Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Pomiędzy zębami Ronaldinho wyleciała cała woda z jego buzi w ciągu 1 sekundy.

Apropos Ronaldinho, to zniszczyl mnie w pierwszym meczu, jak odgrywali hymny panstw. Byl bodaj 2gi zawodnikiem w kolejce, wszyscy powaga, niektorzy spiewaja, a Ronaldinho sie akurat bezczelnie oblizał gorna i dolna warge :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście poprawił go potem ten drugi ;>

Trzeciak miał rację i dobrze powiedział. Jemu chodziło o to, że w poprzednich mistrzostwach występowało pół obecnego Ronaldo jeśli chodzi o posturę i wagę. A ten drugi niepotrzebnie się wtrącił i tylko jego "poprawka" wywołała uśmiech na mej twarzy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba mamy gorszy zespol od repry Polski i to chyba rowniez za sprawa trenera. Co robi Zidane ? zajmuje miejsce , gdzie jest Trezegeut ? przeciez to tak jakby u nas siedzial na lawce Frankowski - jak nic analogia do janasa sie nasuwa . Obaj trenerzy do niczego.

Ps. hahahahha omg togo jutro nie chce wystapic z ze szwajcaria normalnie protest jak u nas lekarzy :D , Fifa pewnie to zalagodzi ale czuje ze nawet jak wyjda to szwajcarzy jutro beda grac do jednej bramki. Swoja droga zaden z pilkarzy Togo niepowinien znalez za to klubu . Mistrzostwa swiata niesamowita impreza , dostali wielka szanse a im tylko w glowie kasa ehhhh...

Edytowane przez thical

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos cienki ten dzisiejszy dzien z mistrzostwami. Liczylem na wiecej emocji, ale sie przeliczylem. Francja mnie po raz kolejny rozczarowala. Myslalem, ze po dosc szybko strzelonej bramce trojkolorowi sie rozegraja, a tu lipa niestety. Koreanczycy mieli jedna akcje, no moze dwie i strzelili bramke. :mur: Barthez bronil tak niepewnie, ze az mnie trafialo. :? Pewnie Janusz Jojko by byl w lepszej formie po trzydniowym treningu. :D Zidane to cien dawnego pilkarza. W sumie to dobrze, ze nie zagra w meczu z Togo bo po prostu jest slaby. Boje sie tylko, ze zmiennicy nie sa w duzo lepszej formie.

Jutro w sumie interesuje mnie jeden mecz - mojego faworyta mistrzostw czyli Hiszpanii!!! Ole :) Xavi, Torres, Villa, Xabi Alonso, Luis Garcia i reszta chlopakow zmieccie z pilkarskiej mapy swiata Tunezje!!! :D :ploom: :plom: :gitarzysta: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby się Hiszpanie nie przejechali tak jak Czesi.

święte słowa...

Kto jak kto ale Hiszpanie poprostu MUSZĄ zdobyć na tych MŚ medal - nie da się tego chyba nie zrobić mając taki skład i zawodników w takiej formie! Xavi,Villa,Torres,Puyol,Casillas,Fabregas,Joaquin,Xabi... wreszcie mają młody aczkolwiek solindy i doświadczony zespół...

Co do Francji jeśli wyjdą z grupy to polegną na pierwszym lepszym przeciwniku w 1/16. Trener nie ma jaj niestety i to widać - widać że Zidane to cień samego siebie, widać że Wiltord nic nie gra, widać że Barthez jest goszy od Coupet'a, Trezeguet bez formy - po co go brał nie wiem, niestety ale coach uległ 'starej gwardii' która panuje w kadrze od '98 roku. Potrzebna jest gruntowna przebudowa, konieczność budowania zespołu bez Zidane'a muszą postawić na młodych głodnych gry, wielkich zwycięstw a nie na 'super elo' gwiazdy.

Ustawienie też do zmiany, w ataku poza Henrym nikt - NIKT - nic nie gra... dzisiaj też fartem bramke im się udało zdobyć. Brak skrzydłowych, obrońcy niezbyt dynamiczni.. zalet póki co nie widać. Szkoda ze Domenech nie wprowadził do pierwszej reprezentacji jakis młodych wilków, z którymi odnosił sukcesy...

Brazylia chyba powoooooli się rozkręca, szkoda że Ronaldinho wydaje się być bez formy bo to wielka strata dla widowiska :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Wczorajszy mecz? Szkoda marnowac klawiatury...

Dzisiaj zresztą też nic ciekawego wg mnie nie bedzie ale ogladam już z przyzwyczajenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba się stanie, Janas poda się do dymisji a zastąpi go Heniu Kasperczak. Może wkońcu się coś ruszy! No ale narazie nie wolno zapeszać :D

Jutro ostatni mecz Polaków na mundialu i prawdopodobnie Pawła Janasa w roli selekcjonera. Jego następcą ma być Henryk Kasperczak – pisze Gazeta Wyborcza.

REKLAMA Czytaj dalej

Według informacji "Gazety" Janas ma się podać do dymisji bez względu na wynik jutrzejszego spotkania z Kostaryką. Zrobi to tuż po meczu lub po powrocie do Polski.

Selekcjonera próbują jeszcze bronić współpracownicy. Maciej Skorża, asystent trenera: - Nasza gra nie była kompromitacją czy blamażem. Na mundialu poprzeczka jest zawieszona znacznie wyżej niż podczas eliminacji.

Ale odejście Janasa jest już przesądzone, a na posadę czeka Kasperczak. To pod jego wodzą Wisła Kraków była najlepszą polską drużyną i grała najładniej. To wyszkoleni przez niego piłkarze decydowali o grze zespołu Janasa w zwycięskich eliminacjach.

Kasperczak co prawda porozumiał się już z federacją Senegalu w sprawie prowadzenia drużyny narodowej tego kraju, ale dopóki obowiązuje go umowa z Wisłą nie może objąć tej posady. Teraz ma jeszcze do wyboru stanowisko selekcjonera reprezentacji Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się ma ruszyć? Brakuje młodych zawodników u nas w Polsce. Trener sam nic nie zmieni.

Wczoraj ogladałem powtorke konferencji prasowej i Żurawski powiedział, ze reprezentacja raczej nie zostanie zbytnio przebudowana. Czyli nie ma zabardzo co liczyc na nowych młodych... - chyba po Euro można sie spodziewać wielkich sukcesów,tyle ze takich jak na tym mundialu. Oczywiscie jesli sie zakwalifikują... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żurawski i tak ma pewne miejsce w składzie tak jak Ronaldo w Brazylii, ale nie o to mi chodzi moim zdaniem pytanie Żurawskiego o to czy zespół będzie przebudowany czy nie było błędem bo i niby skąd on ma to wiedzieć pytanie było tak zadane jakby to on odpowiadał za powołania do kadry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żurawski i tak ma pewne miejsce w składzie tak jak Ronaldo w Brazylii, ale nie o to mi chodzi moim zdaniem pytanie Żurawskiego o to czy zespół będzie przebudowany czy nie było błędem bo i niby skąd on ma to wiedzieć pytanie było tak zadane jakby to on odpowiadał za powołania do kadry.

jak dla mnie, to ze powiedział chiciaz tyle moze o czymś swiadczyc, moze juz o tym rozmawiali, piłkaze cos mogli usłyszeć.

Zresztą i tak to było dosyć konkrtne, bo z tego co widziałem, nie za bardzo wysilał sie z odpowiedziami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim czasie Żurawski wiele stracił w moich oczach. Już przed mundialem denerwowało mnie jego zachowanie. Uważa się za wielką gwiazdę. Pamiętam jak powiedział, że on nie musi przyjeżdżać na zgrupowanie i należy mu się urlop :mur: Wielki gwiazdor, który nie sprostał nawet najmniejszym oczekiwaniom..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim czasie Żurawski wiele stracił w moich oczach. Już przed mundialem denerwowało mnie jego zachowanie. Uważa się za wielką gwiazdę. Pamiętam jak powiedział, że on nie musi przyjeżdżać na zgrupowanie i należy mu się urlop :mur: Wielki gwiazdor, który nie sprostał nawet najmniejszym oczekiwaniom..

polski Ronaldo?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To potwierdza moją wcześniejszą wypowiedź że Żuraw zachowuje się jak Ronaldo. Co do wypowiedzi Pluskwy to co Żuraw mógł słyszeć o składzie pytanie było czy skład odmłodnieje na ME, odpowiedź nie padła bo i paść nie mogła będzie nowy trener to się wtedy można wypowiadać czy będą zmiany.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- zwolnić Listkiewicza bo naprawde mało robi

Gdyby to zależało ode mnie, albo od kibiców to już dawno by wyleciał, a co do łowienia talentów powinni zrobić jakąś szkolną ligę z prawdziwego zdarzenia. Np. w każdej podstawówce, gimnazjum i średniej powinna być drużyna piłkarska grać w eliminacjach w swojej dzielnicy, zwycięski team w eliminacjach w mieście, a najlepsze teamy z każdego miasta np. w wakacje rozegrać tzw. Mistrzostwa Polski coś na wzór Mistrzostw Świata. Talenty same by się znalazły tylko trzeba trochę pieniędzy i chęci.

Poza tym trzeba młodzież zachęcić do uprawiania sportu motywacja to coś czego zwłaszcza brakuje naszym piłkarzom.

Jade dalej

Pewnie ktoś spyta skąd na to wziąć $$ odpowiedź prosta skoro PZPN miał dać naszym za awans z grupy bodajże 1mln zł to 2 mln zł na młodzież napewno by się znalazło najwyżej zjazd PZNP zrobili by sobie w Campanile a nie w Victorii. Druga sprawa skoro TVP jest TV publiczną to mogliby mecze powiedzmy tej najstarszej grupy czyli młodzieży ze szkół średnich, która by grała w tzw. Mistrzostwach Polski pokazać w TVP3 (gdzie i tak nic ciekawego nie pokazują), dzięki temu że było by to w TV znaleźli by się sponsorzy, skoro 30 sek reklamy przed Wiadomościami kosztuje 500tys zł to powiedzmy niech reklama w przerwie takiego meczu kosztuje 10tys zł z tego niech połowa idzie na organizację mistrzostw itd.

Oglądałem teraz wypowiedź Michała Pola na TVP1 mówił o warunkach pracy trenerów w Afryce o strajku piłkarzy Togo, że strajkują bo sami musieli opłacać przelot z Europy do Togo na mecze reprezentacji itp. i na zakończenie powiedział, że Afryka to jedyny kontynent gdzie działacze przejadają pieniądze i olewają graczy, kibiców, a więc wniosek taki, ze Polska lezy w Afryce.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale oni wolą w kieszenie ładować zamias na kogoś kto by poszukał jakiś mołodzików, którzy dobrze grają w noge i z pasja. Przeciez to dużych nakładów finansowych nie wymaga. Widocznie h^& (za przeproszenim) ich to obchodzi.

END of OT

A teraz dzisiejsze mecze ;). Szwajcaria wygra z Togo to chyba pewne (chociaż wiadome nic nie jest pewne jak idze o kase czyt sts :lol:). Mnie ciekawi mecz Ukraina - Arabia. Jak Ukraina sie nie odblokuje to może być cienko.

ESP-TUN oby tunezia wygrała ale pewnie bedzie na odwro..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się zaczyna Ukraina vs Arabia mam nadzieje że Ukraina sie podniesie po porażce z Hiszpania i skopie tyłki Arabą :) NIe chce mi sie znowu wysłuchiwac dzikich krzyków Ukraińców pracujących u mojeo sąsiada :evil:

1:0 dla Ukrainy i 2:0

Edytowane przez 3qu!l!br!um

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale tak jest z polską piłką. Sam trenowałem od małego i wierzcie mi lub nie, ale dalej bym trenował, nie potrzebowałem motywacji, po prostu kocham tę grę. Na moje nieszczęście były treningi, ale nikt nie organizował meczów z jakimiś innymi zespołami i był wielki chaos. A szkoda, bo zamiast teraz siedzieć na kompie latałbym z przyjemnością po boisku.

W szkole tak samo nie dali możliwości, w tym roku owszem była liga, ale 5 minut gry jedna połowa (!), a bardzo często się okazywało, że rozgrywki zostały przeniesione. Według mnie olewka organizatorów, ale również patrząc na [ciach!]iarzy to wina nas samych, choć ja się nie obwiniam, bo zawsze jak jest okazja to lecę grać w piłkę, a reszta woli do klubu na piwko wzmacniać mięsień piwny i tylko się użalać nad sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem cie weiss też kiedyś miałem krótki epizod w Ślęży Wrocław, ale burdel był tam taki że mnie zniechęciło, a co do szkolnej ligi to pamiętam że była taka koncepcja za młodych lat w podstawówce, ale było to bardzo nieudolnie prowadzone i się skończyło tak szybko jak powstało. U mnie we Wrocku władze miasta w wakacje organizują Puchar Prezydenta młodziki grają między sobą w rożnych kategoriach wiekowych (ja już za stary jestem) i wygląda to całkiem, całkiem tylko szkoda że organizowane na zbyt małą skalę no nikt się za bardzo nie interesuję bo mecze rozgrywanę są na jakiś małych schowanych boiskach osiedlowych, kurde jak bym był w zarządzie miasta to bym się za to wziął i by miało recę i nogi, ale cóż brak kompetencji to zmora naszych urzędników.

2:0 dla UKRAINY FORZA UKRAINA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...