115750 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Czy komputer z procesorem Sempron 2800+ z socketem 754 będzie szybszy od takiego procka ale ze złączem socket A. Niby magistrala jest taktowana 2x szybciej ale czy wzrost będzie aż tak duży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Rewelacji nie bedzie...ale semprona 64bit na s.754 w bardzo latwy sposob ustawiasz na 8x300ht i juz masz 2400mhz a to juz duzo lepiej niz barton 3200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Będzie lepszy ale nie 2x szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 jeżeli masz zamiar kupowac nowy sprzęt to raczej sempron - chodź szukałbym po 939 ... ale jeżeli masz coś pod socket A to niewarto zmienaić na 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
115750 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jeżeli masz zamiar kupowac nowy sprzęt to raczej sempron - chodź szukałbym po 939 ... ale jeżeli masz coś pod socket A to niewarto zmienaić na 754 Teraz mam Semprona 2300+ na socket A. Niestety nie zadowala mnie zawsze. Mam okazję zamienić go na Semprona 2800+ na socket 754. Z kolei moja dziewczyna ma Semprna 2800+ na socket A i on wcale nie chodzi dużo szybciej niż mój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 moja dziewczyna ma Semprna 2800+ na socket A i on wcale nie chodzi dużo szybciej niż mój.Co rozumiesz przez pojęcie "nie chodzi dużo szybciej niż mój"? W czym to sprawdziłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Daj sobie na luz z wymianą. Za 3 tygodnie wychodzi nowy sokcet AM2 z AMD. Więc większość rzeczy potanieje i już w czerwu jak nie masz co z kasą robić będziesz miał coś nowego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 No nie wiem czy potanieje, bo pewno i tak 939 bedzie rzadzil jesli AM2 bedzie wygladac tak jak sie zapowiada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 jeżeli masz zamiar kupowac nowy sprzęt to raczej sempron - chodź szukałbym po 939 ... ale jeżeli masz coś pod socket A to niewarto zmienaić na 754 Chyba nie wiesz co mówisz :blink: To ze kontroler pamieci w K8 jest zintegrowany w cpu to nic, to ze pamieci maja o wiele wyzsza wydajnosc to nic, to ze procki maja lepsza architekture to nic....nie wspominajac o wydajniejszych chipsetach...zreszta 939 jest moze 5-10% bardziej wydajne od 754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 mam sprzet jak w opisie odpowiadajac na Twoje pytanie czy warto sie przesiasc powiem WARTO ALE ZALEZY ZA ILE wczesniej mialem platforme na celeronie 2,7@3,2Ghz i tak w sumie dla jaj przesiadlem sie na 754, zmiana miala mnie lacznie kosztowac jakies 50 zł + troche kombinacji powiedzialem sobie "czemu nie" i NIE ZALUJE super sie podkreca ta nowa rewizja prockow E6 AMDka rewelka, do tego ten zintegrowany kontroler jak Cie to ma kosztowac "grosze" to warto ps. sprzedaje swoja plyte Tu był link Poczytaj regulamin //sgj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Chyba nie wiesz co mówisz :blink: To ze kontroler pamieci w K8 jest zintegrowany w cpu to nic, to ze pamieci maja o wiele wyzsza wydajnosc to nic, to ze procki maja lepsza architekture to nic....nie wspominajac o wydajniejszych chipsetach...zreszta 939 jest moze 5-10% bardziej wydajne od 754. I to ze s754 to 64bit to tez nic, i to ze mozna miec wtedy PCI-E to tez nic... Grzesiu, stoje za Toba murem B) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Semprony pod Socket A to procki budżetowe, przeznaczone dla mniej zamożnych ludzi to których i ja się zaliczałem te półtora roku temu. Jeśli tylko masz kase i możliwości przesiadaj się na procki 64-bitowe niezależnie od socketu! Wydajność o niebo lepsza w porównaniu z z wersją 32-bit. Nie mniej jednak, Sempik na S.A również jest prockiem który sobie radzi z większością gier, programów biurowych czy nawet multimedialnych także nie należy go spisywać odrazu na straty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...