860lacov Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Jak w temacie. Jak szukałem to znalazłem kilka programów do wyłączania kompa, ale mi potrzebny program, który może wyłaczyć inne programy np po 45 minutach. Istnieje coś takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Osobiście nie słyszałem o takim. Podejrzewam, że można to skryptami WHS załatwić - coś w stylu: Delay(45*60*1000)taskkill /f nazwa_programu.exeWięcej będzie wiedział sgj. Jedyny problem w tym, iż w ten sposób to one nie będą poprawnie zamykane, lecz "ubijane". Wszelkie niezapisane dane zostaną utracone. Można też napisać taki program w niemal dowolnym języku - dość proste by to było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Set Myshell= CreateObject("WScript.Shell")WScript.Sleep 2700000Myshell.Run("taskkill /f /im nazwa_programu.exe") Inaczej praktyczniie sie nie da, a ubijanie procesow to nie jest najlepszy sposób na zamkniecie programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) można jeszcze tak włączasz usługę Harmonogram zadań: sc config Schedule start= auto sc control Schedule start następnie wydajesz polecenie AT, zgodnie z poniższą składnią: at czas taskkill /f nazwa_programu.exe czas : godzina wykonania polecenia (godzina:minuty) Edytowane 3 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raccmark Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Switch Off ma cos takiego jak wymiuszanie zamkniecia aplikacji i oprocz standardowego wylogowania, resetu i off'a posiada jeszcze takie funkcje jak: zablokuj i rozlacz. nie probowalem niegdy zamykania okreslonej aplikacji za jego pomoca ale u siebie mam monitor Ad-watcha i zeby zamknac kompa musze kliknac dwukrotnie na zamknij system (po pierwszym koncza mi sie wszystkie otwarte aplikacje :D :D :D) a za drugim off>> wniosek. zainstaluj monitor ad-watcha i ustaw switch offa. hehe.. potrzeba matka wynalazkow jak to mowia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...