Skocz do zawartości
pcmax

Wc By Pcmax

Rekomendowane odpowiedzi

a w srodku skraplacz nie moze byc brudny, gdyz w srodku byl freon tylko z zewnatrz nie jest to czyste ale jak sie znajdzie czas to mzona takie pikeno z tego zrobic...

chlopie .. z tym mozna duzo zrobic ... ale nic nie zostalo zrobione .. :P

fajnie ze to passive ;]

ja bym to gdzie za okno wyciepnał ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w srodku skraplacz nie moze byc brudny, gdyz w srodku byl freon tylko z zewnatrz nie jest to czyste ale jak sie znajdzie czas to mzona takie pikeno z tego zrobic...

a wiesz co plynie wraz z freonem po ukladzie ? wlasnie olej, chyba ze zastosuja separator oleju to w danym odciunku nie ma oleju, ale po kija maja go stosowac przed skraplaczem ? dlatego jezeli wiesz ze ten skraplacz pracowal w ukladzie i byl w nim freon to jest na bank olej, nie ma wyjscia, a przeplukiwanie go woda, nawet kilka godzin ciaglego przeplukiwania "swieza" woda z kranu nic nie da ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno oleju nie ma! i w sumie temperatury nie sa wysoki:) wlasnie pracuje na 2700mhz i mam 39C na procu a woda splywa zimna bo sprawdzalem i czysta

trzeba poczekac jak temp w pokoju zejdzie poznizej 26C to bedzie jescze lepiej:) a albo okno otworzyc:)

chaos a co sugerujesz?

Edytowane przez pcmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@heat no moze epoxy maja cos nie tak z czujnikiem albo cosik, a ile temp powinna byc mniejwiecej?

rex666 bardzo ladnie opisala cala sytuacje w tym topicu nie chodzi o wyglada ale o jakosc

@heat no moze epoxy maja cos nie tak z czujnikiem albo cosik, a ile temp powinna byc mniejwiecej?

rex666 bardzo ladnie opisala cala sytuacje w tym topicu nie chodzi o wyglada ale o jakosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MaSell ja już cie nie rozumiem w chłodzeniu Malika czepiasz sie, i piszesz że ci sie nie podoba chociaż jest prawie bez zastrzezeń i napewno jeast estetyczne a teraz- chłodzenie jest(bez obrazy PCMAX :) ) beznadziejne napewno nie jest estetyczne i piszesz że ci sie podoba !?

Nie napisalem, że chlodzenie Malika mi się niepodoba, tylko, że napewno nie jest ciche (a takie wg założen autora miało być). Jedyne co mi tam niepasuje to "rozmieszczenie" węży, ale to szczegół. Pcmax chce mieć chłodzenie a nie kibelek i jego WC spełnia stawiane wymagania w 100%

@pcmax myslałeś nad jakimś wiatrakiem pokojowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno oleju nie ma! i w sumie temperatury nie sa wysoki:) wlasnie pracuje na 2700mhz i mam 39C na procu a woda splywa zimna bo sprawdzalem i czysta

trzeba poczekac jak temp w pokoju zejdzie poznizej 26C to bedzie jescze lepiej:) a albo okno otworzyc:)

chaos a co sugerujesz?

ja to pracowalo jako skraplacz to bedzie olej, a w tym tamacie jeszcze nie bylo mowione gdzie to wczesniej pracowalo, a stwierdzenie "podobno oleju nie ma"

Ludzie opanójcie sie z tym olejem ona jest czysta całkowicie.

o czysciles ja od srodka ze jestes tego pewien ? i chodzi mi o czyszczenie a nie przeplukanie

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

wiatraczki tylko buczą więc jak wam [gluteus maximus] sciska jak pztrzycie na tą zabawke to idzcie sie wysrać a nie spamicie na fodum.

co na to modelatorzy

sorry ale wentylatory zwykle są niesłyszlne, a u 95% userów dysk(i) są najgłośnijszym komponetem kompa -mowa tu o tych co mają WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/search.php?string=skraplacz&order=p

a ile wazy moje cudo to nie wiem nie wchodizlem z tym na wage ale nie jest takie lekkie:) a do sasiadwo nie wpadnie (chopc mieskzam na pietrez) ale w domu:) wiec loozik a pokoj mam nawet duzy wiec nie mowie ze duzo miejsca mi zabiera ten skraplacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na 7v nie będzie cicho!

W moim bmw jest tki fajny wentylator przy chłodnicy!

Jak się kręci na fula to rzeczywiście głośny ale jak by go puścił na 7 v to by cich chodził!

już miałem okazje słuchać taki wentylator od kadetta

i do cichych nie należy nawet na 2v <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 2v to troskze wolno sie obracal co? ale czy byl glosny hmm mzoe akurat kadeta i nieprzesmarowany jakis zjechany zapewne sa ja jakbym chial to musilabym takich pare ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>:) a co do pomyslu masella byl rewelacyjny z tym chlodoznkiem sufitowym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten skraplacz jest rewelacyjny do wc, przy takiej powierzchni oddawania ciepła wentylatory są moim zdaniem zbędne.Jeżeli nawet są jakieś pozostałości oleju w środku to wystarczy na jakiś czas wlać do układu troche detergentu i pare razy wymienić wode.

Edytowane przez k4ne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pcmax, super skraplacz, ładnie go odpicuj, wyczyść, ewentulanie zadbaj o jakieś względy estetyczne i będzie luxx.

Umnie taka chłodniczka mogła by spokojnie stać, ładnie bym ją zabudował i nikt nawet nie wiedziałby co to jest ;]

To jest chyba skraplacz od agregatu chłodniczego z jakiegoś sklepu, masarni albo coś w tym stylu.

Widziałem to kiedyś, było zajeb...e cięzkie i zajeb....e duże :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi