Skocz do zawartości
turtles5

Nowy Sposob Dyskusji O Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie w dziale gry w danym toppicu toczy sie dyskusja zarowno przed premiera gry jak i po premierze. Czy nie moznaby robic dla danej gry osobnego toppicu jak juz sie ukaze na rynku i zamknac stary temat? Niedawno zaczalem np. grac w Obliviona i zeby znalezc jakies porady musialem przekopywac sie przez 20 stron podniecania sie przedpremierowymi screenami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wyjdzie, bo dla jednych premiera to moment pojawienia sie gry na półkach sklepowych, a dla innych, to moment pojawienia się gry.. Czesto te terminy mocno się różnią.

Rowniez nalezaloby jakos uwzgledniac terminy pojawienia sie wersji demo - jak to pogodzisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera to premiera swiatowa (mozliwosc kupienia gry gdziekolwiek na swiecie). Nie ukrywajmy - i tak duza czesc uzytkownikow tweaka uzywa piratow (no bo niby jak wszyscy nagle maja najnowsza gre, kiedy premiera w Polsce dopiero za miesiac). Pojawienie sie wersji demo IMHO nic tu nie zmienia - jesli demo wychodzi przed premiera to z reguly nie zawiera duzo tresci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem pojawienie wersji demo zmienia juz bardzo duzo - rozpoczyna sie dyskusja o płynnosci, wymaganiach rzeczywistych, pojawiają sie screeny, pierwsze problemy z przejsciem etapu itd..

Twoja definicja premiery jest OK, ale mało w niej realnosci.. Mowie Ci, taki podział nie zda egzaminu, bo bedzie trudno okreslic te granice.

Zreszta to wprowadzi rowniez zamęt na Grach, bo kazda bedzie miala dwa wątki i utrzymanie porządku bedzie jeszcze trudniejsze (a juz teraz nie jest łatwe, sam wiesz, jak potrafi nagmatwac kilku nastolatków nie mających pojecia co to forum).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna natomiast w pierwszym poscie podawac date premiery gry i kazdy kto nie chce przebijac sie przez mase postow, ktrore go nie ineresuja "skoczy" sobie do strony z data premiery :) Najlepiej jak data by byla podlinkowana :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwotny pomysł nieco chybione.. Ostatni pomysł jest za to wg. mnie OK.

To nawet jest do zrobienia - ktos po prostu pisze posta "Dzis jest premiera" - dyskusja przybiera inny charakter i kształt - a w pierwszym poście jest link do tego posta.

Wszyscy szczęśliwi ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie w dziale gry w danym toppicu toczy sie dyskusja zarowno przed premiera gry jak i po premierze. Czy nie moznaby robic dla danej gry osobnego toppicu jak juz sie ukaze na rynku i zamknac stary temat? Niedawno zaczalem np. grac w Obliviona i zeby znalezc jakies porady musialem przekopywac sie przez 20 stron podniecania sie przedpremierowymi screenami

Możnaby. Costi miał już takie plany, aby założyć nowy temat o Oblivionie, a stary albo zamknąć, albo zostawić na dyskusje o grafice i tym, jak gra chodzi na jakich ustawieniach.

"20 stron podniecania sie przedpremierowymi screenami". To i tak niedużo. ;) Temat na przykład o Tomb Raider Legends zawiera więcej przedpremierowych dyskusji i postów dotyczących tylko tego, jak gra chodzi na danym sprzęcie. Widocznie takich mamy userów, dla których główna dyskusja toczy się o fpsach i grafice. :?

To nawet jest do zrobienia - ktos po prostu pisze posta "Dzis jest premiera" - dyskusja przybiera inny charakter i kształt - a w pierwszym poście jest link do tego posta.

A świstak zadowolony, bo znajomi odbili go z więzienia. :? Sam post o treści "dziś premiera" nie oznacza, że dyskusja będzie dotyczyła konkretów. Na ogół jest tak, że po premierze zaczynają się rozmowy o tym, jak to gra wygląda, jak chodzi itp. Dopiero po jakimś czasie zaczynają się w miarę poważne rozmowy.

SimooN zgodziłbym się z Twoim pomysłem, ale topic wydzieliłbym zarówno "gdybanie" i "podniety o grafie". W indeksie gier jest taka sytuacja z Morrowindem, że posiada on dwa tematy i moim zdaniem to jest rozwiązanie w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...hmm, a może by tak do specjalnego regulaminu forum gry dodać wpis, że posty mogą być przez moderację ot tak wywalane/przycinane i powiedzmy posty leżące ponad tydzień w danym temacie byłyby czyszczone - IMHO powinno się wtedy wywalać "oooohhh", "aaaaaahh", dyskusje o "możliwych wymaganiach", docinać pozostałe tak, żeby w temacie zostawały tylko konkrety, zostawiając około tygodnia na leżakowanie "ślinotoków i innych pierdół". Chyba nikt nie wyskoczy z tekstem, że "ohy" to jego twórczość chroniona prawem i będzie się domagać zwrotu własności intelektualnej, zresztą odpowiedni zapis będzie w regulaminie.

Problemem tylko jest to, że ktoś musiałby tą brudną robotę odwalać i już wyobrażam sobie długą kolejkę chętnych do pracy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"20 stron podniecania sie przedpremierowymi screenami". To i tak niedużo. ;) Temat na przykład o Tomb Raider Legends zawiera więcej przedpremierowych dyskusji i postów dotyczących tylko tego, jak gra chodzi na danym sprzęcie. Widocznie takich mamy userów, dla których główna dyskusja toczy się o fpsach i grafice. :?

[...]

SimooN zgodziłbym się z Twoim pomysłem, ale topic wydzieliłbym zarówno "gdybanie" i "podniety o grafie". W indeksie gier jest taka sytuacja z Morrowindem, że posiada on dwa tematy i moim zdaniem to jest rozwiązanie w porządku.

Ty wiesz lepiej, ale biorąc pod uwagę początek cytatu ^ trzeba się zastanowić co jest tak naprawdę najważniejsze w temacie o danej grze. Żeby nie było tak że topic wydzielony jako "odpad" żyje, a ten "główny" nie ma nowych wpisów ;) (chyba że jeden zamykasz, jak w przypadku Morrowind)

W tematach "Morrowind" ... no nie wiem, ale jak przeczytałem ten aktualny to ja tam porządku nie widzę ... jeśli tak ma to wyglądać w pozostałych tematach .... bez sensu, szkoda roboty. Przecież nie będziesz czyścił każdego "ruchliwego" topica co kilka dni, a wygląda na to że trzeba by tak robić jeśli ma być "porządek".

KHOT - kolejka chętnych nie jest "krótka" ... ona nie istnieje :P powiem więcej - potencjalne ofiary uciekają z krzykiem na samą myśl że spotka je ten zaszczyt ;)

Masz na myśli przycinanie postów do postaci strawnej dla normalnego człowieka? (czyli takiego który grywa, ale nie obślinia się)

Problem jest taki że przeważnie nie ma co edytować, te kilka postów zawierających konkrety można po prostu zostawić w postaci pierwotnej. Ale chętnych do tej roboty nie ma, i raczej nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty wiesz lepiej, ale biorąc pod uwagę początek cytatu ^ trzeba się zastanowić co jest tak naprawdę najważniejsze w temacie o danej grze. Żeby nie było tak że topic wydzielony jako "odpad" żyje, a ten "główny" nie ma nowych wpisów ;) (chyba że jeden zamykasz, jak w przypadku Morrowind)

W przypadku Obliviona byłoby tak: stary temat zamknięty (albo otwarty, ale dyskusje w nim dotyczyłyby tylko zagadnień sprzętowych) i stworzenie nowego tematu o wrażeniach z gry, modach, nawet o zadaniach z uwzględnieniem spojlerów czy jakichś poradnikach o gildiach/organizacjach itp. Pytanie tylko czy spojler rzeczywiście byłby stosowany (z tym w obecnym temacie jest nieciekawie) i czy nie będzie dyskusji o wyższości jednej wersji na daną platformę nad drugą (to też w obecnym topicu się zdarza).

Jak się czyta kłótnie co lepsze - gra na pieca czy gra na x360, albo o modach na których nie powinno się grać bez przejścia gry bez nich, to człowiek niechętnie wchodzi do takiego tematu. Już lepszym rozwiązaniem jest udać się na inne forum dotyczące głównie Obliviona.

W tematach "Morrowind" ... no nie wiem, ale jak przeczytałem ten aktualny to ja tam porządku nie widzę ... jeśli tak ma to wyglądać w pozostałych tematach .... bez sensu, szkoda roboty. Przecież nie będziesz czyścił każdego "ruchliwego" topica co kilka dni, a wygląda na to że trzeba by tak robić jeśli ma być "porządek".

Tematy o Morrowindzie i masie innych gier nie były czyszczone za bardzo. Tylko część tematów została przeczyszczona, a do reszty zwyczajnie brakuje albo czasu, albo chęci. Jeszcze na początku mojego moderowania był zapał do oczyszczenia i uporządkowania gier, czego dzieckiem jest indeks gier i wdrożenie zasady 1 gra = 1 temat.

Zgadzam się, że nie ma sensu na bieżąco obserwować i czyścić dany topic, albo to ja nie widzę tego sensu. Tomb Raider, Oblivion, Godfather - to są te większe gry, które ostatnio są bardzo popularne. Już na samą myśl, aby przeczytać niektóre ciach!ły w tych tematach, robi mi się niedobrze, a przecież przy oczyszczaniu takiego tematu należy go przeczytać. Jedna osoba tego nie zrobi. Zresztą czy jest sens?

Dyskusje o grafice i fpsach, next genach i innych sprawach skutecznie zniechęca. Nawet takiego FAQ nie chce się robić, bo szkoda marnować swój cenny czas, zwłaszcza że to pewnie niewiele da, a jedna osoba nie da rady.

Takie modne ostatnio podejście - "dajcie mi, bo ja tego chcę". O samodzielności niewiele już można powiedzieć. Problem danej osoby jest najważniejszy i trzeba go rozwiązać natychmiast, poszukac samemu nie łaska. :?

Ale chętnych do tej roboty nie ma, i raczej nie będzie.

Trafiłeś w sedno sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możnaby. Costi miał już takie plany, aby założyć nowy temat o Oblivionie, a stary albo zamknąć, albo zostawić na dyskusje o grafice i tym, jak gra chodzi na jakich ustawieniach.

Plany sa nadal - przystopowal je jedynie sialala ze woim FAQ o modyfikacji ini.

Z drugiej strony, jesli nowy temat ma byc o grze, a stary o wymaganiach, to chyba lepiej bedzie jego FAQ zamiescic w starym i dac linka w pierwszym poscie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A świstak zadowolony, bo znajomi odbili go z więzienia. :? Sam post o treści "dziś premiera" nie oznacza, że dyskusja będzie dotyczyła konkretów. Na ogół jest tak, że po premierze zaczynają się rozmowy o tym, jak to gra wygląda, jak chodzi itp. Dopiero po jakimś czasie zaczynają się w miarę poważne rozmowy.

Post o tresci "dzis premiera" i link na pierwszej stronie tematu ma za zadanie ulatwic zycie niektorym uzytkownikom, ktorzy niekoniecznie chca czytac wypociny o grze, ktora sie jeszcze nie ukazala. A slowo "konkrety" to mozna roznie definiowac. Dla jednych beda to screeny z gry, dla innych podanie konfiguracji sprzetu i opis jak gra sie na niej sprawuje lub dyskusja o tresci gry itd. Dla tematow, ktore maja kilkadziesiat stron przed premiera gry takie rozwiazanie byloby pewnym usprawnieniem.

Popieram tez pomysl by tworzyc dwa topiki dla gier cieszacych sie duza popularnoscia. Mysle, ze to nie byloby wielkim klopotem bo takich gier wychodzi zaledwie kilka w roku. Przejrzystosc topiku bylalby o wiele wieksza i nie musielibysmy czytac niezliczona ilosc postow, ktorych tresc nas nie interesuje. Chcesz pogadac o sprawach sprzetowych to idziesz do tematu o tym, a jak chcesz porozmawiac o "tresci" gry to idziesz do drugiego tematu. Kosztem kilku tematow wiecej mamy zysk w postaci ich wiekszej przejrzystosci, "merytorycznosc" tematow tez powinna byc na wiekszym poziomie, mniej offtopow.

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny pomysl.

Posty wnoszace DUZO do tematu, czyli zawierajace np. opis jakichs kluczowych elementow gry, calkowitych podstaw o ktore pyta co 3 osoba, linki do ciekawych artow na temat danej gry itp itd - podlinkowywac do osoby, ktora zalozyla dany temat (zakladajac, ze osoba ta jeszcze zyje), tak aby wrzucala linki z krociutkim opisem o co chodzi do pierwszego tematu. W przypadku Obliviona wygladac by to moglo tak:

Linki do modow - i odnosniki do kilku postow

Linki do zmian INI - i odnosniki do kilku postow

Linki do opisu Inventory - i odnosniki do kilku postow

Problemy z przejsciem - i odnosniki do rozwiazan najczestszych problemow z questami.

Osoba ktora temat zalozyla mialaby przeje~~ne, ale moze i tematow o grach by bylo mniej, bo ludzie by sie bali ;) A za brak edycji pierwszego posta procenciki jakies anulowane po update.

Wiem, wiem - za duzo roboty. Ale z calej sterty postow userzy wybieraliby co podlinkowac na PW do zalozyciela tematu z opisem o co chodzi i to, co by sie trafialo najczesciej po prostu Ctrl+C Ctrl+V do pierwszego posta.

Takie cos zamiast FAQ.

Sorki za opoznienia z tym FAQ dla ini w Oblivionie, ale ostatnio (od piatku) siedze w tyrce po 12-14 godzin dziennie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku Obliviona byłoby tak: stary temat zamknięty (albo otwarty, ale dyskusje w nim dotyczyłyby tylko zagadnień sprzętowych) i stworzenie nowego tematu o wrażeniach z gry, modach, nawet o zadaniach z uwzględnieniem spojlerów czy jakichś poradnikach o gildiach/organizacjach itp. Pytanie tylko czy spojler rzeczywiście byłby stosowany (z tym w obecnym temacie jest nieciekawie) i czy nie będzie dyskusji o wyższości jednej wersji na daną platformę nad drugą (to też w obecnym topicu się zdarza).

Mam podobne wątpliwości, ale innaczej niż doświadczalnie tego nie sprawdzimy :?

Poświęcisz się dla sprawy? Na początek nic ambitnego, żeby nie stracić za dużo czasu na tworzenie tematu.

Tematy o Morrowindzie i masie innych gier nie były czyszczone za bardzo. Tylko część tematów została przeczyszczona, a do reszty zwyczajnie brakuje albo czasu, albo chęci. Jeszcze na początku mojego moderowania był zapał do oczyszczenia i uporządkowania gier, czego dzieckiem jest indeks gier i wdrożenie zasady 1 gra = 1 temat.

Zgadzam się, że nie ma sensu na bieżąco obserwować i czyścić dany topic, albo to ja nie widzę tego sensu. Tomb Raider, Oblivion, Godfather - to są te większe gry, które ostatnio są bardzo popularne. Już na samą myśl, aby przeczytać niektóre [ciach!]ły w tych tematach, robi mi się niedobrze, a przecież przy oczyszczaniu takiego tematu należy go przeczytać. Jedna osoba tego nie zrobi. Zresztą czy jest sens?

Sens jest, ale obaj wiemy ile to roboty (w dodatku mało przyjemnej). Może zrób spis tych "hitów" i potem poszukamy kogoś do pomocy? w końcu na forum jest pare osób które grały/graja w daną grę i mogą cos konkretnego napisac. Sam na bank nie dasz rady, raz że nie każdą grę znasz na pamięć (czyli mogą sie przytrafić błędy merytoryczne) a dwa - czasu nie starczy.

Dyskusje o grafice i fpsach, next genach i innych sprawach skutecznie zniechęca. Nawet takiego FAQ nie chce się robić, bo szkoda marnować swój cenny czas, zwłaszcza że to pewnie niewiele da, a jedna osoba nie da rady.

Takie modne ostatnio podejście - "dajcie mi, bo ja tego chcę". O samodzielności niewiele już można powiedzieć. Problem danej osoby jest najważniejszy i trzeba go rozwiązać natychmiast, poszukac samemu nie łaska. :?

Na pokolenie "poklikash" nie wynaleziono jeszcze lekarstwa ;) ale nie da się ich odsyłać do nieistniejącego FAQ, i to też fakt. Czyli wracamy do tematu: "Trzeba ludzi i czasu" :(

Plany sa nadal - przystopowal je jedynie sialala ze woim FAQ o modyfikacji ini.

Z drugiej strony, jesli nowy temat ma byc o grze, a stary o wymaganiach, to chyba lepiej bedzie jego FAQ zamiescic w starym i dac linka w pierwszym poscie?

Stwarzasz sztuczne problemy, posty można edytować :P

No wiem, niepotrzebna robota. Przy założeniu że dzielimy temat o grze na "sprzęt" i "wrażenia z gry / porady" trzeb by w obu podlinkować najważniejsze teksty w pierwszych postach, tak żeby było widać gdzie jest dyskusja na jaki temat.

Ja mam inny pomysl.

Posty wnoszace DUZO do tematu, czyli zawierajace np. opis jakichs kluczowych elementow gry, calkowitych podstaw o ktore pyta co 3 osoba, linki do ciekawych artow na temat danej gry itp itd - podlinkowywac do osoby, ktora zalozyla dany temat (zakladajac, ze osoba ta jeszcze zyje), tak aby wrzucala linki z krociutkim opisem o co chodzi do pierwszego tematu.

[...]

Wiem, wiem - za duzo roboty. Ale z calej sterty postow userzy wybieraliby co podlinkowac na PW do zalozyciela tematu z opisem o co chodzi i to, co by sie trafialo najczesciej po prostu Ctrl+C Ctrl+V do pierwszego posta.

Takie cos zamiast FAQ.

Czemu nie? Nieżywego autora wątku może zawsze zastąpić moderator (to jest pewien problem, przyczyna jak wyżej).

To co proponujesz nie jest "zamiast FAQ, to jest po prostu "samopiszące" FAQ - rzecz znana i praktykowana. trochę mniej roboty dla moderacji, ale tez wymaga zaangażowania kilku osób w danym temacie. Co najmniej jednej + pomoc modercji (ktoś musi od czasu do czasu "oczyścić" temat).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra moze miec premiere za granica wczesniej niz u nas i co wtedy ? Moze sobie sprowadzilem gre, albo kupilem przez direct2drive.

Powinna byc podawana swiatowa premiera gry bo wtedy zaczyna sie zazwyczaj dyskusja o "konkretach". Wiadomo, ze duza liczba graczy uzywa nielegalnych kopii lecz nikt nie bedzie tego sprawdzal na jakiej wersji gramy oryginal/pirat. Samo napisanie wrazen z gry w dniu jej swiatowej premiery nie jest naruszeniem regulaminu. Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinna byc podawana swiatowa premiera gry bo wtedy zaczyna sie zazwyczaj dyskusja o "konkretach". Wiadomo, ze duza liczba graczy uzywa nielegalnych kopii lecz nikt nie bedzie tego sprawdzal na jakiej wersji gramy oryginal/pirat. Samo napisanie wrazen z gry w dniu jej swiatowej premiery nie jest naruszeniem regulaminu.

Niby tak, ale jak wiemy, gra potrafi 'wyciec' na kilka dni przed premiera i co wtedy ? Ktos moze powiedziec, ze jest beta testerem i ma legalny dostep do gry. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. przed premierą światową (zapowiedzi, wymagania i inne)

2. Po premierze (konkrety: porady, ustawienia, itd.)

Wymagania sprzętowe podane przez producenta a realia to dwie różne rzeczy w przypadku 90% gier - odchyłki są w obie strony (zdarza się że przy odpowiednim dobraniu ustawień jakaś gra chodzi na dużo słabszym sprzęcie niż teoretycznie wymagany, a bywa i tak że na kompie x razy "mocniejszym" niż to co napisali w instrukcji jakaś inna gra notorycznie robi pokaz slajdów).

Ogólnie masz rację. W jeden topic trzeba by wrzucić wszelkie screeny z zapowiedzi - nieraz różniące się nieco od rzeczywistości, że nie wspomnę o różnych "podróbach" pojawiających sie przed premierą co bardziej oczekiwanych gier. Tak samo "gdybanie" i rozważania "o wyższości .." - też w tym topicu co screeny opublikowane przed premierą. Natomiast rozważania o wymaganiach sprzętowych trzeba dzielić "po uważaniu" - różne teorie spiskowe na jedną kupkę, a konkretne problemy i porady - na drugą.

Jest to do zrobienia, ale nadal trzeba ... ludzi i czasu :(

Podejście do podziału tematów w/g powyższego klucza eliminuje problem z różnym czasem premiery - problemem może być co najwyżej różnica w działaniu pomiędzy wersją "lokalizowaną" (PL), a orginałem. O tym żeby robić osobny topic dla wersji PL i EN nawet mi się nie chce myśleć, to nie jest forum o grach i w życiu nie będzie dość ludzi do takiej zabawy.

ath - mówić to se może, takie rzeczy da się sprawdzić bez specjalnego śledztwa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, ale jak wiemy, gra potrafi 'wyciec' na kilka dni przed premiera i co wtedy ? Ktos moze powiedziec, ze jest beta testerem i ma legalny dostep do gry. ;]

Na to juz trudno znalezc skuteczna rade. Tak samo nie wiadomo jak traktowac wtedy demo gry, ktore wyjdzie przed swiatowa premiera. Niby jest juz cos "namacalnego", o czym mozna dyskutowac, ale zawsze moze troche odbiegac od finalnej wersji (szczegolnie jezeli chodzi o sprawy sprzetowe i wymagania - przyklad NFS:MW) ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czy czasem beta-testerzy nie podpisują cyrografu - zgadzają się n testowanie gry, ale pod warunkiem, że ani gra, ani info o wersji beta nie wyjdzie dalej na zewnątrz?? Jeżeli tak, to sprawa jasna, taka osoba nie ma prawa mówić czegokolwiek o grze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czy czasem beta-testerzy nie podpisują cyrografu - zgadzają się n testowanie gry, ale pod warunkiem, że ani gra, ani info o wersji beta nie wyjdzie dalej na zewnątrz?? Jeżeli tak, to sprawa jasna, taka osoba nie ma prawa mówić czegokolwiek o grze...

Moze byc open beta (np. byla heroes V), albo closed beta (inne gry ;] ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozemy traktowac takie "wczesne info" na rowni z przedpremierowymi zapowiedziami - mowie tu zarowno o betatestach, demach jak i "wyciekach".

Mysle tez, ze nie ma co dzielic topicu na "przed premiera" i "po premierze" - niby mozna, ale IMHO niepotrzebnie tworzy to dodatkowe byty na forum i zawsze znajdzie sie taki, co odgrzeje niewlasciwy temat ;)

Bardziej podoba mi sie pomysl postu z informacja o premierze i linku do niego w pierwszym poscie tematu. Nie wymaga to zreszta angazowania autora tematu - kazdy moderator moze przeciez wyedytowac posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Bardziej podoba mi sie pomysl postu z informacja o premierze i linku do niego w pierwszym poscie tematu. Nie wymaga to zreszta angazowania autora tematu - kazdy moderator moze przeciez wyedytowac posta.

Tez podoba mi sie to rozwiazanie - cokolwiek, co pomoze mi dotrzec do momentu, w ktorym gra sie juz ukazala. Jesli chce poczytac np. o tym jak zwiekszyc ilosc FPS w Oblivionie to przekopywanie sie przez 20 stron przedpremierowych informacji to dla mnie kupa nerwow i strata czasu

Edytowane przez turtles5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi