Yacho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 jaki stepping wybrac jesli zalezy mi na jak najmniejszym wydzielaniu ciepla (chce zeby titan D5TB starczyl i zostal ;-) Moglby ktos zarzucic jakims stringiem oznaczen ? i jeszcze... jak oceniace szanse duuetu AbitKT7A rev 1.2 i takiego proca? - wiem ze najprawdopodobniej zmiana mnieczeka.... ale moze ktos odpalil ? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Teoretycznie więcej siepła wydziela B bo ma większe napięcie rdzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ale w praktyce titan wystarczy ci z powodzeniem i jeszczw podkrecisz sobie lekko na 1,8 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja tam bralbym B :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Teoretycznie więcej siepła wydziela B bo ma większe napięcie rdzenia...<span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie prawda :) steeping B niższych modeli ma 1.60V a wyższych 1.65V,steeping A ma 1.50V. Ale Seetping B wydziela mniej ciepła ponieważ został bardziej udoskonalony i ma większa powierchnie jadra 84mm2 A ma 80mm2. Steeping A ma nizsze zasilanie ale jest starsza konstrukcja i wydziela więcej ciepła niż B posiadający wyzsze napiecie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mamSchlodzi, twoj proc wydziela chyba 75W (napewno ponad 70) ciepla a XP 1700+ steping B wydziela 51,3W, wiec jest roznica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mam gosc chce zeby titan mu wystarczył i sie pyta który proc wydziela mniej ciepła, a Ty mu niech se [ciach!] kupi volcano 7+ za 100 zeta no spoko spoko . Po za tym bez przesady, sadze ze zwykly titan bez problemu pociągnie 0.13 skoro np. u kumpla przy athlonie 1000 ma ok. 55 C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Nie pierdzielic mi tu o TT :) teraz mam tego titana na TB 1.4 napiecie na 1.6V (z 1.75) i mam 47 a w max load 55 :) jakbym chcial miec odkurzacz to bym qpi elecroluxa bo TT taki sam halas robi a odkurza raczej kiepsko..... A co myslicie o duecie z abitem ? i po czym poznac stepping B ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 szukaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! parenascie postow wczesniej, było cos takiego. Stepping B i dokładnie jest opisane jak go poznac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mam gosc chce zeby titan mu wystarczył i sie pyta który proc wydziela mniej ciepła, a Ty mu niech se [ciach!] kupi volcano 7+ za 100 zeta no spoko spoko . Po za tym bez przesady, sadze ze zwykly titan bez problemu pociągnie 0.13 skoro np. u kumpla przy athlonie 1000 ma ok. 55 C. Juz wyjasnilem ten "problem" wyzej, na 101% pociagnie w koncu ponad 20W ciepla mniej pobiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Nie pierdzielic mi tu o TT :) teraz mam tego titana na TB 1.4 napiecie na 1.6V (z 1.75) i mam 47 a w max load 55 :) jakbym chcial miec odkurzacz to bym qpi elecroluxa bo TT taki sam halas robi a odkurza raczej kiepsko..... A co myslicie o duecie z abitem ? i po czym poznac stepping B ? Ostatnia literka serii konczy sie na B np JCUIB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Nie pierdzielic mi tu o TT :) teraz mam tego titana na TB 1.4 napiecie na 1.6V (z 1.75) i mam 47 a w max load 55 :) jakbym chcial miec odkurzacz to bym qpi elecroluxa bo TT taki sam halas robi a odkurza raczej kiepsko..... A co myslicie o duecie z abitem ? i po czym poznac stepping B ? Ostatnia literka serii konczy sie na B np JCUIB http://republika.pl/yelen87/exoc/artykuly/...Tbred/index.htm prosze bardzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ok no to teraz... ktos widzial tki proc dzialajacy na KT7A ? jak oceniacie moje szanse ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak juz to nie Titana tylko Volacno 7+, ten Titan zabardzo ci nie zchlodzi proca wiem bo mam Bzdura ;))))) Titan do delikatnego krecenia w zupełnosci wystarczy :))) ja u siebie mam ponizej 50 stopni w stresie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkDog Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Niechcąc zakładać nowego topika zapytam: czy to normalne że na steppingu B mam temp. 34?? Mam ASUSa A7V8X i AXP 1700 0.13 chłodzonego TITANkiem D5TB 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 na moim konfigu mam temp na titanie max 54 stopnie na max stresie, wiec titan spokojnie wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja ma takiego titana i na moim procku miałem gura 50 stopni w stresie.Teraz mam wode więc jest mniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 nie wiem jak jest ze starymi titanami ale składam kompy w sklepie i do większości (te 1700 0,13) oraz 1800 jak ktoś chce tańsze chłodzenie wkładam titaana trójzaczepowego i temp jest na poziomie 40 stopni jak na 2800 rpm i samo Alu jest to chyba mało raczej ja na swoim kompie mam 43 stopnie, przy chłodzeniu spire za 60 zeta a z obliczeń wynika że prc wydizela w stresie do 100 W ciepła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ok a ja mam zwyklego titana @3500 - jaka to wersja ? czy ktos odpalal 0.13 UM na KT7A ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Ja odpalałem na Kt133 (bez A) ASUS`ie. Efekt byl nieciekawy :-) (spalony proc) . Troche z mojej winy ale teraz bałbym sie wsadzac go na ta plyte (ktora juz z reszta sprzedalem :-) ) Zwykly XP powinien chodzic ale z tym 0.13 to mialbym wątpliwość. Ktos kiedys napisal ze chodzia od Kt266A w gore inne chipsety moga miec problemy.Ale rownie dobrze moge pieprzyc :-) bo dokladnie tego nie wiem, z tym ze nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Ja odpalałem na Kt133 (bez A) ASUS`ie. Efekt byl nieciekawy :-) (spalony proc) . Troche z mojej winy ale teraz bałbym sie wsadzac go na ta plyte (ktora juz z reszta sprzedalem :-) ) Zwykly XP powinien chodzic ale z tym 0.13 to mialbym wątpliwość. Ktos kiedys napisal ze chodzia od Kt266A w gore inne chipsety moga miec problemy.Ale rownie dobrze moge pieprzyc :-) bo dokladnie tego nie wiem, z tym ze nie polecam. No na KT266A to chodzi napewno :lol: a podobno nawet na KT133A idzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 No na KT266A to chodzi napewno :lol: a podobno nawet na KT133A idzie. Podobno ??? oczywiscie ze idzie :D np. na miom solteku. Wlasnie sie przymierzam zeby kupic sobie jakiegos XP1700... moze 1800 ? Ale trzeba miec hajs :( a ztym juz nie tak wsaniale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le, ileż można o tym samym ! zamykam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...