Skocz do zawartości
Kobe81

Cienie U Radeona X1900xt

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sie dowiedzieć od was czemu nawet na nowym radeonie Mam problemy z cieniami ??? W Grach takich jak Bitwa o Śródziemie 2 , Black And White 2 ? Czym to jest spowodowane. Moj Komputer to Radeon x1900xt 2gb RAm Kingston oraz AMD ATHLON 3500+ Venice - czy ten procesor nie jest za słaby na tą karte ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest temat o tej karcie :? Zanim zalozysz temat uzyj tego :-|

Procek jest slaby ,ale jak go podkrecisz to bedzie git :wink: pozdro

Procek nie jest słaby ale polecam porównanie w np. BF2 lub Doom3 ew. 3Dmark 2003 w rozdzielczości 1280x1024 4xAA + wygładzanie przezroczystości, 16xAF HQ (bez uproszczeń kątowych). Najpierw CPU stock a następnie podkręcony .... jestem pewien że jeśli będzie różnica to w granicach błędu pomiarowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle dobrze gada

Chciałbym sie dowiedzieć od was czemu nawet na nowym radeonie Mam problemy z cieniami ???

Być może masz złe sterowniki i dlatego masz problemy z cieniami, poszukaj jakis dobrych sterów do twojej karty, jakich aktualnie używasz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyh no widze ,ze tekst cieszy sie powodzeniem :)

Gdybys letrev'ie zdawal sobie sprawe jaka moca obliczeniowa dysponuje ta VGA to uswiadomil bys sobie ze te 2,2GHz to wcale nie jest tak duzo :D pozdro

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek nie jest słaby ale polecam porównanie w np. BF2 lub Doom3 ew. 3Dmark 2003 w rozdzielczości 1280x1024 4xAA + wygładzanie przezroczystości, 16xAF HQ (bez uproszczeń kątowych). Najpierw CPU stock a następnie podkręcony .... jestem pewien że jeśli będzie różnica to w granicach błędu pomiarowego.

Sek w tym, ze w 3D marku procek nie musi symulowac fizyki, dbac o AI, pozycjonowac postaci, czy dzwieku i dziesiatek innych rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi