Skocz do zawartości
dkk

Karta Graficzna 64 Bit?

Rekomendowane odpowiedzi

czesc, zastanawiałem się, czy opłaca siękupować karte 64 bitową w sytuacji, kiedy nie ma 64 bit procesora i systemu operacyjnego. Czy jest w chwili obecnej jakakolwiek różnica miedzy 32 a 64 bit karta graficzna (jezeli inne parametry sa identyczne)?

Poza tym, prosze o porade, jaka karte graficzna do 200-250 zl oplaca sie kupic. Znalazlem cos takiego:

ASUS RADEON 9250 128MB TV/DVI 64BIT

Czy opłaca sie, czy moze lepiej zainwestowac w te (tyle ze ta jest drozsza):

ASUS RADEON 9550 128MB TV/DVI

Jak myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

:huh: Co ma procek do grafy (no troche ma, ale nie muszą mieć tyle bitów ;]), bierz 9500@pro, w tej cenie napewno na allegro znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc, zastanawiałem się, czy opłaca siękupować karte 64 bitową w sytuacji, kiedy nie ma 64 bit procesora i systemu operacyjnego. Czy jest w chwili obecnej jakakolwiek różnica miedzy 32 a 64 bit karta graficzna (jezeli inne parametry sa identyczne)?

Poza tym, prosze o porade, jaka karte graficzna do 200-250 zl oplaca sie kupic. Znalazlem cos takiego:

ASUS RADEON 9250 128MB TV/DVI 64BIT

Czy opłaca sie, czy moze lepiej zainwestowac w te (tyle ze ta jest drozsza):

ASUS RADEON 9550 128MB TV/DVI

Jak myslicie?

hehe dobry jest ten gościu niewidziałem jeszcze karty z szyną 32 bit ,przecież te 64 bity to okrojona szyna pamięci na karcie normalnie powinna mieć 128 bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnych wzgldow chce kupic akurat w tym sklepie

woldipol

a nie maja 9500pro, jest 9600, ale sporo drozszy, zatem zostane chyba przy 9550, pozostaje jeszcze kwestia samej karty, jaka byscie wybrali z ich oferty?

Z opisu wynika, ze ta ma szybsza pamiec:

Pixelview FX5200 128MB 128bit TV/DVI ULTIMA

Ale moze doradzice cos innego? (ale z tej ofrty prosze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zobaczylem ile wolaja za 9600 vivo to sturlalem sie z krzesla na podloge ze smiechu. Zenada.

Primo :arrow: Szyna pamieci min. 128bit. 64bitowe na chwile obecna przydadza sie w q2 ect.

Secundo :arrow: Omijaj Fxy chyba ze potrzebujesz bardzo szybkiej karty do MS Word i zenujaco wolnej do jakiejkolwiek aplikacji 3d.

Podsumowujac Twoim jedynym wyborem z podanego sklepu jest 9550 128/128.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie- 9550 pamiętaj żeby miał 128 ram, pamięci na szynie 128bit, czas dostępu 4 ns inaczej nie bierz ( nie bierz więcej ramu -256 , nie bierz wolnych pamięci -5 ns, nie bierz kart SE -64 bit pamięci są DWA razy wolniejsze) z tego co wiem pięknie się kręcą ostatnio MSI a najlepiej wejść do topiku 9550 II na tweaku i zapytac "Co się teraz najlepiej kręci?" i na bank odpowiedzą tylko chwile poczekac bo czasem lamki sie najpierw odywają i pojadą że Gigabyte np a one akurat słabiej niz na początku ...

Allegro - Wydajniejszą na standardzie kartą od 9550podkręconego jak w podpisie jest 9500 (4potoki) 256 bit - ta kata ma szybkie pamięci niespecjalnie podatne na OC ale zawsze spokojnie bez radiatorków można podkręcić ją do ustawień 270@320 na pamięciach, mnożysz to razy dwa bo to są ddr masz 640 i jeszcze razy dwa bo szyna jest 256 bit i masz 1280 Mhz na pamięciach takich taktowań nie ma żaden 9550 (nawet wersje XT) i dlatego te karty są szybsze

Karta ta kosztuje niecałe 200 zł (189) oczywiście nie ma gwary masz tylko rozruchową jakiś miesiąc zwykle.

Szybsza od 9500 4 potoki 256 bit jest 9500pro karta 8 potokowa z 128 bit pamieciami klik

lol z tym że facet(ketch1) od karty nie jest za bardzo rzetelny, pierwszą grafe mi przysłał nie taką jaką wylicytowałem (4 potoki 256 bit pamięci w "L" a nie "I") czekam na 2 zobaczymy co z tego będzie

:lol2: nie słuchaj grzecha bo będziesz w zimie w trampkach chodził :lol2:

Memento: NIGDY nie kupuj na Allegro modowalnych (z 4 na 8 potoków ) 9500 256 bit a w szczególności tych od www-kwm-sklep-pl albo innych kont pochodzących z Jabłonki,

tych kart nikt tam nie sprawdza dostaniesz shit facet powie żebyś mu wysłał z powrotem ty mu ją wyślesz i znowu dostaniesz kartę z niesprawnymi potokami aż w końcu wyśle ci pieniądze cała zabawa będzie trwała ponad miesiąc w którym ciebie już zdąży krew zalać

w razie pytań proszę na PW :wink:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeee ludzie nakłaniajcie gościa do kupienia kary na Allegro lub Komputronik'u

Niech nie płaci Włodipol'owi cen z kosmosu <_<

hahahahaha wez sie schowaj takim doradzaniem komutrnik rządzi najdroższe ceny w sieci i ty go jeszcze polecasz :mur: :blink: o zgrozo poczytaj troche ten dzial a potem sie wypowiadaj <_< Jak juz by sie zdecydowal na zakupy w sieci to allegro ew jak by chciał nówke to apollo nie wiem czemu wyjechałeś z tym komputronikiem

Co do karty z tego co wiem ludzie nie narzekają na te 9500pro ale skoro tu kolega rzuca takie oskarżenia to cos musi być

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

a ja koledze polecam GF6200A. Mam takową i powiem ci, że nawet mozna sobie pograc icon_razz2.gif

Ale weź pod uwage jak sie gra ;) Czy pokaz slajdów czy może płynność, czyli coś powyżej imo 30fps ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi