KamilM Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam. Znajomemu padł wychwalany przez wszystkich Fortron 400W i teraz zmienił zdanie, nie chce żadnego taniego zasilacza, tylko coś porządnego. Suma jaką jest w stanie wydać wynosi około 300zł. Znalazłem takie zasiłki: Tagan TG420-U01 Black - 420W - http://zenfist.pl/pID/58.htm Be Quiet Straighy Power - 450W - http://zenfist.pl/pID/1054.htm Topower TOP-450P3 U12 450W- http://zenfist.pl/pID/273.htm Osobiście bym wziął Topowera, no ale nie wiem, teraz się liczy aby była mocna linia 12V, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) a ja dalej NIC nie wiem ) Z obliczeń wynika, ze zasilacz na styki zakładając, że >20% ciągnie z innego napięcia niż 12v (a boję się, że nie - bo i procesor z 12V i karta w ponad 90% z 12V ... nie wiem co jeszcze ?) A Ty piszesz, że to nic ) (Mam "tylko" 19,5A na lini 12V - a jak jeszcze FSP "zawyża cyferki" jak sugerujesz .... ) BOJĘ SIĘ Przecież ja cały czas piszę o Huntkeyu HK350AP. I napisałem, że Amacrox a nie FSP zawyża jak już... Nie wiem dlaczego, ale wydawało mi się, że chcesz od samego początku zmieniać zasilacz... bo to, że Fortron się spoci, to jest pewne. Ale teraz sobie nazbierałeś... Czekaj jak tu Ste3an wpadnie Laboga - Jezusicku ratuj :P Osobiście bym wziął Topowera, no ale nie wiem, teraz się liczy aby była mocna linia 12V, tak?Nie napisałeś, do jakiej konfiguracji... Choć do A64/P4 lepsze mocne 12V. I Topek chyba faktycznie będzie najlepszym wyborem (z tej listy). Edytowane 7 Lutego 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Przecież ja cały czas piszę o Huntkeyu HK350AP.Wybacz, ale w moim pierwszym pytaniu ani się nie zająknąłem na temat wymiany zasilacza na cokolwiek ... a Ty odpowiedziałeś: "Starczy z palcem w ... nosie." Jak inaczej mozna to zinterpretować niż, że jest OK ??? I napisałem, że Amacrox a nie FSP zawyża jak już...Amacrox podbnie jak Fortron jest wytworem FSP - więc wnioski nasunęły się same ... Nie wiem dlaczego, ale wydawało mi się, że chcesz od samego początku zmieniać zasilacz... bo to, że Fortron się spoci, to jest pewne.No tak ... Tobie "się wydawało" a ja już miałem nadzieję ... ;-(( Ponieważ jest "pewna" sprzeczność w Twoich wypowiedziach/ocenie mojej sytuacji: 1. "Starczy z palcem w ... nosie." 2. "...to, że Fortron się spoci, to jest pewne." bardzo proszę kogoś innego o ocenę mich szans ... BENITO, Zenfist ??? please ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Przyłączę sie do tematu. Poszukuje mocny a zarazem cichy zasilacz który w przyszłosci ma uciągnąć procesor 4 rdzeniowy i karte zgodną z dx10. Zastanawiam się nad Cooltek CT500 lub CT600. Na zailacz moge przeznaczyc okolo 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 CT 600 zdecydownie zaspokoi wszystkie Twoje oczekiwania. Bardzo dobra zasiłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Pod względem ergonomii użytkowania CT 600 i CT 500 na pewno ma podium. Przynajmniej u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Czy jest jeszcze jakiś zasilacz(oprocz Cooltek) w cenie okolo 500zł godny uwagi? Planuje kupic zasilacz ktory ma mi sluzyc troche czasu dltago też chce rozważyć wszystkie mozliwości. Update Czy to prawda ze zasilacze Coolteka mają przestarzałą konstrukcje? Edytowane 8 Marca 2007 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 podłącze się do wątku muszę w tym miesiącu kupić nowy zasilacz, bo ten co mam teraz to trudno go nazwać zasilaczem :-) poszukałem na razie trochę i trafiłem na coś takiego : Fortron Blue Storm II - 260zł (12 miesięcy gwarancji) SPIRE NICKEL COATED 600W - 200zł ( nowy bez gwarancji) Chieftec 620W 280zł ( 23 miesiące gwarancji) który z tych zasilaczy będzie najlepszy i czy można kupić coś lepszego do 300zł ( maximum 350) z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Każdy markowy zasilacz 400W (lub hk 350AP) standardu atx 2.x starczy ci do tego konfiga. Nie ma się co bać. Do 200 zł kup sobie huntkeya i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) BENITO - wiem, ale sprawa wygląda tak że teraz podłączam nowe chłodzenie ac 5 x 12cm na 12v i do tego będę niedługo sprzedawał ram i kupywał 2 kości 1gb a potem planuje jakąś lepszą grafę i am2 x2 lub c2duo także chciałbym bardziej przyszłościowy zasilacz , btw co myślisz o tym spire ??? ( zastanawiam się nad nim a jak nie to będe polował na tego chiefteca 620w , i takie pytanie jaki może być koszt naprawy zasilacza jakby się zepsół pytam z czystej ciekawości bo już uwaliły mi się 2 zasilacze Toppowera pierwszy 450w a drugi taki jak masz w sigu BENITO tzn ten drugi nawet nie wstał :-( no chyba że znajdę coś innego to napiszę. z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 14 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Czy jest jeszcze jakiś zasilacz(oprocz Cooltek) w cenie okolo 500zł godny uwagi? Planuje kupic zasilacz ktory ma mi sluzyc troche czasu dltago też chce rozważyć wszystkie mozliwości. Update Czy to prawda ze zasilacze Coolteka mają przestarzałą konstrukcje? Jeśli wogóle Ci sie uda jeszcze kupić Coolteka w PL to gratulacje. Sam ostatnio sie zastanawiałem nad kupnem zasilki i bardzo chciałem go kupic.......no ale niestety nie mogłem nigdzie dostać. Zdecydowałem sie na Topowerka 750W << polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Zdecydowałem sie na Topowerka 750W << polecam.Głośny jest ten topower? update: Jak wypada TOP-550P1 U12 EZ w porównaniu z cooltek ct500? Edytowane 14 Marca 2007 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marewel Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Co powiecie o zasilaczu ASUS,produkowany przez Delta Electronics,bo cena normalna i moc jak dla mnie wystarczajaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 To jest to samo co chieftec GPS 450 AA. tylko nieco ładniej opakowane i w tej samej cenie. Nieco głośny ale daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Jeśli wogóle Ci sie uda jeszcze kupić Coolteka w PL to gratulacje. Sam ostatnio sie zastanawiałem nad kupnem zasilki i bardzo chciałem go kupic.......no ale niestety nie mogłem nigdzie dostać.Może warto zapytać tutaj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Co sądzicie o zasilaczu TOP-550P1 U12 EZ? Interesuje mnie porównanie z cooltek ct500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Powiedzcie czy warte jest to tych pieniędzy? KLIK ewentualnie co radzicie do 400zł... z allegro czy sklepu - obojętne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Witam potrzebuje (chyba) nowego zasilacza do zestawu ponizej, na karcie graficznej pisalo zeby to minimum bylo 450W ale ja sam juz nie wiem. procek jest skrecony grafike tez proboje. Mam natomiast taka przypadlosc ze gdy wylacze kompa. to po kilku godzinach zasilacz jest cieply. pomimo tego ze komp nie jest wlaczony. Czasem gdy proboje odpalic kompa wogole nie chce ruszyc. A czasem dziala bez problemu. Czy to wina zasilacza ? W kompie oprocz tego co ponizej posiadam jeszcze: 3 napedy, i 4 wentylatory w obudowie. Objawy sa nastepujace: wylaczam kompa na pare godzin, wracam dotykam zasilacza - cieply jakby wylaczony przed chwila, naciskam na power, komp sie zalacza dysk zaczyna pracowac ale ekran monitora sie nie wlacza (zamiast zielonej kontrolki pali sie pomaranczowa (stand by)) aby odpalic kompa musze tak wylaczac i wlaczac kilka razy aby sie odpalil. Edytowane 16 Marca 2007 przez czullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...