Uneek Eth Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 wystarczy uzyc rivatunera wlasnie niedawno sam tak zrobilem, co widac w opisie :) czy mojego GFX da się tak przerobić :?: Jeśli możesz to napisz co i jak zrobiłeś w rivatuner... DZięki... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 wystarczy uzyc rivatunera wlasnie niedawno sam tak zrobilem, co widac w opisie :) czy mojego GFX da się tak przerobić :?: Jeśli możesz to napisz co i jak zrobiłeś w rivatuner... DZięki... 8) odpowiedz byla podana kilka kostow nizej: Sciągnij Riva Tuner - www.guru3d.com Potem odapl - w głównym okienku masz rozpoznaną kartę - kliknij na taką strzałke w dół po skosie - i wybierz ikone karty graficznej - potem zakładka NVStrap driver i install. To był krok pierwszy - NIE RESTARTUJ. Krok drugi - zakładka power user - trzecia ikona od dołu od lewej (open patch script) - patchscripts->nvidia->nvstrap protection-> i odpowiednio do systemu->continue->wybrać plik sterownika do modyfikacji->po restarcie powinno rozpoznać kartę graficzną i podać lokalizację tego nowego sterownika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johar Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 ale ja wlasnie tak zrobilem. dokladnie jak podaliscie w instruckji. Rivatuner zostal zainstalowany, stery zostaly podkrecone, sysio mi widzi karte jako quadro - ale jest jeden minus - nie 3ma sie juz moje 100hz odswiezanie w grach na opengl =[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 wystarczy uzyc rivatunera wlasnie niedawno sam tak zrobilem, co widac w opisie :) czy mojego GFX da się tak przerobić :?: Jeśli możesz to napisz co i jak zrobiłeś w rivatuner... DZięki... 8) ok nie ma sprwy wysle ci na mejla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton555 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 nie jest tak kolorowo i pięknie 1.brak odświeżania WinXP 2.riva tuner robi quadro tylko w WinXp i pewnie W2k 3.w WinME można dodać tylko wtyczki w sumie dla gracza to same minusy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Po odblokowaniu CLAP na Quadro (Detonatory 40.72) np. NFS Porsche Unl. zaczął się zacinać co jakiś czas. Wcześniej tego nie było. Wróciłem do zwykłej wersji. Ale nie sprawdzałem czy wszystko wróciło do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 czy mojego GFX da się tak przerobić :?: Jeśli możesz to napisz co i jak zrobiłeś w rivatuner... DZięki... 8) ok nie ma sprwy wysle ci na mejla :) Dzięki shakur_45... JAk będzie coś nie tak to dam znać... [sory, że pisze tutaj ale poczta się zacięła :lol: ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ja na swoim 2MX400 też testowo puszczałem soft quadro. Odświerzania mam nadpisane riva tunerem, i się trzymały, ale mankament taki, że przez chwilę q3 mi szedł nawet lepiej jakby, ale po chwili się wysypywał i strasznie ciął, klatki spadały nawet do 13. A wie ktoś może, czy na mojej karcie da się rivatunerem wymusić sideband adressing i fast write, bo riva i powerstrip twierdzą, że capable but disabled, a w biosie mam enabled i nie mogę tego za cholerę uruchomić :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton555 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 sideband adressing i fast write umnie się nie da ,no i poco ,jeśli grafa obsługuje to płyta głowna nie obsługuje(można opis znależć w riva tuner w informacjach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A wie ktoś może, czy na mojej karcie da się rivatunerem wymusić sideband adressing i fast write, bo riva i powerstrip twierdzą, że capable but disabled, a w biosie mam enabled i nie mogę tego za cholerę uruchomić :evil: FW moze wlaczyc GFTweakUtilty sciagniesz go z www.guru3d.com SBA nie udalo mi sie w ten sposob, choc niby tez oobslugiwala karta, acha to na starym GF2MX (bez 200/400). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ok, dzięki, będę próbował. Jeśli Tobie się udało, to i mnie powinno. dla detonatorów gf2mx /mx400 to ta sama karta teoretycznie... Anton555, sugeruje jeszcze raz przeczytać mojego posta, tego nad Twoim :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A jak sie powraca z Quadro do standardowych ustawien???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A jak sie powraca z Quadro do standardowych ustawien????nie ma takiej opcji. zart. tak na serio to chyba by trzeba reinstalowac system. zmiana detkow nie starcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A jak sie powraca z Quadro do standardowych ustawien????nie ma takiej opcji. zart. tak na serio to chyba by trzeba reinstalowac system. zmiana detkow nie starcza. Szkoda. Ale nawet Detonator Destroyer'em??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 nie probowalem(odinstalowuje i lece regcleanerem). a czemu chcesz usunac? jak przeinstalujesz stery, to chyba tylko nazwa zostaje. ja tak mam teraz. zakladka w opcjach ekranu hest gf4ti nie quadro costam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Wystarczy z katalogu Wundowssystem32drivers usunąć pliki NV_mini.sys i NVStrap.sys i po krzyku - po restarcie znajdzie karte jako GF. A najprościej to wyłączyć w RivaTunerze opcję "force on" przy "profesional Quadro Capabilities" i znów restart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...