Robertg Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Posiadam zasilacz Topower 600P7. Zakupiłem Ati 1800 i chciałem podłączyć PCI-E sześciopinową. Niestety Polacy wymyślili chyba inny standart wtyczek w zasilaczach Topower. Srodkowy pin we wtyczce PCI-E zamiast zaokrąglony jest kwadratowy( ten pod zatrzaskiem) i jedynie pozostaje piłowanie wtyczki. Zapłaciłem 700 zł za zasilacz do wszystkiego, a jest do d....Wynika z tego że należy byc jak najdalej od produktów Topowera, szczególnie tych polskich. Odradzam zakup tych zasilaczy, które potrafia się dodatkowo wyłaczyć na parę dni, po czym załaczyć sie do pracy powtórnie, tak same z siebie, tak jak to miało miejsce u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Standart czy standard ? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Przepraszam literówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Posiadam zasilacz Topower 600P7. Zakupiłem Ati 1800 i chciałem podłączyć PCI-E sześciopinową. Niestety Polacy wymyślili chyba inny standart wtyczek w zasilaczach Topower. Srodkowy pin we wtyczce PCI-E zamiast zaokrąglony jest kwadratowy( ten pod zatrzaskiem) i jedynie pozostaje piłowanie wtyczki. Zapłaciłem 700 zł za zasilacz do wszystkiego, a jest do d....Wynika z tego że należy byc jak najdalej od produktów Topowera, szczególnie tych polskich. Odradzam zakup tych zasilaczy, które potrafia się dodatkowo wyłaczyć na parę dni, po czym załaczyć sie do pracy powtórnie, tak same z siebie, tak jak to miało miejsce u mnie. Faktycznie problem ze zla wtyczka jest nam znany, w czesci P7 w fabryce nastapila pomylka i zamontowano zle wtyczki PCIE. Od dluzszego czasu odpowiednie przejsciowki sa dokladane do kazdego zasilacza posiadajacego niewlasciwe zlacza. Jesli kupiles zasilacz bez tych przejsciowek przeslij dane adresowe wyslemy je. Co do opisanego problemu wylaczania sie zasilacza jak to piszesz na kilka dni to sprawa jest co najmniej dziwna. Czy zasilacza nie mozna wlaczyc nawet po odlaczeniu od sieci i odczekaniu 20 minut?? Byc moze cos powoduje zwarcie w komputerze i dzialaja zabezpieczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 To znaczy komu mam przesłać te dane adresowe, bo zasilacz kupiony był w Szczecinie od firmy Komputronik. która to zakupiła go prawdopodobnie w Angeli. Czy rozumiem, że do firmy Angela? Niestety problem wyłączenia sie zasilacza to prawda. Zasilacz u mnie nie chciał startować, na drugi dzień sprawdzony w firmie gdzie go zakupiłem, też nie dawał znaku życia. Po dotarciu po paru dniach do firmy Angela u nich zadziałał. Do mojego sprzętu w między czasie podłączyłem inny zasilacz, który przez czas "naprawy" (grubo ponad trzy tygodnie) działał bez zarzutu, a była to 420-stka. I nikt nic nie wie o co chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Dostałem te przejściówki. Trwało to dwa tygodnie, ale można to zgonić na Pocztę. Jakość wykonania tych przejsciówek to zgroza. Przy wkladaniu wtyczki do gniazada przejściówki bolce w gnieździe się wysuwają i nie ma styku. Nie wiem jak to było lutowane. Tak to jest jak Polacy się biorą za rzeczy precyzyjne. 700 zł wyrzucone w błoto. Nie mam już siły rozmawiać z Panami z tej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A co Polacy mają wspólnego z firmą Topower? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A co Polacy mają wspólnego z firmą Topower? może wybrakowane do nas dają :D /sorki nie mogłem się powstrzymać/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Się człowiek jakichś nowych rzeczy dowiaduje. Topower to polska firma :lol2: Fajnie by było ale jak na razie NIE. Jakiś chińczyk się machnął przy składaniu :wink: PS: z ciekawości sprawdziłem swój - made in china :D Edytowane 11 Maja 2006 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Robertg nie rozumiem twojego podejścia do zasilaczy TOPOWER, po jednym modelu twierdzisz, że zasilacze tej marki to kupa nie warta grosza. na purepc wielu userów ma owe zasiłki i nie słyszałem od nich praktycznie żadnych negatywnych opinii, a ty piszesz że to lipa bo „Polacy” to robią. napisz prosze czy występują u ciebie jeszcze te problemy z wyłączaniem zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Oficjalnym dystrybutorem TOPOWERów na Polskę jest Angela i swoje zażalenie powinieneś przesłać właśnie im. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 ... Tak to jest jak Polacy się biorą za rzeczy precyzyjne. ... mówisz o sobie ... ? :> <joke> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) No to znajdźcie Topowery P7 600W na rynku innym niż polski. Według danych które otrzymałem, to te zasilacze są produkowane właśnie na rynek polski na zamówienie Polaków, a z tego dalej wynika, że głównym dystrybutorem jest firma Angela. Ktoś dopuścił aby za taką cenę były wypuszczone takie niedoróbki. To może odpowiecie kto tu zawinił? Czy firma Topower tak chwalona, czy dystrybutor na ternie Polski? Dla mnie to ktoś lekceważy klientów. Bo powtarzam, że za taką cenę to powinien pojawić się produkt dopracowany. Moim zdaniem to powinno się partię zasilaczy wadliwych wymienić na wolne od wad, a nie dodawać "rozłarzące" się przejściówki, tym bardziej że płaci sie za to 700zł Użyłem nożyka i pilniczka do dopasowania wtyczki. Nie wiem jak to się ma do gwarancji, ale przynajmiej mogę używać komputer Edytowane 12 Maja 2006 przez Robertg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...