Dheus Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! W najbliższym czasie planuję zakup któregoś z tych dysków: http://sklep.benchmark.pl/pelny_24545.html lub http://sklep.benchmark.pl/pelny_19931.html I tu moja prośba posiądający do osób które miały kontakt z tymi dyskami o wrażenia i krótkie za lub przeciw któremuś z nich. Do tej pory byłem wierny dyskom firmy Seagate, w domu mam ich 3 i o żadnym złego słowa rzec nie mogę, do tego 60-miesiączna gwarancja, jednak ten WD patrząc na paramtery trochę mnie kusi... Z góry wielkie dzięki za opinie w tej kwestii. Pozdrawiam Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Dheus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 z tych dwoch to oczywiscie SEAGATE , zapewne zaraz ktos napisze o samsungu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja mam seagate'a i nie moge zlego slowa napisac o nim, cichy, szybki - czego chciec wiecej? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dheus Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Przypomniało mi się, gdzieś czytałem, że te Seagate'y nowe dość znacznie się grzeją, jest coś prawdy w tym? Nie mam ochoty kupować dysku a później do niego specjalnie dokładać chłodzenie. Obecny dysk mam podwieszony także z każdej strony powietrze ma do niego dostęp, ten nowy również chcę go tak umieścić i mam nadzieję, że się nie przegrzeje czy jeszcze coś gorszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Moj Seagate 7200.8 250Gb ma "az" 37C, co prawda dysk ma maly nawiew, w postaci 12Cm wentylatora 600-700rpm. Musze jednak dodac, że moj komp stoi bez obudowy a wiec ma caly czas dostep do zimnego powietrza. Bez nawiewu bedzie zapewne ~45-50C, ale co z tego jak dysk dziala idealnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 moj seagate 7200.8 200GB mial 35-37'C jak zamontowalem 80-tke z przodu z obrotami gdzies 1200-1500 to temp spadla o 5'C teraz trzyma 33'C jak kopiuje twardo pliki to max 38:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Rozumiem że wybór ATA/100 jest świadomym wyborem ? Jeśli tak to Seagate jest lepszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dheus Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 GreenGo niestety tak z przyczyn technicznych jestem skazany na ATA jednak przeglądałem gdzieś testy i dyski ATA od SATA są tylko trochę "wolniejsze" dopiero SATA II stanowi konkretny skok wydajności dysku twardego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 dyski segate maja długo gwarancje bo az 5 lat i te powyzej 200gb maja jakąs nowa technologie. MOj Segate 160gb(obecnie na serwisie bedzie za max 27dni roboczych, uwalila sie elektronika, koles był spox i powiedział ze mi wezmie mimo ze jest uszkodzony mechanicznie)mał tempe w stresie defragmentacja, przezucanie pplików itd bez chłodzenia 45-47*C z nawiewem max 35*C w idle z nawiewem 29*C-33*C bez 45*C w stresie 55*C :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dheus Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Może ciut dziwne będzie moje pytanie, ale wolę się upewnić. Posiadam WinXP SP2 i raczej nic innego nie będę instalował, a moje pytanie: czy jest jakiś górny limit rozmiaru partycji w WinXP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) FAT32 MAX 32 GB NTFS więcej niż 32GB, nie pytaj ile :D bo to są TB Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Seagate..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dheus Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Czyli ograniczeń brak :) Dobrze wiedzieć. Używam od dawien dawna NTFS'a i nie mam zamiaru wracać już do FAT'a. Spotkał się ktoś z tą głośną pracą tych dużych dysków Seagate'a o jakiej coponiektórzy piszą na tym forum, a w przypadku reklamacji nie uwzględniają tego gdyż jak twierdzą jest to normalne. Chodzi o jakieś piszczenie czy coś takiego. Obecnie mam w kompuetrze dwa dyski Seagate'a, ale żaden nie wydaje dźwięków dopiero gdy je do tego zmuszę "ostrym" kopiowaniem czy czymś takim. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Dheus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...