Xaon Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zastanawiam się nad zbieraniem na konsolę psx lub dreamcast (celuje coraz niżej, no nie :D ), problem w tym, że jak o psx wiem wystarczająco dużo, to o dreamie zupełnie nic (pozatym, że jest nowszy od ps-a [btw, jak to brzmi, psa] ;) ). Największy problem wg mnie to prawie brak gier na dreama na allegro, niewspominając o kablach czy padach :/ ale pamiętam jeszcze jak kiedyś, gdy jeszcze królował psx, zobaczyłem filmik z jakiejś gry na DC i przez to do dzisiaj za mną chodzi kupno tego "pudełka". Jak myślicie, warto, niewarto, co przemawia za, a co przeciw porównójąc go do psx-a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Wartp kupic dreamcasta zdecydownie. Bardzo lubie ta konsole i gry segi. Jaki lubisz arcadowe gry, automatowe to bedziesz zachwycony. Wady - zadne;) KOnsole sa bardzo maloawaryjne, male, zgrabne. Pady sa bardzo wygodne, polecam karte pamieci z wyswietlaczem, bardzo fajny bajer. Grafika jest sliczna i wcale nie odbiega od nowych produkcji. Gry, ktore musisz przejsc; 1. Shenmue 1 i 2 2. Metropolis Street Racer 3. Dead or alive 4. Soul Calibur 5. Virtua Tenis 2k2 6. Icaragua 7. Head hunter 8. Sonic 3D 9. PowerStone 10. duzo duzo wiecej np. Ferrari, sega rally 2, sega gt.. przeszedlem ze 200 gier na DC. Teraz sa tak tanie ze grzech nie kupic jesli lubisz dobre oryginalne gry,ktorych nie ma na innych platformach. Zajrzyj na strone http://dreamcast.tivi.pl/ dowiesz sie wiecej. Dreamcast stale zyje ;) Do PSX nie da sie porownac. To jest inna generacja konsol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ...polecam karte pamieci z wyswietlaczem, bardzo fajny bajer.A co dokładnie daje wyświetlacz, znaczy co wyświetla ;) Do PSX nie da sie porownac. To jest inna generacja konsol.inna generacja, ale praktycznie ta sama cena :D A jeżeli chodzi o dostępność konsol - gier - bajerów i innych w jakichś internetowych sklepach to jak to wygląda (wiem, że powinienem pogooglować najpierw, ale niewiem do których sklepów nie zaglądać ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 A co dokładnie daje wyświetlacz, znaczy co wyświetla ;)W zaleznosci od gry. Dla przykladu w resident evil poziom zycia, itp, czasami czasy okrazen, odleglosci. Bardzo fajnie to wyglada. A co do osprzetu to atakuj allegro. Pamietaj ze dreamcast bedzie niebawem coraz drozszy, tak jak kazda wiekowa konsola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) W zaleznosci od gry. Dla przykladu w resident evil poziom zycia, itp, czasami czasy okrazen, odleglosci. Bardzo fajnie to wyglada. A co do osprzetu to atakuj allegro. Pamietaj ze dreamcast bedzie niebawem coraz drozszy, tak jak kazda wiekowa konsola. Próbowałem i na razie jest baaardzo mało tego i obawiam się że będzie coraz mniej :( Ale póki co to zbieram kaske i będę próbował kompletować sprzęt (chyba wyjdzie na to, że po kolei, drożej, ale rozłoży się w czasie i będzie motywować do dalszych wydatków :D ) Edit-> z tego co wyczytałem na stonce podanej przez Ciebie, to wiem jedno, MUSZĘ MIEĆ TĄ KONSOLĘ :D Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez Xaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 IMHO lepiej kupic Gacka niz DC Miaek DC i jakos mnie nie zachwycil sprzedalem troche dolozylem i mam GC fajniejsze jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 W tym problem, że ja chcę coś... wyglądającego na dużo starsze, dlatego się zastanawiałem między psx a dc, gc już jest IMO zbyt "świeże". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 GameCube to calkiem inne gry i inna mentalonosc,,,,,,, dreamcast ma power arcadowy... gacek tego nie ma.. mimo ze tez posiadam i polecam zakiup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 IMHO lepiej kupic Gacka niz DC Miaek DC i jakos mnie nie zachwycil sprzedalem troche dolozylem i mam GC fajniejsze jest IMHO nie kupisz gacka tak tanio jak DC. Za dreama z pelnym wyposazeniem i masą gierek zaplaci sie max 200ziko....Za gacka + przerobke cos kolo 350;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 no mozliwe ale gacka idzie dostac za 170-180zl + 69za przerobke ja za mojego dalem 180 + 20za transformator napiecia + 69za Duoq + 30 za memorke ale mam do niego freeloadera i dakara 2 i jak je sprzedam to pewnie ze 50zl wroci do mnie czyli wychodzi za wszystko 270zl z przesylkami konsola w stanie idealnym jest:] czytnik na 240omow ustawiony i zapinkala ino czeszczy:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Xaon podkrece Cie :) http://www.shenmue.saga.prv.pl/ poczytaj o tej grze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) http://www.freecity.block.punkt.pl/shenmue/gal/1/index.html (3 screen) Niezła gęba, naprawdę to z DC?? 4 screen: A tutaj kawałek dłoni, hmmm... też nieźle wygląda, a sprzęcior słabszy od ps2. A po 7-mym screenie to mam wrażenie, że widziałem tą grę w formie teledysku kiedyś na hyperze (jeansy podobne :D ). Ogólnie sw33t & n1ce (język l33t jest do d00py :P ) P.S. A 12 obrazek to wogle jest the best :) EDIT -> Teraz wiem, żę to 2 część tej gry widziałem kiedyś :P Edytowane 2 Maja 2006 przez Xaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 http://www.freecity.block.punkt.pl/shenmue/gal/1/index.html (3 screen) Niezła gęba, naprawdę to z DC?? 4 screen: A tutaj kawałek dłoni, hmmm... też nieźle wygląda, a sprzęcior słabszy od ps2. A po 7-mym screenie to mam wrażenie, że widziałem tą grę w formie teledysku kiedyś na hyperze (jeansy podobne :D ). Ogólnie sw33t & n1ce (język l33t jest do d00py :P ) P.S. A 12 obrazek to wogle jest the best :) EDIT -> Teraz wiem, żę to 2 część tej gry widziałem kiedyś :P Pamietam recenzje tej gierki w jakims click'u i moj szczenopad po jej przeczytaniu..... To jest jedna z gierek dla ktorych narpawde trzeba miec dreama....Sam zaczynam sie zastanawiac nad jego kupnem, juz mam nawet upatrzoną konsolke...:mrgreen: Starsza jest od rana niezbyt szczesliwa bo tiwika sobie sciagnelem, i twierdzi ze tylko zlom zbieram....;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 jak osoba, kótra miała DC w czasach gdy królował jeszcze szarak powiem tak: - jest to niesamowita konsola -grafika jest prześliczna ( pograjcie w shenmue, albo F355) -karty pamięci mają wyśiwetlacz, gdy zapisujemy grę na oryginalnej karcie i gdy wyjmiemy ją z pada możemy grać w gry ! przechodząć proste gierki, mozemy odkrywać nowe lokacje,sprzęt itp -SEGA ! to wystarczy - The Offspring, Bad Religion w Crazy Taxi ( no niby jest i na ps2, ale to nie to samo...) -Shenume... ta gra jest niesamowita, koniecznie w nią zagrajcie ! -Ecco the dolphine ! czysty relaks ! -Sonic ! ja DC byłem zachwycony :) bardzo żałuję, że go już nie mam, niestety opchnąłem kiedyś cała moją kolekcję gier video ( ponad 250 orygnałów...) moi kumple kloniarze byli DC zachwyceni ! ta konsolka jest boska ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Dreamcast byl wypasiony...szkoda ze na sile usmiercony, gry podobaly mi sie bardziej niz na ps2 !!!!!! np resident evil veronica 2x ladniejsze na dc niz ps2!!! doa2 :))))))))))) anty aliasing w grach echhhh na ps2 maja z tym problem do tej pory, no i byla to hyba najladniejsza konsolka................... ech ile to ja sie nagralem na tym, klawiaturka internet, z DCka chatowalem na kanalach IRC pozdro 4@ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 http://video.google.com/videoplay?docid=92...135&q=dreamcast bardzo fajny film o histori segi i dc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A tak z ciekawosci - dlaczego w ogole DreamCast 'umarl' ? Czy to przez pojawienie sie PS2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 To wina polityki segi. Obejrzyj ten filmik wyzej. Wszystko wyjasnia. Ja DC nie sprzedalem, do tej pory czesto uzywam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Ehhh... Pamiętam jak kupiłem Dreamcasta z "Sonic Adventure" zaraz po europejskiej premierze, taki zestaw kosztował mnie wówczas 1800zł!!! Dreamcast był platformą innowacyjną, można było korzystać na nim z internetu, był to również pierwszy NextGen!!! Pokładano w nim wielkie nadzieje, które po części się ziściły. Niestety system upadł. Dreamcasta naprawdę warto kupić. Bo jest to naprawdę doskonała platforma, z grami którymi nie może pochwalić się żadna inna konsola. Mimo swojego leciwego wieku, pudełko daje radę. Naprawdę trudno uwierzyć, że maszynka skonstruowana 8lat temu!!! Potrafi pociągnąć grafikę która na dzisiejsze czasy jest naprawdę przyzwoita. Gry które polecam: -Record of Lodoss War: RPG w stylu diablo, ale 10 razy lepsze!!! -RE:Code Veronica: Najlepszy Resident Evil wg. mnie -F355 Challange: Symulator w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie ma lepszej symulacji na pc,ps2,xbox! -Soul Calibur: Gra która graficznie może konkurować z dużo nowszymi produkcjami, wyśmienita nawalanka. -Dead or Alive 2: Również bijatyka, również doskonała grafika, również bardzoooo grywalna. -NBA2K2: Chyba nie bylo nigdy równie grywalnej koszykówki jak ta. -Virtua Tennis: Wspaniała grafika, niesamowita grywalność! -Metropolis Street Racer (MSR): Protoplasta "Project Gotham Racing" na Xbox'a. Okrzyknięta najlepszą samochodówką na DC. -Tony Hawk's Pro Skater 2: Ta gra otrzymała ocenę 9,9/10 w serwisie IGN.com. To chyba o czymś świadczy!? -Jet Grind Radio: Kolejna innowacyjna gra. Bodajże pierwsza w której zastosowano "cell shading". -Marvel vs Capcom 2: Nawalanka 2d, szybka, efektowna, wciagająca. -Rayman 2: Fantastyczny klimat i humor, gra której nie można przegapić! -Shadowman: Chociaż mało znana, to według mnie gra której nie można opuścić. Psychodeliczny klimat VooDoo ;) -Sega Bass Fishing: Doskonały arcade! -Crazy Taxi: Kolejny arcade, przygrywa Bad Religion. -Toy Commander: Wojna zabawkami!? Fajna gierka. -Sonic Adventure- Must Have! Dreamcast bez tej gry jest jak Nintendo bez Mario, albo Sony bez Crasha. Oprócz wymienionych gier, istnieje dużo więcej wartych polecenia tytułów których nie wymieniłem. Kilka bardzo dobrych rpg, dużo "ścigałek", masa bijatyk itd. Dreamcast Forever :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Ehhh... Pamiętam jak kupiłem Dreamcasta z "Sonic Adventure" zaraz po europejskiej premierze, taki zestaw kosztował mnie wówczas 1800zł!!! Dreamcast był platformą innowacyjną, można było korzystać na nim z internetu, był to również pierwszy NextGen!!! Pokładano w nim wielkie nadzieje, które po części się ziściły. Niestety system upadł. Dreamcasta naprawdę warto kupić. Bo jest to naprawdę doskonała platforma, z grami którymi nie może pochwalić się żadna inna konsola. Mimo swojego leciwego wieku, pudełko daje radę. Naprawdę trudno uwierzyć, że maszynka skonstruowana 8lat temu!!! Potrafi pociągnąć grafikę która na dzisiejsze czasy jest naprawdę przyzwoita. Gry które polecam: -Record of Lodoss War: RPG w stylu diablo, ale 10 razy lepsze!!! -RE:Code Veronica: Najlepszy Resident Evil wg. mnie -F355 Challange: Symulator w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie ma lepszej symulacji na pc,ps2,xbox! -Soul Calibur: Gra która graficznie może konkurować z dużo nowszymi produkcjami, wyśmienita nawalanka. -Dead or Alive 2: Również bijatyka, również doskonała grafika, również bardzoooo grywalna. -NBA2K2: Chyba nie bylo nigdy równie grywalnej koszykówki jak ta. -Virtua Tennis: Wspaniała grafika, niesamowita grywalność! -Metropolis Street Racer (MSR): Protoplasta "Project Gotham Racing" na Xbox'a. Okrzyknięta najlepszą samochodówką na DC. -Tony Hawk's Pro Skater 2: Ta gra otrzymała ocenę 9,9/10 w serwisie IGN.com. To chyba o czymś świadczy!? -Jet Grind Radio: Kolejna innowacyjna gra. Bodajże pierwsza w której zastosowano "cell shading". -Marvel vs Capcom 2: Nawalanka 2d, szybka, efektowna, wciagająca. -Rayman 2: Fantastyczny klimat i humor, gra której nie można przegapić! -Shadowman: Chociaż mało znana, to według mnie gra której nie można opuścić. Psychodeliczny klimat VooDoo ;) -Sega Bass Fishing: Doskonały arcade! -Crazy Taxi: Kolejny arcade, przygrywa Bad Religion. -Toy Commander: Wojna zabawkami!? Fajna gierka. -Sonic Adventure- Must Have! Dreamcast bez tej gry jest jak Nintendo bez Mario, albo Sony bez Crasha. Oprócz wymienionych gier, istnieje dużo więcej wartych polecenia tytułów których nie wymieniłem. Kilka bardzo dobrych rpg, dużo "ścigałek", masa bijatyk itd. Dreamcast Forever :cry: polecam takze zombie revenge :) Sonic Adventure 2, ta konsolka miała w zasadzie najlpesze gry, średnia ocen wachała się pomiędzy 6.5 a 7 - to naprawdę bardzo wysoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 tak jak wiekszosc konsolek nintendo:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Siarczysta: Krotka lista gier, ktore sa tylko na DC: Power Stone I&II Giga Wing 2 Langrisser Millenium Space Channel 5 part 1 i 2 Zero Gunner 2 18 Wheeler: American Pro Trucker Carrier Ecco the Dolphin Marvel vs. Capcom 2 - najlepsza wersja na swiecie Sega Bass Fishing Zombie Revenge - mega hit automatowy Daytona USA Confidential Mission - najlepsza gra na pistolet. Wiele gier ma kontynuacje do tej pory.. np. metropolis street racer na xboxach to project ghotam itp. Warto zapoznac sie z ze starszymi tytuami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zerknijcie co znalazłem: Umca umca, cza cza cza... spotkał się ktoś z was z takim czymś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) A widzieliscie przenośnego dreama? Lynk sponsorowany by kolega :P Edytowane 19 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Odkopie nieco temat. Wie ktoś z was, czy idzie podłączyć DC bezpośrednio do monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Odkopie nieco temat. Wie ktoś z was, czy idzie podłączyć DC bezpośrednio do monitora? http://www.raphnet.net/electronique/dreamc...reamcast_en.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja... zagorzały pecetowiec... w smutku wspominam rozstanie z tą konsolą.... to było cos naprawde udanego... Gier bylo malo, ale byly naprawde dobre i dopracowane.... Poprostu granie sprawiało przyjemnosc, DC sprawiał wrażenie next-gena. Wg mnie troche mocniejsze bebeszki i lepszy support ... dałyby duży sukces tej konsoli byc moze bliski temu PS2... Szkoda ze to tak sie skonczylo... A teraz rozmyslam nad X360.... ale mam jakis opór żeby kupic takiego w sumie peceta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 A teraz rozmyslam nad X360.... ale mam jakis opór żeby kupic takiego w sumie peceta....co ma x360 wspolnego z pc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...