta we wczorajszym meczu, a tak ? boruc cos jeszcze pokazal w meczu z niemcami, ale to raczej nie jego umiejetnosci, tylko nieskutecznosc niemcow dala sie we znaki (strzelali w niego lub zaraz obok niego, w zadnej z jego intwerencji sie nie "rozciagnal") a oprocz nich to co ktos pokazal ? bramkarz angoli nie potrafil zlapac pilki, casillass w meczu z ukraina skiksowal przed polem karnym, ale wtedy bylo juz 4:0 i koledzy sie smiali, a nie wkurzali na niego, van der sar impouje swoja gra nogami a tak to raczej nie mial okazji do wykazania (wiec on do pozytywnych) a wiecie dlaczego? bo nudne sa troche te mistrzostwa, bramkarze nie maja okazji do efektownych parad, bo jak jest strzal na bramke to albo nie idzie w swiatlo bramki, albo wpada do bramki, np. mecz argentyny z serbami: 6:0, 9 strzalow w tym 6 to gole, a 3 to proby strzalow z daleka przez riquelme ktore nie byly w swiatlo bramki, albo mecz niemcow z kostaryka, gdzie kostaryka miala dwa strzaly w swiatlo bramki i dwa gole ;] i oproczztego ze dwa strzaly obok bramki, a po przeciwnej stronie mamy mecze: niemcy - polska, szwecja - TiT, portugalia vs angola i iran, gdzie jest razaca nieskutecznosc i strzaly prosto w bramkarza ... a przeciez my chcemy takich akcji, ze sie mowi: "wspanialy strzal, ale jeszcze wspanialsza interwencja" i narazie takim meczem bylo chyba tylko mecz czechow z ghana, chociaz momentami to co wyprawiali napastnicy ghany wolalo o pomste do nieba ;]

a druga sprawa ktora mnie smuci, to to, ze strasznie indywidualnie graja pilkarze na tym mundialu - ten kto ogladal mecz wks - holandia ten wie o co chodzi, inni takze nie sa bez winy, np. taki c. ronaldo, choc jestem kibicem manu to za gosciem nie przepadam, gosc by sie tylko kiwal i podkladal pod faule, tak jak robben, drogba, dindane, kone jeden i drugi, a np. taki tevez, messi, kaka, ronaldinho, zidane, henry oni na pewno nie ustepuja im umiejetnosciami, a graja zespolowo. tak samo wkurza mnie udawanie i tutaj gracze z afryki sa najlepsi w tym rzemiosle i np. taki torres ktory sie teatralnie przewrocil w polu karnym ukraincow i sedzia podyktowal jedenastke i wylecial ten niby faulujacy ukrainiec

i tutaj przychodzimy do ostatniej czesci czyli sedziowie. fifa chciala dobrze, zrobila taka rodzinna obsade sedziowska, ze z kazdego kontynentu maja byc sedziowie i to byl blad. mam nadzieje ze na nastepny mundial, chocby mieli pojechac tylko sedziowie z europy, to pojada najlepsi sedziowie. a chała jest na całej linii, bo i głowni odwalaja kaszane a takze liniowi. jak tak ogladam mecze z ligi mistrzow i mecze ms to po prostu jest przepasc. brakuje mi sedziow z wysp, ktorzy pozwalaja na ostrą, męską gre, ale oczywiscie w granicach rozsądku. sedzia z meczu wlochow z amerykanami zaimponowal tymi 3 czerwonymi i slusznymi kartkami, ale nie widzial dwoch karnych, a sedzia boczny za czesto podnosil chorągiewke. jakby bylo np. dwoch bocznych to latwiejsza by byla sprawa z autami, roznymi, fulami czy zagrania reka przy liniach bocznych i np. jeden z bocznych by widzial reke bodajze nesty w polu karnym czy faul na iquanicie w polu karnym. gorzej by bylo jakby jeden sedzia twierdzil ze byl spalony a drugi nie, ale mysle ze mozna by bylo to rozwiazac np. tym ze w pierwszej polowie jeden sedzia pokazuje pozycje spalona, a w drugiej drugi. a auty, rozne, faule czy zagrania reka pokazuja przy swoich liniach przez caly mecz. a tak to mamy to co mamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do bramkarzy to zawodza w tym turnieju, tylko cech pokazal dzisiaj klase, no i keller przy tym strzale z powietrza czubkiem buta we wczorajszym meczu, a tak ? boruc cos jeszcze pokazal w meczu z niemcami, ale to raczej nie jego umiejetnosci, tylko nieskutecznosc niemcow dala sie we znaki (strzelali w niego lub zaraz obok niego, w zadnej z jego intwerencji sie nie "rozciagnal")

tratatata

może to mistrzostwem świtata (jak dodatek 'sport' w Dzienniku) nie było ale mam pytanie: czy słyszałes kiedys o tym że bramkarz może sie przed strzałem ustawić??? mówi Ci to coś?? bo mi sie wydaje ze skoro ktoś MOŻE i POTRAFI to czemu nie ? PROŚCIEJ JEST, nie rzeba sie rzucać, to chyba oczywiste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś znowu Brazylia!!! Go Go Caniarinos! ;]]]]]]] OLE :ploom:

Ciekawi mnie czy Brazylia tak jak Argentyna po pierwszym niezbyt udanym meczu w drugim spotkaniu pokaze swoje prawdziwe oblicze. Moze teoretycznie Australia nie jest zbyt wymagajacym rywalem lecz maja swietnego trenera, ktory potrafi z slabszych druzyn wykrzesac to co najlepsze. ;) Guus Hiddink bez watpienia przydalby sie Polsce. ;) Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Australia potrafi grać z Brazylią <_< bedzie remis:)

Nie ma takiej opcji . Australia z najlepszymi zawodnikami i najlepszym trenerem i forma w dniu nie ma szans zatrzymac Brazylii. Jak wrazie czego poczuja ze im sie grunt pali to przycisna mowie o Brazylii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam nadzieje że wygra Chorwacja :) Narazie coś mało emocjonujący ten mecz :? Co oni robią :blink: Jeśli jedna z drużyn chce awansowac musi ten mecz wygrać .Spodziewałem sie ataków od pierwszych minut spotkania a tu lipa <_<

:D Karny!! Nie ma gola!! Obronił skubaniec.

Edytowane przez 3qu!l!br!um

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ma1y

oczywiscie nie ujmuje zaslug arturowi, moze i to przez jego ustawianie, a moze przez szczescie, a moze przez slabosc niemieckich pilkarzy - nie wnikam w to, lecz to nie zmienia faktu, ze jest bardzo dobrym bramkarzem, i jak popracuje nad wprowadzaniem pilki do gry i dosrodokowaniami to bedzie w absolutnej czolowce bramkarzy na swiecie obok takich pilkarzy jak cech, casillas i buffon i ze razem z kuszczakiem to najlepsi bramkarze w polsce :]

a co do meczu japonia chorwacja to ogladalem tylko koncowke, owszem atak za atak ale to co robili w polu karnym atakujacy wola o pomste do nieba ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiej opcji . Australia z najlepszymi zawodnikami i najlepszym trenerem i forma w dniu nie ma szans zatrzymac Brazylii. Jak wrazie czego poczuja ze im sie grunt pali to przycisna mowie o Brazylii

Twoja "wrozba" na razie sie nie sprawdza. :lol:

Jak to ma byc ta Brazylia, ktora zagra w finale to ja jej juz dziekuje. Moze sie jeszcze przebudza, zobaczymy. Na razie zawodza kibicow, ktorzy wierzyli, ze podczas meczow z ich udzialem bedzie panowac na boisku "samba". Na razie tancza, ale w rytm "disco polo". :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajmy z krytyka do konca meczu . Ja bede bronil Brazylii bo moim zdaniem nie ma sensu zucac sie do kazdej pilki i stosowac ciezki pressing , ktory wykonczy ich fizycznie z taka druzyna jak Australia i w grupie z ktorej sa pewni wyjscia . Tylko mowie ta ich pewnosc siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No igrali luzno a i tak zwyciezaja - to wlasnie jest Brazylia. Ale ile zespolow moze sobie na to pozwolic zeby grac z usmiechami na twarzy akcja Ronaldinhio po strzale freda przy lawce rezerwowych (graba z trenerem i smiech prosto w oczy a potem poplul sie woda) no rozwala mnie na lopatki. Kibicuje im bo to jest gra z przyjemnoscia a nie tylko z celem :)

poza tym gdyby worek ziemniakow mial nogi i mogl biegac nazywal by sie Ronaldo i koniec z bronieniem go ma nadwage i to widac w grze , za to Robinhio to przyszlosciowy dzieciak.

Edytowane przez thical

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akcja Ronaldinhio po strzale freda przy lawce rezerwowych (graba z trenerem i smiech prosto w oczy a potem poplul sie woda) no rozwala mnie na lopatki.

:-P :D Zapomnial polknac. Tez mi sie to podobało :lol: . Australia tez grala niezle, ale niema to BRAZIL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomiędzy zębami Ronaldinho wyleciała cała woda z jego buzi w ciągu 1 sekundy.

Musi sobie zamowic wizyte u dentysty/sedziego Marcusa Merka. :lol:

A tak na powaznie to w drugiej polowie Brazylia troche sie przebudzila i pozostawila po sobie duzo lepsze wrazenie niz to z pierwszej polowy. Szkoda Australii bo chlopaki zasluzyli chociaz na jedna bramke, w koncowce sie za bardzo odkryli i Brazylia to wykorzystala strzelajac druga bramke. A Ronaldo to jest w takiej slabej formie, ze powinien publicznie przeprosic kibicow Brazylii za swoje wystepy. Osiagnal w pilce juz wszystko i jego era po prostu sie konczy.

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...