Hipo Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Mógl spokojnie kupić Hisa na allegro i miałby super grafe a tak wpakował sie grafe średniego pokroju. Tymaczasem u mnie, zgodnie z radą Grzecha (wielkie dzięki) przeflaszowałem bios, tym razem na ten z PC Laba i grafa nagle dostała skrzydeł, obecnie jedynie temperatura mnie ogranicza z wyniczkami ;) ale wekkend się zbliża to moze uzbroje potworka :] Żeby nie było ze nic nie robie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Oj Hipo 4,7GHz Chyba musze siegnac po swoja bron :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) tylko 4,7 bo cos mi się vdrop buntuje i mam dziwne skoki napiecia jak jade wyzej. Ale to się naprawi ;) Edit: Jak myślicie, radek się nie obrazi jak założe mu blok z takim czymś odbitym :lol: ? Edit 2 Potworek uzbrojony, zobaczymy jak sie przełoży to na krętliwość... ;] Edytowane 8 Września 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Spali sie :P Moze dzisiaj po 22 juz poskladam swoje nowe zabawki. Bezsenna noc i moze jakies wyniki pokaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 qrde - jak ja bym chcial miec inne mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Widać chłodzenie to podstawa ;) http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2202083 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ile dałeś V na rdzeń karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 skąd masz takie fajne radia na memki, gdzie kupiles i ikle dales?? wyniczek piękny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ile dałeś V na rdzeń karty? 1,32V na rdzeń 2V na memki ale że widziałem kolegów co smigali do 1,35 to mam jeszcze deko zapasu ;) Radiatorki pochodzą z pociętych chłodzonek od Pentium MMX :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 To ładna sztuka Ci się trafiła. Mi na 1.325V max na 680 rdzeń idzie - no ale powalcze jeszcze bo gdybym dobił do tych 700Mhz to miałbys problem z dogonieniem mnie :P Od jutra zaczynam robic bloczek na gpu+ram i zobaczymy czy takie cuś pomoże Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Mały upadate, GPU 1,35V Mem 2,1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ja narazie poznaje nowa platforme Na default proc karta 600/600 2001 - 36450 2005 - 8932 Musze postawic nowa winde bo dzialam na tej AMDkowskiej, no i podkrecic grafe i proca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 @Hipo - ladnie dajesz. wynik 2k3 zajefajny. gratulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Dziękuje :) to prawie już max, jeszcze odrobine podłubie jak bede miał czas to moze jakimś cudem dobije do 11k w 05 i 21k w 03 @ jonathan Widać pięknie przewage samej platformy testowej, ja musiałem grafe kręcić na 680/690 żeby mieć 36k w 2001SE :] Myśle ze jak ruszysz z oc to 50k pęknie w tym marku. Edytowane 9 Września 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Narazie musze na nowo postawic system. Mam jakies dzikie akcje. Marki i inne benche chodza bez zadnego problemu, ale jak uruchomie wmp albo nawet painta komp sie resetuje :D A juz sie cieszylem ze nie bede musial reinstalowac systemu. Co do 2001 to na opteronie na 3GHz i na maxa wykreconej grafie przekroczylem 35k. Zobaczymy ile tutaj bedzie. Wyniki pewnie zapodam jutro w nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Nie mów mi o stawianiu windowsa :/ też bym postawił nowego ale cd mi się spaliło a nie chce mi się iśc do sklepu po nówke :P Btw. Nie ma to jak dobrze zainvestawane 30zł bo tyle dołożyłem z gto do x1900gt(o) i ładne sztuka (wiem wiem ma się to szczeście) trafiła. Ramki (BC14 czyli to samo) idą 820 na orginalnym biosie (a orginalny bios to CL9 więc to samo co w R'ce Jona - ahe te ati, tak zgapiac:P) A core 720 więc też przyzwoicie W marku mam 2 k więcej :D a będzie lepiej Wiec można powiedziec że te karty róznią się tylko ilościa jednostek cieniujących Oczywiście nie modowalna :( Edytowane 9 Września 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Potrzebuje pomocy :mur: Podminilem z rana bios (pod winda) i karta kaput, no to ja wsadzilem PCI i odpalilem plyte (tu uklon do chase1) oraz atiflasha i dalej [gluteus maximus] :mur: Zrobilem zgodnie faq plik flash.bat wrzucilem empty.bin oraz plik z biosem od XL i karta dalej lezy i kwiczy przy starcie - macie jakies sugestie??? Ile czasu potrzebuje karta na zalodowanie nowego biosu? Czy po skonczonym ladowaniu powinien pojawic sie jakis komunikat? - pod winda byl ze jest ok ale jak pisalem karta juz nie wstala A mialo byc tak fajnie :cry: Prosze o wsparcie techniczne, moze cos robie zle :oops: a moze karta nie wytrzymala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topek@GC.pl Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Potrzebuje pomocy :mur: Podminilem z rana bios (pod winda) i karta kaput, no to ja wsadzilem PCI i odpalilem plyte (tu uklon do chase1) oraz atiflasha i dalej [gluteus maximus] :mur: Zrobilem zgodnie faq plik flash.bat wrzucilem empty.bin oraz plik z biosem od XL i karta dalej lezy i kwiczy przy starcie - macie jakies sugestie??? Ile czasu potrzebuje karta na zalodowanie nowego biosu? Czy po skonczonym ladowaniu powinien pojawic sie jakis komunikat? - pod winda byl ze jest ok ale jak pisalem karta juz nie wstala A mialo byc tak fajnie :cry: Prosze o wsparcie techniczne, moze cos robie zle :oops: a moze karta nie wytrzymala? Skorzystaj z tego tutoriala (ale uzywajac atiflasha), flashuj bez uzycia pustego biosa, koniecznie z -f (atiflash -f -p X nazwa.bin) Moze sie zdarzyc ze na sprawdzonym biosie tez nie wstanie karta, wiec flash innym lub tym samym raz jeszcze. Edytowane 9 Września 2006 przez topek@GC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 tak - po flashowaniu pod winda powinien sie pojawic komunikat, zeby zrestartowac kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zyje!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 MOze ja dzisiaj siade i zapuszcze 2005. Kurcze kwestia tego o ktorej do domu wroce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 No to zacząłem zabawe w extreme :] 1,4V na GPU i 2,201 na memki zegary odpowiednio 735 i 756 MHz http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2204136 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 dalej jon... ja ide na miasto - jak wroce chce widziec wyniki !! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 http://service.futuremark.com/compare?2k1=9043765 pierwsze co mialem poinstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Czekamy na 05 bo ja też mam małą niespodzianke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Jutro prawdziwe wyniki sie pokaza. Bo moj system jest khmmm... nawet nie wiem jak to okreslic. 2005 sie zaraz zainstaluje Hipo pokazuj te 11k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imba18 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 @Hipo Gdzie kupowaleś te radiatorki i ile dales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Nie znam sie jeszcze na konrolach Pierwsze proby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 @jonathan - wielkie brawa dla czlowieka, ktory pierwszy przekroczyl 10k na szafirze :D Mnie do Ciebie daleko :wink: i pewnie 10k nie wydole na moim sprzecie - dzisiaj koncze zabawe z wynikiem 9337 w 05 przy ustawieniach 691/1520. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Sporo chyba daja pamieci. Szkoda ze nie mam czasu aby wiecej sie bawic w OC. Z tego co wiem zarowno procek jak i pamieci maja troszeczke zapasu. Mysle ze jak na 12potokow nie jest zle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...