Gość wodnikpl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich.... Mam takie pytanie.... Jest jakis program do zarzadzania autostartem tzn. chodzi mi o to zeby ustawic co ma sie pierwsze wlaczac po starcie windy a co ostatnie. I zeby sie wszystko na raz nie uruchamialo tylko po kolei. Wiem ze gdzies juz bylo o tym pisane i jest jakis program WSH ale nie umiem go nigdzie znalezc. Wiec jak mozecie to podajcie mi linka do tego programu albo jakiegos podobnego. Z gory wielkie dzieki. Pozdro 4 all Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez wodnikpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Set Myshell= CreateObject("WScript.Shell") Myshell.Run("notepad.exe") WScript.Sleep 5000 Myshell.Run("regedit.exe") WScript.Sleep 5000 Myshell.Run("cmd.exe") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) co to jest ?? nie moglbys mi podac jakiegos programu, bo ne lubie sie bawic w rejestrze, jeszcze cos zwale i tyle z tego bedzie :| potrzebuje jakis latwy w obsludze i skuteczny program Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez wodnikpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 To jest skrypt WSH! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) tyle ze ja wlasnie nie wiem skad te WSH sciagnac :( masz moze jakiegos linka ?? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez wodnikpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A po co chcesz sciagac cos co jest skladnikiem systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 podaj mi swoje gg :) moje to 165 77 99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 moglby mi ktos z tym pomoc ?? albo zaklikac do mnie na gg ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) moglby mi ktos z tym pomoc ?? albo zaklikac do mnie na gg ??do uruchamianie plików .WSH potrzebny jest Host Skryptów Windows będący częścią systemu Windows, wystarczy ze klikniesz dwukrotnie na plik a ty samym rozpoczniesz jego przetwarzanie Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Podepne sie pod topic :) Z tego co rozumuje (nie wiem czy dobrze ;P) to wpisuje sobie w skrypcie podanym przez "sgj" kolejność programów które mam w autostarcie ?? :> 1 u góry właczy sie 1 po starcie windy a ostatnio na końcu czy odwrotnie ?? (w co wątpie ;]) Pozdro [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Tak, w kolejnosci od góry. Mozesz sobie tez ustawic dla kazdego inaczej, po jakim czasie od poprzedniego uruchomi sie nastepny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzieki :wink: :D BTW przydałoby by sie to dodać 664919[/snapback] OPÓŹNIANIE AUTOSTARTU Gwoździem programu jest tu skrypt Microsoftu zwany WSH (Windows Script Host).Powoduje on, że programy, które ładują się automatycznie podczas startu systemu 'wgrywane' są nie wszystkie na raz, tylko jeden po drugim, co nie powoduje długotrwałego uruchamiania się windowsa. Użycie skryptu ma sens tylko wtedy, gdy używamy wielu programów działających w tle np.GetRighta,GG,Antivirusa itp. i nie chcemy bezpośrednio po starcie systemu włączać ich ręcznie. Skrypt ten zrobi to za nas uruchamiając programy z pewnym opóźnieniem, czekając na załadowanie się jądra systemu. Skrypt dostępny jest na ftp MS. Pewnie dlatego @wodnikpl pisał gdzie można ściągnąć WSH :] Pozdrawiam EDIT: Jeszcze 1 sprawa ;] Jak chce ustawić żeby np 4 programy startowaly wedlug określonej kolejności a reszta po nich (kolejnośc już nie gra roli) to musze wszystko pokolei wpisywać ? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez freelancer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Pewnie dlatego @wodnikpl pisał gdzie można ściągnąć WSH :]tam również jest dostępny, host jest rozwijany więc ukazują się kolejne wersje Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jeszcze 1 sprawa ;] Jak chce ustawić żeby np 4 programy startowaly wedlug określonej kolejności a reszta po nich (kolejnośc już nie gra roli) to musze wszystko pokolei wpisywać ?Musisz po kolei, ale z tych ostatnich mozesz usunąc linijki z czasem to się będą uruchamialy prawie w tym samym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Okej no to już prawie wszystko wiem ;] Jeszcze 1 sprawa... Do programów które sie uruchamiaja wystarczy podać samo *exe (np .atitray.exe) czy całą ściezkę do danego pliku ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zależy, gdzie się znajdują. Generalnie ścieżki C:\Windows oraz C:\Windows\system32 są zainicjowane, więc znajdujące się tam pliki uruchamiać można nawet przez samą nazwę (np. atitray). Programy z innych katalogów (np. z Program files) potrzebują pełnych ścieżek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...