Skocz do zawartości
KoNe0

Wynalazek Z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Oto na co natrafiłem na allegro:

http://www.allegro.pl/item102037831_zbliza...procesora_.html

Czy sądzicie, że to naprawdę może dać tak duży skok temp. w dół przy alluminowym radiatorze? ;)

Trochę nie chce mi się w to wierzyć, ale jeżeli to prawda, to chętnie 7,99zł na to przeznacze. I trzeba pastą termoprzewodzącą z dwóch stron smarować. Więc spotkał się ktoś z tym? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ja wątpię czy to da jakiś znaczny spadek temp.... ta miedz to cieniutka blaszka, w dodatku trza by ją było dac miedzy cpu a cooler, a idealnie napewno by nie przylegała....

ihs też jest miedziany ;P

wg mnie to jest wielka śruba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli to wogóle zmniejszy temp to może o max kilka stopni.

Ludzie wywalają w swoich s64 i a64 aby pozbyć się dodatkowej przeszkody w oddawaniu ciepła a tu ma poprawić.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość fredus

,,pic na wode,, ta podkładka napewno nie będzie idealnie przylegać a to może jeszcze pogorszyc sprawe, doświadczony user sie ,,skapnie,, ale taki laik któremu gały z orbity wyleciały sie tym zafascynuje to kupi napewno wkońcu 8 zeta to nie duzo, i tak sobie koleś zarobi na paru naiwniakach

Pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, to plytka ma prawo bytu wylacznie przy prockach nie majacych ihs'a (np sA) i z alu coolerem przyjmjac ze dobrze bedzie przylegac i ze ow cooler jest wydajny jka na aluminiowy....

inaczej tylko pogorszy z pewnoscia..

No tak tylko na aukcji nic nie jest napisane że płytka jest dedykowana pod procki bez IHS'a więc teoretycznie powinna ,,działać,, na wszystkich prockach

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie wydaje ze to jednak nie jest pic na wode. W swoim standardowym radiatorze aluminiowym tez mialem taka podkladke miedziana przykrecona. Dla jaj chyba jej nie przykrecali ? <_< Po zalozeniu bloku wodnego nie chcial mi sie komp odpalic dokrecalem na maxa blok az sie zapinka wygiela i tez sie nie chcial odpalic. Wykrecilem ta blaszke z radiatora dalem pod blok i komp sie odpala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykrecilem ta blaszke z radiatora dalem pod blok i komp sie odpala.

No chyba nie powiesz że dla tego.

Ludzie, przecież to ma takie same działanie jak radiatory al z miedzianym rdzeniem, ta blaszka "przenosi" ciepło na jak największą powierzchnię, dlatego przedewszystkim była stosowana w prockach bez czapek (wszystkie box athlona xp). Przecież to zwykła miedź, nic w tym nadzwyczajnego nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi