Marrrcin Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam tą kartę graficzną i mam w niej problem z dwoma grami- GTA3 i GTAVC.GTA3 to wiadomo ogólnie ma duże wymagania, więc chyba zawsze się będzie ciąć na tej grafie.Ale VC?Mój kumpel na Rivi TNT2 grał na 1024.A u mnie wygląda to mniej więcej tak:Jak zaczynam grać to nie ma wogóle lagów, a im dłużej gram, tym jest ich więcej.A po 20-30 minutach to gra się tak tnie, że nie idzie wogóle grać.Jaki jest tego powód?Mój komp to: P3 650@756 MHz Geforce 256 32 MB 128 MB RAM Bo objawach wnioskuje, że w kompie jakaś część się poprostu męczy.Wydaje mi się, że jest to karta graf. bo mimo zakupienia największego wentylatora, jaki jest dostępny na tą kartę graficzną, to już po 30 sekundach od włączenia karta jest taka gorąca, że można się oparzyć.Procek raczej winny nie jest, gdyż jego aktualny wentylator robi w kompie takie tornado, że nawet przy 50% jego obrotów procek ma około 30C.Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 A ja wnioskuję, że masz zdecydowanie za słaby sprzęt do tego. Dławi się on teksturkami, które nie mieszczą się ani w pamięci karty, ani w pamięci RAM, a może nawet nie mieszczą się w pliku wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja jakoś w to wątpie.Bo kumpel grał na Duronie 700 MHz, 128 MB RAM i Rivia TNT2.I mógł na tym sprzęcie spokojnie pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ale chyba riva jest lepsza od Geforce 256? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ale chyba riva jest lepsza od Geforce 256?Oszalales :blink: GF gniecie ta rivke jak chce (oczywiscie jesli jest to DDR) :D Co do problemu to masz troche malo ramu ,wiesz 128MB to troche malo :? Czy sprzet jest slaby ogolnie to na pewno tak ,ale powinien sobie poradzic w ultra low :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Mało ramu masz. Swoją drogą ja grałem w miarę płynnie w gta3 na celinie 333@415 mobo na chipsecie Intel440BX, 128mb sdr i gf2mx400. Potem przesiadłem się na celerona 700@880 płytę na via apollo pro, te same 128mb ramu i tą samą gf2mx. Na tym nowym kompie wszystko chodziło GORZEJ niż na starym. :lol: Myślę, że to przez lipną płytę główną. Może Twoja płyta też spowalnia kompa? Tak samo, całkiem niedawno miałem Durona 800, 256mb ddr, płytę tą co z sygnaturki na via kt600 i gf2mx. Kumpel miał Durona 900 (teoretycznie szybszy) 512MB SDR(teoretycznie więcej i lepiej) też gf2mx, a płytę ECS K7VZA na via kt 133. Mimo, że różnica wydaje się niewielka, to mój komp w porównaniu do jego, był rakietą. Nie ważne czy w windowsie, czy w grach... Wszędzie był duuuużo szybszy. Sam się dziwiłem, że Duron 800 może działać tak dobrze. :lol: To też za sprawą płyty i ramu. Mogę Ci radzić następujące rzeczy: -zrób reinstall (w starszych kompach najlepsze lekarstwo na "muła") -grafika nie powinna być gorąca, sprawdź czy nałożyłeś nie za grubą, ani nie za cienką warstwę pasty termoprzewodzącej. -jeśli to nie pomoże, może tu znajdziesz coś, co cię zainspiruje :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=17566 -dokup ramu (128mb to za mało na cokolwiek jeśli używa się windowsa xp) -jeśli masz windowsa xp, proponuję powrót do 98SE. -ostatnia rada. Zbieraj na Gigabyte K8NS, Semprona64 2500+ S754, 512mb RAMU Radeona 9500PRO i Samsunga 80GB na SATA2. Chyba naprawdę już czas, żeby zmienić kompa ;-) Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...