KoNe0 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Oto na co natrafiłem na allegro: http://www.allegro.pl/item102037831_zbliza...procesora_.html Czy sądzicie, że to naprawdę może dać tak duży skok temp. w dół przy alluminowym radiatorze? ;) Trochę nie chce mi się w to wierzyć, ale jeżeli to prawda, to chętnie 7,99zł na to przeznacze. I trzeba pastą termoprzewodzącą z dwóch stron smarować. Więc spotkał się ktoś z tym? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 ja wątpię czy to da jakiś znaczny spadek temp.... ta miedz to cieniutka blaszka, w dodatku trza by ją było dac miedzy cpu a cooler, a idealnie napewno by nie przylegała.... ihs też jest miedziany ;P wg mnie to jest wielka śruba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 jeśli to wogóle zmniejszy temp to może o max kilka stopni. Ludzie wywalają w swoich s64 i a64 aby pozbyć się dodatkowej przeszkody w oddawaniu ciepła a tu ma poprawić..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Sądze, że to jeszcze pogorszy sprawę. W końcu to dwie przeszkody dla ciepła więcej do pokonania (płytka plus dodatkowa warstwa pasty pomiędzy płytką a radiatorem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Obawiam się, że raczej chodzi o to aby klientowi wcisnąć malutki kawałek miedzi za bagatela 8 PLN (+wysyłka) !!! Zapewne "producent" ma na tym niezłą przebitkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 To jest pseudo coldplate do peltierow . Do kulerow tego sie nie uzywa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 8zł to nie tak duzo, a zawsze jakis naiwniak sie znajdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNe0 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 No tak myślałem : P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 to się nadaje do działu ALLEGRO - LOL'e - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) ,,pic na wode,, ta podkładka napewno nie będzie idealnie przylegać a to może jeszcze pogorszyc sprawe, doświadczony user sie ,,skapnie,, ale taki laik któremu gały z orbity wyleciały sie tym zafascynuje to kupi napewno wkońcu 8 zeta to nie duzo, i tak sobie koleś zarobi na paru naiwniakach Pozdro Edytowane 5 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Testy były robione na kilku komputerach. Efektem było obniżenie temperatury procesora o około 9-10 stopni a w dwóch przypadkach nawet o 13 stopni. Jak to mawiał pan gubernator Arnold S. w "Predatorze" - BULSZYT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 No i mamy pierwszego przyszłego wielce zawiedzionego :) Tutaj nawet na komputerach znać się nie trzeba , przekonamy sie ile osób spało na fizyce :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 hmmm, to plytka ma prawo bytu wylacznie przy prockach nie majacych ihs'a (np sA) i z alu coolerem przyjmjac ze dobrze bedzie przylegac i ze ow cooler jest wydajny jka na aluminiowy.... inaczej tylko pogorszy z pewnoscia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) hmmm, to plytka ma prawo bytu wylacznie przy prockach nie majacych ihs'a (np sA) i z alu coolerem przyjmjac ze dobrze bedzie przylegac i ze ow cooler jest wydajny jka na aluminiowy.... inaczej tylko pogorszy z pewnoscia.. No tak tylko na aukcji nic nie jest napisane że płytka jest dedykowana pod procki bez IHS'a więc teoretycznie powinna ,,działać,, na wszystkich prockach Edytowane 20 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Mi sie wydaje ze to jednak nie jest pic na wode. W swoim standardowym radiatorze aluminiowym tez mialem taka podkladke miedziana przykrecona. Dla jaj chyba jej nie przykrecali ? <_< Po zalozeniu bloku wodnego nie chcial mi sie komp odpalic dokrecalem na maxa blok az sie zapinka wygiela i tez sie nie chcial odpalic. Wykrecilem ta blaszke z radiatora dalem pod blok i komp sie odpala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Wykrecilem ta blaszke z radiatora dalem pod blok i komp sie odpala.No chyba nie powiesz że dla tego. Ludzie, przecież to ma takie same działanie jak radiatory al z miedzianym rdzeniem, ta blaszka "przenosi" ciepło na jak największą powierzchnię, dlatego przedewszystkim była stosowana w prockach bez czapek (wszystkie box athlona xp). Przecież to zwykła miedź, nic w tym nadzwyczajnego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 No nie ma tez tak myslalem. Moze poprostu jakos procek mam nisko osadzony i blok nie dolegal. Sam nie wiem czemu bez tej plytki sie komp nie odpalal. Tzn odpalal sie na 1s. Probowalem 3 razy bez tej balszki i zonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Panowie przeciez ten kolo wciska jakis szjas, jak chce to sprzedac, napisze nawet ze to A64 wersja slim :rolleyes: a ludzie i tak to kupia bo moze "mowi prawde" :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...