Kaminski99 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam Mam Win XP Prof z SP2 :-P Zainstalowalem Norton Internet Security 2005 i mam takie pytanie: Czy zostawić włączonego firewalla windowsowego (Zapora Systemu) czy go wyłączyć. Znaczy się czy mieć dwa na raz włączone czy zaufać tylko NIS ? Jakieś za i przeciw obydwu rozwiązań ? :D Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Przeciw NIS > ten firewal jest skopany, i blokuje sbie co cche i kiedy chce. Przeciw Windows firewall > problemy z połaczeniami przez ftp. Z tych 2 zostawilbym tylko windowsowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 2 zapor chyba i tak nie mozna miec bo norton wysyla alerty o zaporze systemowej ze trzeba wylaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaminski99 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 2 zapor chyba i tak nie mozna miec bo norton wysyla alerty o zaporze systemowej ze trzeba wylaczycburczał coś, ale odznaczyłem i już nie pluje się jak są dwie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 1) Zapora XP zostaje chyba automatycznie (lub za zgodą usera) wyłączona przy 1 uruchomieniu NIS 2) także z tych 2 wolę Zaporę XP - jakoś mi wystarcza od bardzo dawna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 MS jest cienka na polaczenia wychodzace NFW po updatach i uzyciu paru sztuczek(np: dopuszczanie IP z LANu przy W Y Ł Ą C Z O N E J zaporze ) ladnie dziala jesli przymknie sie oko na "zamulanie' kompa i czeste wpadki co i kiedy dopuszczac a na co zezwolic-"sgj" juz to przerobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...