DEVILEK Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Mowilem ci ze to qpa :DAno wlasnie zapomnialem dopisac :lol: Jon mi pisal, ze to gnioty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 qpa to ta karta - ale padaka(i) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Hahahah godzina kombinowania z biosami kart, aby znowu CF dzialalo :lol: Jedna przerobilem na XL'a z 12 potokami a druga byla nadal GTO i sie dziwilem, ze CF nie chce dzialac. No to dawaj dwie na XL 12 potokowe, ale w takim trybie toto nie dziala. W pupci to mam, takie zabawy bez kabla na koslawych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Hahahah godzina kombinowania z biosami kart, aby znowu CF dzialalo :lol: Jedna przerobilem na XL'a z 12 potokami a druga byla nadal GTO i sie dziwilem, ze CF nie chce dzialac. No to dawaj dwie na XL 12 potokowe, ale w takim trybie toto nie dziala. W pupci to mam, takie zabawy bez kabla na koslawych kartach. Czekaj czekaj to w koncu jakie masz karty?? Jakiej firmy, bo juz sie totalnie zgubilem :? Jak to HIS to az dziwne ze sie nie moduje :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Czekaj czekaj to w koncu jakie masz karty?? Jakiej firmy, bo juz sie totalnie zgubilem :? Jak to HIS to az dziwne ze sie nie moduje :-| Tul do [ciach!]y nędzy, dwa razy pisał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 3 razy :-) Pewno zmyliła go ta naklejka z Xl'em :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Krotko i na temat : sik prosty na X1800GTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Teraz juz w sumie nie warto kupowac X1800GTO, jak za 700zł jest Galaxy 7900GS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Teraz juz w sumie nie warto kupowac X1800GTO, jak za 700zł jest Galaxy 7900GS... Teraz w sumie nie oplaca sie kupowac 7900gs, bo jest x1900gt za 850zl :mur: http://allegro.pl/item130841995__okazja_x1..._nowa_w_wa.html A nawet za 800... http://allegro.pl/item131112732__sapphire_...6mb_gddr3_.html Edytowane 30 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Niestety tak jest zawsze.... kupujesz cos fajnego a za miesiac jest cos lepszego i tanszego :mur: W sumie ja jestem ze swojego GTO zadowolony i w tym czasie co kupowalem nie bylo lepszej alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 A mi się 7900gs i tak nie podoba :-) a po wynikach widac że róznie to bywa (te lepsze gtoki rozkladają gsy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 A mi się 7900gs i tak nie podoba :-) a po wynikach widac że róznie to bywa (te lepsze gtoki rozkladają gsy)Kto ma na jednym nie modowanym X1800GTO, z chlodzeniem fabrycznym wiecej :lol: http://service.futuremark.com/compare?2k1=9058106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 wiesz... powiem tak - zmian proca i pamieci na cos bardziej przyziemnego niz fajnie kretliwy c2d i pusc marka jeszcze raz to zobaczymy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 CPU Intel Pentium 4 4013 MHz FSB 401 MHz Memory 1024 MB Graphics Chipset NVIDIA GeForce 7900 GS gdzie tutaj jest c2d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 u mnie c2d rozpoznaje czasami jako p4 , wiec w czym problem? pozatym na czym innym DEVILEK mogl by benchowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 gdzie tutaj jest c2d?A widziales P4 z multi x10 :lol: Proc, jak proc, memki takze normalne 800MHz 3-3-3-8. Grafa sama dala bardzo duzo, bo raczej 7900GS taktowany 635/910 to malo nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Proc, jak proc, memki takze normalne 800MHz 3-3-3-8. hehe - dobry zart - c2d 4ghz i 800memki na 3 3 3 :] normalnie nienormalny komp :] a tak wracajac do tematu - no - prawie - sciagnolem sobie wlasnie najnowszego atitray i w porownaniu z atitoolem pokazuje mi wyzsze Vgpu - o 0,0250V odczyt MVDDC i MVDDQ jest taki sam. tez tak macie ? ps. jak sie tak wogole sprawuja nowe 7900gs w porownaniu do x1800gto ? Edytowane 1 Października 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 hehe - dobry zart - c2d 4ghz i 800memki na 3 3 3 :] normalnie nienormalny komp :] ps. jak sie tak wogole sprawuja nowe 7900gs w porownaniu do x1800gto ? Komp, normalny, ale nie na polskie realia. Dla uzytkownikow np. XS'a taki konfig to nic. Ot zwykly komp. Jak sie sprawuje hmmm no wole GS'a i to znacznie bardziej. Moze dlatego, ze stery ATI zawsze jakies nie dorobione mi sie wydawaly, wieczne problemy z nimi. OC na 7900 hmm fajne :lol: 450/1360@635/1920 na def chlodzeniu i bez modow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 co do strerow mam dokladnie odwrotne zdanie - ale to nie o tym temat. a jak wydajnosciowo - na podobnych taktach ? (nie kazda grafa sie tak kreci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 co do strerow mam dokladnie odwrotne zdanie - ale to nie o tym temat. a jak wydajnosciowo - na podobnych taktach ? (nie kazda grafa sie tak kreci) Tzn jak na podobnych ? Nie ustawialem przeciez 79GS na takty GTO, czyli 500/1000 bo musialbym ja znacznie obnizyc na mem. A, ze nie kazda sie tak kreci to wiadomo, bo slynne Galaxy dobijaja az do 600/800 i wala artami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Tzn jak na podobnych ? Nie ustawialem przeciez 79GS na takty GTO, czyli 500/1000 bo musialbym ja znacznie obnizyc na mem. A, ze nie kazda sie tak kreci to wiadomo, bo slynne Galaxy dobijaja az do 600/800 i wala artami. Zapodaj porownianie do X1800GTo mowie o 2003/2005/2006 jestem cieakw jaka bedize roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Zapodaj porownianie do X1800GTo mowie o 2003/2005/2006 jestem cieakw jaka bedize roznica.Porowanie, ale jakie dokladnie ? Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06. A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Porowanie, ale jakie dokladnie ? Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06. A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06. Widac ogromna roznice w 03. W pozostalych marka nie jest az tak wielka roznica. Mysle ze ladnie wykrecone 1800gto mogloby nawiazac walke z 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) chodzilo o ustawienie gto i gs na podobne takty - powiedzmy 600/750 i puszczenie markow twojego gs'a nie ma co porownywac z gto ktore posiadales bo trafiles na skrajnosci - dobrze kretliwe nv i miernie ati. ps. galaxy jest iec kieskie? to jakiego gs'a masz u siebie teraz ? i czy moze sie orientujesz jak chodzi wersja 512mb ? Edytowane 1 Października 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pan_samochodzik Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 chodzilo o ustawienie gto i gs na podobne takty - powiedzmy 600/750 i puszczenie markow twojego gs'a nie ma co porownywac z gto ktore posiadales bo trafiles na skrajnosci - dobrze kretliwe nv i miernie ati. ps. galaxy jest iec kieskie? to jakiego gs'a masz u siebie teraz ? i czy moze sie orientujesz jak chodzi wersja 512mb ? GS'y ma 2, jeden galaxy zalman i jeden Asus referencyjny. Asus robi więcej na rdzeniu(680 vs 610) a na mem robią tyle samo ok. 1900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 GS'y ma 2, jeden galaxy zalman i jeden Asus referencyjny. Asus robi więcej na rdzeniu(680 vs 610) a na mem robią tyle samo ok. 1900 maleautko, bardzomaleautko, teraz pan samochodzik ;) mierzyliscie vgpu tego asusa? daje wiecej czy poprostu lepszy egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 maleautko, bardzomaleautko, teraz pan samochodzik ;) mierzyliscie vgpu tego asusa? daje wiecej czy poprostu lepszy egzemplarz? Miernik mi gdzies wcielo i nie wiem ile jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Sorry - ale gafa :D nie patrzyłem na szczegóły (mnożnik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Porowanie, ale jakie dokladnie ? Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06. A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06. No to lipka ja 700MHz mniej na procku i z mniejszymi taktami na grafie mialem podobne wyniki. Wiec wcale tak pieknie nie jest ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zobaczymy co pokaze taki uzbrojony w 16 potoczków His jak procusia niedługo puszcze pod lepsze chłodzonko ;) licze ze w 3D01 pykne te 45k :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...