Skocz do zawartości
Gość tagon

Jak To Buraki Nie Pisza Na Temat !

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni modzi i admini jezeli nie mozecie uszanowac (dyz-punkcji) wasz problem !!! Te wypowiedzi pokazuja jaka jest tresc postow nie na temat tylko.... zreszta sami ocencie

Posiadam venisa (E6 slabo krecalne) 3000+ podkreconego na 4541+. Posiadam fazora 64 pro i seryjne chlodziwo na cipsecie plyta dfi lan party ultra-d nf4. Co proponujecie do dalszego OC i wejscie w strefe Extremal rozbudowanie tego zamiana lub i tu prozba jakie inne chlodzenie za ile i czy da rade rozbudowywac stopniowo

Edytowane przez tagon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

venisa 3000+ podkreconego na 4541+. fazora 64 pro cipsecie

:lol2: ty chcesz na to woter kuling zakładać ? :lol2:

jak ty liczysz ze na tyle podkreciłeś :blink:

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed wyborem bloku radzę zapoznać sięz rankingiem :

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...g.htm&Itemid=81

druga sprawa że ładowanie w najdroższy blok jest kompletną głupotą jeśli zapomina się o chłodnicy - proponuje jako priorytet najmocniejszą chłodnicę potem zastanowić się nad blokiem a na końcu pompka - z moich doświadczeń wynika że wpływ pompki na wydajność jest zniokomy - konkretnie na przykładzie Storma G4 który ponoć jest bardzo wrażliwy na przepływ... u mnie sprawdzał się rewelacyjnie i z Hydorem L30 i z Laingiem 700B oraz równie dobrze (a niby powinien lepiej) sprawdzać się z Laingiem DCC (który zabija wydajnością wyżej wymienione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci poradzil... Czytac, Czytac i jeszcze raz Czytac... To nie boli a sporo sie dowiesz i nie bedziesz wystawial sie na posmiewisko... A Jak juz pisze to ja bym polecal Hydorka l20 + F2S + Cube NB od Misia i Frezeera 2x120 Lub Coolteca Extreme dual...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagon :arrow: sugeruje zajrzec do tematu spisu wc uzytkownikow tego forum - zaszyc sie tam na dobrych kilka(dziesiat) godzin - po tym czasie niemal wszystko bedzie latwe i zrozumiale :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na benchmark.pl był kiedyś przlicznik mhz na oznaczenie

Robi to jeszcze kilka programikow - Central Brain Identifier (programik tylko dla prockow AMD), Uniwversal AMD Tool (XP Rating) i moze cos tam jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie macie uklady chlodzenie WC czy ktos uzywa LOdu i coolingu konkretnie na proc i cipset na DFI

Tak naprawde to nei wiem o co Ci chodzi :blink:

Interpunkcji Cie nie uczyli w szkole?

Lodu to sobie mozesz dołożyć do układu, ale to raczej latem sie stosuje do benchowania.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mały OT

rozmowa z tagonem

Siemka

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Ja (9-09-2004 16:15)

witam

gostek (9-09-2004 16:15)

Co powiesz ja w tej sprawie 4541+

z wenia

3000+

Ja (9-09-2004 16:16)

jakiego wiednia

gostek (9-09-2004 16:16)

wenia nie wiednie

gostek (9-09-2004 16:17)

a dokladjej venice 3000+

Ja (9-09-2004 16:17)

no i co

Tagon

jaki mam z tym związek >>

znasz takiego

tagan

zasilacz taki

tweak

muwi ci cos

gostek (9-09-2004 16:18)

i gostek kturu podkrecil

Ja (9-09-2004 16:18)

tak mÓwi

3000+ na 4541+

no i spoko

ktÓry gostek

no i co z tego że podkrecił

gostek (9-09-2004 16:19)

nie on tylko to ja tak narazie wynik uzyskalem

chodzi o to e masz dfi i chodzi mi o pomoc w dobraniu lub podkreceniu tych pamieci co mam i biosu

ogulnie

do OC

następnym razem pisz normalnie- chodzi mi tu żeby twoje wypowiedzi miały jakikolwiek sens

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna sie zalamac! nie wiem ile lat ma ten gosc ale znow powinni w prezecie dawac zegarki na I komunie. Najpierw powinien nauczyc sie pisac i czytac... a potem za inforatyke sie brac. Ech... smutne to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mały OT

rozmowa z tagonem

<spoiler>

następnym razem pisz normalnie- chodzi mi tu żeby twoje wypowiedzi miały jakikolwiek sens

No rozmowa niekiepska, wręcz dobijająca :P

.... ale czy on ci pozwolił na zamieszczenie tej rozmowy publicznie na forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie na a64 juz sie tak "nie oplaca" ladowac bloku jak na starsze procesory amd - efekt jest znacznie mniej udczuwalny. W nowych kompach bardziej boli karta graficzna i ew chipset w coponiektorych plytach. Chyba ze w gre wchodza 2 rdzeniowe procesory.

W kwestii wyboru czesci skupilbym sie na przejrzeniu dzialu na pare stron wstecz = mnostwo tematow. Podpowiem tez ze nie ma co "szalec" z super wygladajacymi blokami a do tego lepszymi o ulamki procenta bledu pomiarowego w testach :wink: na rzecz duzej roznicy w cenie. Najlepiej allegro i cos wystarczajacego - ale taniego. Tanie i dobre, dobre i tanie, takie wc ma sens na venice. Za reszte kasy lepiej kupic lepszy sprzet :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz na tej stronie dzialu mozna znalezc odpowiedzi. Zobacz jakie WC ma dem i na tym sie wzoruj. Na grafe i NB bloczki od Misia15go, a na procek to w zaleznosci od kasy. Podobnie z pompka. Weze Innovatek. Chlodnica BIX2/3 + Fandery.

Zmien temat tego topicu, bo go zaraz zamkna i dostaniesz bana. Nikt Ci tu na zlosc robic nie chce, ale jak na 'dzien dobry' fikasz i gadasz smiesznie nieludzko, to Cie po prostu wywala z forum.

Pozdrawiam

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jak To Buraki Nie Pisza Na Temat !, Pilnie potrzebny wibrator chlodzony WC dla Miazga82"

Aktualizacja tematu nie jest zbytnio zgodna z regulaminem - nie mowiac juz o dobrym smaku...

Co to sie szerzy - ehhh :mur: Trzeba przyznac racje Drejfus'owi :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpocznij synu z miesiac.

Moze bedziesz mial czas zajrzec chociaz do elementarza.

Nie wiem nawet jakie chciales informacje uzyskac, bo poprostu nie wiadomo co piszesz. Zdania sa lekko powiedziawszy z [gluteus maximus]. Naucz sie je skladac i uzywac interpunkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...