Skocz do zawartości
Gość RzeźniQ_dNb

2 Giganty Samsunga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

zastanawiam sie na kupnem LCDka 19' i wziolem pod uwage te dwa modele

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20126

i

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27381

co wy na to?? dodam ze moniotr ma sluzyc do gier filmow, ogladania TV chodzenia po necie i wszystkiego co sie da.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podobnej cenie są panoramiczne 20" LCD :wink:

Moim zdaniem szkoda pakować aż tyle w 19" monitor. Są tańsze modele np. Fujitsu Siemens , Sony , Acer , Benq i Belinea . Wszyscy producenci mają tańsze modele z matrycą MVA/PVA 8ms i złączem DVI .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam chciałem Samsunga z 1 linka kupić..ale te obydwa nota bene Samsungi mają zasadniczą wadę jak dla mnie: BRAK przycisków :?

a po drugie ten drugi jest na TN i to już w ogóle nie warto

też polece FujitsuSiemens P19-2..bo sam mam i jest super :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie na kupnem LCDka 19' i wziolem pod uwage te dwa modele

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20126

i

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27381

co wy na to?? dodam ze moniotr ma sluzyc do gier filmow, ogladania TV chodzenia po necie i wszystkiego co sie da.....

Bierz FS P19-2 przyłączam sie do "Chemik16" i "lukk" lepsze kolorki i szybszy i w ogole super :)

Edytowane przez wlacha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

popatrzcie tu jest tansza wersja tego samsunga tylko ze pisze ze bez PIVOTA, chodz nie wiem jak to mozliwe jak widac ze tak samo wykonany

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23331

tamten drugi link do samsunga - monitor wykonany na technologi TN a czytalem ze ta technologia ponoc do bani, wczoraj dalem linka i dzisja juz o 100zeta tanszy :)

nie wiem czy kolory beda ladniejsze tamten samsung ma kontrast 1000:1 a ten tylko 700:1 konty widzenia tamten tez ma lepsze, co do smuzenia no tu czba zaznaczyc ze skolei ten ma tylko 4ms a tamten 8ms chodz nie wiem czy czlowiek zauwazy roznice pomiedzy 4 a 8ms, moze sie myle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie zauwazyłem ze samsung obnizył ceny swoich monitorów(w niemczech), 970P kosztuje w przeliczeniu 1440zł, 940FN juz mozna kupić u nas za 1460zł, 193P+ tez poszedł w dół ale obnizka jeszcze do nas nie dotarła - moze warto poczekać.

(940BF tez wyrazny spadek ceny o ponad 30euro)

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

tak wlasnie czekam az obniza cene na 193P+ :) mysle ze po MS to nastapi :D

co do panoramy prosze o konkretne przyklady....i zebym mogl sie zmiescic w 2 tysiakach :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

widze ze tu chwalicie firme Fujitsu Siemens (kojarzy mi sie z tel raczej a nie z LCDKami :razz: ) czy to dobra firma porownujac np do giganta samsunga??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze tu chwalicie firme Fujitsu Siemens (kojarzy mi sie z tel raczej a nie z LCDKami :razz: ) czy to dobra firma porownujac np do giganta samsunga??

nie porównuj firm tylko towar :wink:

a aqurat ten P19-2 jest najlepszym monitorem LCD na rynku na tej matrycy (samsung 1000:1 PVA)

pod względem elektroniki bije konkurencje :) o tych 193+ i P970 nie mówiac :P

i nie chwalimy firmy :) tylko właśnie ten model :)

dla nas konsumentów samsung różni sie tylko tym od FSa że ten 1 daje znacznie większą marże na swoje produkty :P (droższe produkty)

reszta typu gwarancja i inne pierdółki to to samo :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

e no nie mowmy, solidna firma dobry sprzet, ktory dlugo pociagnie bez serwisu, samsung jest juz sprawdzony a ten Fujitsu Siemens to szczerze mowiac pierwsze slysze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e no nie mowmy, solidna firma dobry sprzet, ktory dlugo pociagnie bez serwisu, samsung jest juz sprawdzony a ten Fujitsu Siemens to szczerze mowiac pierwsze slysze

bo samsung sie bardziej reklamuje :) coś jak intel :)

a ten FS tez juz jest sprawdzony :)

Fujitsu

Siemens

znane firmy :P

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten Fujitsu Siemens to szczerze mowiac pierwsze slysze

bo fujitsu podobnie jak dell u nas to firmy ktore dostarczają sprzęt dla firm w milionach sztuk a nie dla detalistów jak samsung dlatego praktycznie zero reklam i trudnosci w detalicznych zakupach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmfriend, masz rację, tylko że fujitsu za naszymi granicami może mieć dobry serwis, a u nas w Polsce - nie.

Strzelaj ile osób w przedstawicielstwie FS na Polskę pracuje ?

Lokalna firma wybrana jako serwis dla ich sprzętu (zaczyna się na C...) raczej sobie nie radzi. Na przykładzie pewnych Notebook'ów FS - 4 zgłoszenia, i wszystkie 4 wyglądały jakbym miał przyjemność z Blasc'em (szybkośc/fachowość). Być może to wyjątek, być może wszędzie tak "kolorowo" u nas serwisują. To nie topic o tym więc już się zamykam. Być może klientów korporacyjnych obsługują inaczej niż małych biednych detalistów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

kurde troszke zescie mnie wkrecili tymi panoramami 20' i chyba sie skurze na taka :D

z tych co mi sie podobaja to widze u siebie ta

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...D_20_S20-1.html

albo

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...20_102035W.html

czy te wyzej wymienione panoramy nie maja czasem wiekszych smuzen od np tego samsunga 193P+?? bo cos juz nie wierze tym danym ze stronek

...aha pytanko jeszcze do tych glosnikow w LCD czy one sie osobno podlacza czy dzialaja na tym kablu co sie podpina do karty graf??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"mają piksel 0,258" a co to oznacza, a na innych grafikach??

Karta graficzna nie ma znaczenia. Mają piksel 0,258 to oznacza że wielkość piksela jest 0,258x0,258 mm , model panoramiczny 22" ma piksel 0,282 , 19" 0,285 a 5:4 19" ma 0,294 - 17" 5:4 0,264 )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co lepiej kupic ta 19'??

To zależy. Na panoramie o niebo lepiej będzie oglądało się filmy i lepiej będzie się grało ( jeśli karta uciągnie ;) ), na mniejszym pikselu zdjęcia będą ostrzejsze .... ale mniej czytelne czcionki systemowe itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowicie ze matryca TN to staroc i nie warto??

A jak komp ma sluzyc glownie do gier (ogladanie filmow z 1-2 razy do roku) to chyba TN jest lepsza od wolniejszej pva?

Zależy jakie TN ... ale te obecnie sprzedawane są za słabe moim zdaniem ... głównie maja słabe kąty ( 150 / 130 ) i 16,2 mln barw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie TN ... ale te obecnie sprzedawane są za słabe moim zdaniem ... głównie maja słabe kąty ( 150 / 130 ) i 16,2 mln barw

Po co mi wieksze kąty?:D U mnie komp stoi w szafie wiec od boku na niego za mocni nie patrze :PP

A co np w belinea 10 19 27?? Bardzo fajny monitor i okolo 1200zl na gieldzie. Do grania chyba bedzie najlepszy w tej cenie prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi