kk99 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Zdecydowałem się kupić jakiś wodny zetaw chłodzący do mojego kompa ponieważ mam obudowę micro ATX i nie ma w niej zbytnio miejsca na wentylatory i radiatory chłodzące (zamieszczam poniżej zdjęcia)... Nie znam się zbytnio na wodnym chłodzeniu tak więc czekam na wasze porpozycjie ??? Z względu na małą obudowę chciałbym chłodnicę i pompkę umieścić poza obudową komputera...Dodam także że chce wreszcie pożądnie podkręcić mojego celeronka d, bo narazie to zbytnio niemogłem ze względu na chłodzenie. Pozdrawiam i prosze o propozycje.....:D :D ;] Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez kk99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) 1. Bylo, szukaj.. 2. Poczytaj o WC.. 3. Bylo, szukaj.. 4. Napisalem juz ze bylo? EDIT O sa zdjecia.. Pierwsze to zmien obudowe ;] Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ugotuje Ci sie plyta, zobaczysz, tam masz w ogole jakis przewiew?... ehh takie male smieci nie za bardzo do o/c sie nadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A tak naprawde to na tych fotkach nic nie widać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk99 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Obudowy nie będę zmieniał, narazie chce zmienić zasilacz i chłodzenie..... A co temperatur tu narazie bez O/C w idlu mam 37st procek i NB 41st. , a w stresie 50st. procek i NB 47st. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez kk99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 zrób fotke z wiekszej odlegósci, nic nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 zmieszczenie wc w małęj budzie moze byc nielada wyzwaniem... póki co, nie bardzo widzę tą obudowę... zrób jakąś porządną fotę. chociaż jedną..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119922 kto szuka nie błądzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 no mysle ze chłodnica bedzie musiała stac poza budą, no chyba ze kupi BIM (Black Ice Micro) na którą wchodzi jeden wentyl 8cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk99 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dzisiaj już nie zdążę dać zdjęcia ale narazie wstawia mzdjęcia takiej samej obudowy jak moja tylko troche nowszej z inacze umieszczonym zasilaczem i paroma takimi rzeczami... http://www.modecom.pl/upload/img/products/...ry/1/46_528_big http://www.modecom.pl/upload/img/products/...ry/1/46_527_big Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Po pierwsze to nie kupuj zestawu, tylko weź custom (czyt. sam dobierasz komponenty) Jeżeli chcesz kręcić, to wywal tą zasiłke i kup przynajmniej jakiegoś Fortrona lub ModeComa na Fortronie Zależy ci na niskiej cenie czy wydajności komponentów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk99 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zależy mi przede wszystkim na wydajności....... Wiem że ta zasiłka to badziew niedługo biore sobie chieftec'a....a potem graficzna lecz przed graficzną wolałbym kupić chłodzenie wodne.... A jak tak to jakie komponenty propnujecie ??? :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Jaką kase mozesz przeznaczyc na zestaw i czy masz w obudowei miejsca na wiatraki 12cm,8cm/9cm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk99 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Mam zamiar przeznaczyć na to chłodzenie w maksymalnie 400zł. A co do wiatraków to mogę jeden 8/9cm umieścić z przodu no i jeden lub dwa 8/9cm z tyłu po odpowiednich modifikacjiach..... ale szczególnie zależy mi na tym aby chłodnica i pompka była poz obudową.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dzisiaj już nie zdążę dać zdjęcia ale narazie wstawia mzdjęcia takiej samej obudowy jak moja tylko troche nowszej z inacze umieszczonym zasilaczem i paroma takimi rzeczami... http://www.modecom.pl/upload/img/products/...ry/1/46_528_big http://www.modecom.pl/upload/img/products/...ry/1/46_527_big ta obudowa jest przecież większa niż Twoja ^.- podobieństwo chyba ogranicza się do tego, że jedno i drugie to obudowa komputera, a jej wygląd to raczej większość tutaj już zna... :> Myślę, ze jeśli nie jesteś przywiązany do swojej budy (czyt. zamierzasz ją w niedługim czasie zmienić), to jednak kolejność modernizacji powinna być taka - zasilacz, nowa buda, chłodzenie. Po co męczyć się z wcetem w mini towerku tylko po to, żeby za jakiś czas znowu dostosowywać wszystko do większej budy. Poza tym mała obudowa jest też czynnikiem ograniczającym Cię - będziesz musiał mieć jej rozmiar cały czas na uwadze i być może szukać kompromisowych rozwiązań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Pekaok dobrze prawi ... ja zacząłem od nowej budy. Potem dopiero chłodzenie. Na allegro mozesz dostać bigtowera za grosze, albo jakiegos nowego lepszgo miditowera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 fajne bigtowery za 39zł + wysyłka 20zł + 59zł. I całe wc masz inside! WIele lepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk99 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A ja jednak wole podjąć wyzwanie i zamontować w tej budzie chłodzenie wodne. Pozdro :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A ja jednak wole podjąć wyzwanie i zamontować w tej budzie chłodzenie wodne. Pozdro :D :DA co to za wyzwanie z chłodnicą i pompką poza budą? To chyba własnie najłatwiejsze rozwiązanie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 http://www.mod-planet.com/forum/viewtopic.php?p=20839#20839 moze pomoze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 No to jak tak to masz swobode wyboru chłodnicy, nie musisz sie martwic o to ze ci sie do budy nie zmiesci. Cooltek na dwa coolery 175zł Blok od termita albo cos ok 100zł Pompa cooleriver 125zł/ lub c.w.u uzywana ok 150zł nowa ok 250 najtaniej. I moze styknie jeszcze na jakis blok na grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Da sie zmiescic WC do takiej budy chociaz to hardcore ;) Podpatrz sobie jak to zrobl gaz: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119922 Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Da sie zmiescic WC do takiej budy chociaz to hardcore ;) Podpatrz sobie jak to zrobl gaz: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119922 nie będę tutaj się chwalił w stylu "już to pisałem, jestem boski". poprostu ludzie, którzy nie czytają w miarę możliwości całego tematu przed odpowiedzią, denerwują mnie równie mocno jak Ci nie używający szukajki >.< a poza tym to peace. kk99: jak to powiedział już Miazga - jak chcesz "podjąć wyzwanie", to zrób tak jak mówisz - zamontuj wc W tej budzie, a nie na jej bazie :] p.s. przydałby się konkretniejszy tytuł tematu, bo o chłodzeniu wodnym to jest cały ten dział... :] już się nie czepiam i idę grzecznie spać. dobranoc Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Najciężej to będzie węże spod tego zasilacza wyprowadzić! No i ciężko z przewiewem: no i jeden lub dwa 8/9cm z tyłu po odpowiednich modifikacjiach.....Gdzie??? Chyba tylko pod grafiką ci wejdą! Wentyle wyciągające to dopiero na suficie można wmontować. A co do chłodzenia! Jest pełno tematów na temat pompek, bloków i chłodnic, wystarczy poszukać a potem wybrać najodpowiednieszą rzecz!!! Dopiero jak napotkasz problemy z instalacją, modyfikacją to wrzucasz temat na forum!!! I więcej zdjęć by sięz przydało. (cały bok, front, tył) Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosj Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Mam zamiar przeznaczyć na to chłodzenie w maksymalnie 400zł. A co do wiatraków to mogę jeden 8/9cm umieścić z przodu no i jeden lub dwa 8/9cm z tyłu po odpowiednich modifikacjiach..... ale szczególnie zależy mi na tym aby chłodnica i pompka była poz obudową.... Witam jak interesuje zapraszma do licytacji - link do aukcji: http://www.allegro.pl/item99259619_chlodze...osc_cisza_.html Co do szybkich foto to http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197831 Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 To może się przyda. http://www.cooling-masters.com/forum/sujet...aterblocks.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...