Skocz do zawartości
samhain

Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

Gpu + Mem  

175 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

• Wydajnosc (max OC)
      92
    • Tak dla zasady....
      0
    • Ma byc chlodzone i tyle
      11
    • To jest trendy/jazzy/glamour/i jak sie to jeszcze tam nazywa ;)
      7
    • Potrzebuje kompleksowego chlodzenia grafiki bez wzgledu na wyglad
      28
    • Nie wazne jak, wazne aby chlodzilo... woda ;)
      12
    • Po co to chlodzic?
      0
    • Radiatory wystarcza ;)
      5
    • Tani byle chlodzil
      20

Rekomendowane odpowiedzi

hmm to moze być lipa jak oderwe bloczek z ramem :(

abyscie nie oderwali czasem z pcb... :P

ciezar nie jest duzy takze spokojnie...

kto wyrwac cokolwiek przyklejonego Zalmanem? ;)

Sam a bedzie mozliwosc customowego wyprowadzenia rurek do bloczkow na MEM? tzn zeby np jedno wyprowadzenie bylo rownolegle z plaszczyzna PCB grafy (by polaczyc bloczki z jednej i drugiej strony) a drugie prostopadle (by polaczyc bloczki z tej samej strony)?

bedzie zrobione dobrze... :)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to gratulacie sam pomysł dobry ale myślałem o czymś takim http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=86158

może jak ktoś będzie zamawiał dany model pod karte to np dasz z góry jakąś blaszkę np gr 2mm ( wszystko zmontowane razem stabilne w jedną całość?????)żeby to trzymało się wszystko razem w tedy montaż o wiele prostrzy i bloku do pamięci nie trzeba kleić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to gratulacie sam pomysł dobry ale myślałem o czymś takim http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=86158

może jak ktoś będzie zamawiał dany model pod karte to np dasz z góry jakąś blaszkę np gr 2mm ( wszystko zmontowane razem stabilne w jedną całość?????)żeby to trzymało się wszystko razem w tedy montaż o wiele prostrzy i bloku do pamięci nie trzeba kleić

odp brzmi: NIE

zastanawia mnie ogolna niechec do klejenia czegokolwiek klejem? proste, czyste, chwila roboty i sie trzyma, nie ma problemu... wiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec jest problem ze zdejmowaniem. a jak ktos sobie zmienia czesci w kompie "jak rekawiczki" to bedzie sie wqzal ze cos trzeba przyklejac/odklejac/przyklejac/odklejac.... i tak w kolko

pozatym coraz wiecej kart ma jakies tam otworki rowniez w okolicach pamieci (ale niestety rozne grafe - rozne rozstawy itp) i szczerze mowiac spodziewalem sie, ze to wykorzystasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za duzo mozliwosci, za duzo kombinowania...

zdejmowanie radiatorow akurat jest bardzo proste...

karta > folia > lodowka > 30 minut > schodza radiatory

nie ma problemu...

co do zapinek, ich po prostu nie bedzie bo to mniej rozwiazanie jest uniwersalniejsze

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba jednak kupie to http://ekwaterblocks.com/shop/product_info...products_id=111

czekam od połowy stycznia i każdy gada że coś wymyśli a tu dalej nic wyjdzie to trochę drożej ale jaki efekt

nigdzie nie napisalem ze bedzie to gpu+mem w jednym kawalku...

TROSZKE to pojecie wzgledne... kazdy bierze co potrzebuje...

sugerujac sie ankieta wyszly bloczki jakie wyszly...

kazdy kupi co bedzie uwazal za odpowiednie...

stwierdzam ze produkcja takiego bloku na potrzeby polskiego rynku mija sie z celem... niestety :(

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam kupie :D Z tym klejeniem sie mówi trudno ale grafike co rok zmieniam wiec myśle ze dużego problemu nie bedzie ;) A napewno sobie pomyśle nad jakąś zapinką ;) Sam uważam że bedzie zejscie na takie bloczki... bo w polsce nie ma czegoś takiego a znając Ciebie cena bedzie naprawde okazyjna wiec jest szansa na zbyt ;) Ja ogólnie ciesze sie z tego ze wkońcu ktoś na chłodzeniem pamieci na karcie pomyślał :)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdzie nie napisalem ze bedzie to gpu+mem w jednym kawalku...

TROSZKE to pojecie wzgledne... kazdy bierze co potrzebuje...

sugerujac sie ankieta wyszly bloczki jakie wyszly...

kazdy kupi co bedzie uwazal za odpowiednie...

stwierdzam ze produkcja takiego bloku na potrzeby polskiego rynku mija sie z celem... niestety :(

szkoda :/

nie tego oczekiwałem... powrót do oszczędzania na alphacoola :/

choć racja z tym że polski rynek jest małoopłacalny pod tym wględem...

BTW może dało by sie coś na prywatne zamówienie wyskrobać? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW może dało by sie coś na prywatne zamówienie wyskrobać? ;)

tak oczywiscie, tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jakie to koszta?

oczywiscie nawet moge wygrawerowac Twoje foto w bloku... ale licz wtedy okolo 1000 pln :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

nie no mówie o czymś w rozsądnych granicach ;)

niestety dlatego powstala taka wersja bo rozsadne granice nie beda zachwoany przy bloku na cala grafe... chyba ze nagle kghm zrobi obnizke miedzi o 50%... wtedy mozemy myslec o rozsadnym pulapie cenowym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh

nie bez sprzętu, i z wrodzonym antytalentem do robót ręcznych :P

aaa tam przesadzasz ;) Brzeszczot/dremel lub coś co tnie metal.. kawałek blachy i masz fajną zapinke ;) Ja już sobie obmyśliłem co i jak tylko czekam na to aby bloki w sprzedazy były ;)

Bo wiesz u mnie sa takie 3 fajne otwory montażowe do chłodzenia a i jakoś taki ladnym cudem są przy pamieciach :D

http://i8.photobucket.com/albums/a26/Drozd...with-cooler.jpg

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety dlatego powstala taka wersja bo rozsadne granice nie beda zachwoany przy bloku na cala grafe... chyba ze nagle kghm zrobi obnizke miedzi o 50%... wtedy mozemy myslec o rozsadnym pulapie cenowym

miedz to by może sie i dało...z odrobiną plexy

gorzej z ceną robocizny/projektu...

aaa tam przesadzasz ;) Brzeszczot/dremel lub coś co tnie metal.. kawałek blachy i masz fajną zapinke ;) Ja już sobie obmyśliłem co i jak tylko czekam na to aby bloki w sprzedazy były ;)

raczej myślałem o ręcznym zrobieniu czegoś w stylu Innovatek/Alphacool 6800 GPU ;)

a to raczej nie dla mnie... (zresztą ceny gotowych produktów też nie)

BTW chyba sie za wielki OT robi

Edytowane przez noe9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i widze że ucichło a ja jutro ide kase przelać na to cacko http://ekwaterblocks.com/shop/product_info...products_id=111 a koszt przesyłki jest tylko 15 euro

no wkońcu będę miał swoje WC :)

tylko brac i sie cieszyc :D jak za darmo 150juro toz to 600 stow :zonk: :zonk: :zonk: :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż mnie zazdrość ściska, że ludzie bawią się takimi zabawkami jak ja oszczędzam żeby kupić borygo... :)

szczerze, z tego co widzę to nie kupiłbym tych bloczków Sam... zapowiada się, że utopiona grafa wyglądałaby w nich jak skrzyżowanie Breżniewa z Frankenstein'em...

Ale czas pokaże, wciąż wierzę, że nas jednak efekt końcowy zadziwi... v.v

Edytowane przez Pekaok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż mnie zazdrość ściska, że ludzie bawią się takimi zabawkami jak ja oszczędzam żeby kupić borygo... :)

szczerze, z tego co widzę to nie kupiłbym tych bloczków Sam... zapowiada się, że utopiona grafa wyglądałaby w nich jak skrzyżowanie Breżniewa z Frankenstein'em...

Ale czas pokaże, wciąż wierzę, że nas jednak efekt końcowy zadziwi... v.v

mowisz o wygladzie czy o rozwiazaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanka.. chyba takiech jeszcze nie było... ;)

1.Jakiej średnicy są miedziane rurki ?

2.Czy te rurki są lutowane cyną ? z mosiężnymi "klockami" ;)

3.Jak chcesz rozwiązac sprawe włączania bloczków na ram do całego układu... ? Z bloku na grafe jakos na bloczki czy jak... bo przy tym wyprowadzneniu króccy (przy innych także) jakos trudno mi to sobie wyobrazic :)

Edytowane przez Świder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanka.. chyba takiech jeszcze nie było... ;)

;)

1.Jakiej średnicy są miedziane rurki ?

na to pytanie jescze nie odpowiem... ;)

proby trwaja z 8/10, 6/8, 5/7...

2.Czy te rurki są lutowane cyną ? z mosiężnymi "klockami" ;)

tak

3.Jak chcesz rozwiązac sprawe włączania bloczków na ram do całego układu... ? Z bloku na grafe jakos na bloczki czy jak... bo przy tym wyprowadzneniu króccy (przy innych także) jakos trudno mi to sobie wyobrazic :)

szeregowo przez plastikowe laczniki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK :)

Mam nadzieje, że te rurki są głównie wciskane na siłe do tych klocków a cyna tylko dla wiekszego bezpieczenstwa bo jak wiadomo za dobrze to ona ciepła nie przewodzi ;)

A co do połączenia... jak będą jakieś fotki kompleksowego :P chłodzenia to dajesz... chętnie zobacze co masz dokładnie na myśli ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 130euro to chyba za dwa bloczki (SLI) nie?

kurcze i tak drogo no ale o niebo taniej od innovateka...

No niestety cena zaporowa nawet jak za dwa bloczki... Chociaz przyznam szczerze , ze jak mialbym juz wydac tyle kasy to wydalbym to zupelnie inaczej... Jakis porzadny blok na gpu w stylu swiftecha + do tego wlasnie osobne bloki na mem.

Edytowane przez Heat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi