neomagnet Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) witam mam problem z wyborem karty graficznej. myśle nad kupnem ati x1300pro lub gf 6600 i tylko chyba te 2 karty wchodzą w grę. mój problem polega na tym ze obie karty są dobre choc x1300 duzo nowszy i ma lepsze taktowania pamięci i rdzenia a takze lepszy czas dostepu. no i oczywiscie 256mb. gf 6600 ma za to więcej potoków, i innych takich rzeczy. Co mi doradzicie?? która jest lepsza?? pozdro edit: a oto przykładowe porównanie Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Chyba lepiej radka, 6600 to albo GT albo GS..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja bym brał Radeona chociaz te 128Bit-owe pamięci mnie osobiście zrażają do dwóch produktów B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) wiem ze to mało ale na moduły z 256bit mnie narazie nie stac bo mam ograniczony budżet, jesli ktos ma tego gf 6600 to na ile da sie go wykrecic bez zmieniania napiecia?? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A to już zależy od egzemplarza, wróżkami to my nie jesteśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie wiem ile mozesz kasy przeznaczyc na grafike, ale ja polece Galaxy 6600GE, którego bez problemu podkrecisz do poziomu GT poniewaz ma zamontowane pamieci GDDR3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 mam do dyspozycji około 320-350zł, ile kosztuje model 6600ge?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Mi sie udało znalezc najtaniej za 399zł TUTAJ Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) a moze teraz kupiłbym jakąs słabą i tanią karte a potem jak nazbieram kaske kupic x850xt?? dajcie propozycje jakiejs dobrej karty która mogłaby sie niezle podkrecic ale zeby miała 128bit. (W granicach do 200 zł) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 NeoMagNeT- gier z supportem Dx9c coraz wiecej a ty chcesz brac karte z obsluga Dx9(X8xx)?! :blink: Z HDR sobie nie zagrasz(AoE3 z nim wyglada przeslicznie :) ) Jak bedziesz cos bral to cos z: Gf6/7 abo ATi X1xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) z waszych wszystkich odpowiedzi wnioskuje ze lepiej wziąć od razu x1300pro. mam jednak jedno pytanko co do tej karty: czy da się ją jakoś zmodować?? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 z waszych wszystkich odpowiedzi wnioskuje ze lepiej wziąć od razu x1300pro. mam jednak jedno pytanko co do tej karty: czy da się ją jakoś zmodować?? Jesli ci chodzi o dodatkowe PS/VS to nie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a model 6600 do 6600gt?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mi sie udało znalezc najtaniej za 399zł TUTAJ Wlasnie to co kolega torque8 podal: Galaxy 6600GE, moduja sie do 6600GT!! Doradzam ci wlasnie te karte :) Nie pozalujesz, duzo lepsza od X1300 nawt od X1600pro. Wystarczy biosik od 6600GT i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wlasnie to co kolega torque8 podal: Galaxy 6600GE, moduja sie do 6600GT!! Doradzam ci wlasnie te karte :) Nie pozalujesz, duzo lepsza od X1300 nawt od X1600pro. Wystarczy biosik od 6600GT i gotowe. One sie nie moduja one sie podkrecaja do zegarow GF6600GT bo w praktyce mozna powiedziec ze to te same karty a nawet GE jest lepszy od wiekszosci 6600GE bo ma pamieci 1,6ns z tego co pamietam a rdzen bez problemu wykreci sie ponad taktowanie 6600GT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Przez wyrazenie "modowanie" chodzilo mi wgranie biosu od 6600GT :) . Ale zeczywiscie roznica w stosunku 6600Ge a 6600GT- to tylko zegary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ok, wielkie dzięki za pomoc w wyborze i chyba się skuszę na tego 6600ge ale bedę musiał jeszcze troche poczekac bo na razie nie mam tyle kasy pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...