Skocz do zawartości
AVRAL

Podkładka Pod Logitech G5

Rekomendowane odpowiedzi

Z laserowymi może być problem. Na pewno szmacianki Steelpad'a QcK odpadają - po dokładniejszych testach zobaczysz dlaczego :wink: Rysowane na nich linie myszą są poszarpane bardziej niż np. te same gdy myszka jeździ po biurku.

Steelpad dla laserówek zaprojektował specjalną pokładkę 5L - ale cena może być trochę zaporowa.

Ewentualnie podkładki Razer'a pod Copperhead'a mogłyby się nadać. Co innych marek jak Icemat czytałem o tym, że są drobne problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego ja zostaje przy qulkach :D jak sie przesiadłem na laser to mi qursor latał sam po całym ekranie :P zaleciał aż do szafki gdzie już pozostał :D

QULKI ROX :D

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego szmacianki a'la QCK odpadaja ? Troche mnie tym zmartwiles bo mialem wlasnie zamiar sie przesiasc na G5 + QCK . Lub ewentualnie func :?

Powiedz cos wiecej o tych problemach G5 + QCK :>

Tutaj akurat o Razer Copperhead (też laserówka jak G5 :wink: ):

Kupiłem dzisiaj QCK i jestem wkurzony :angry:

Zrobiłem szybki teścik i co się okazało:

Dołączona grafika

Na górze test na podkładce z czerwonej, błyszczącej i śliskiej okładki książki, na dole qck. Ustawienia to sens. 5 i 2000dpi.

Jak widać qck to zajebisty pad pod copperheada i wszystkim go polecam :angry::angry::angry::angry:

Reszta tutaj:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=53972&st=1680

Hmm może to wina samego Razera, a nie wszystkich laserówek - ale z drugiej strony po co Steelpad wypuszczałby 5L. Chyba nie tylko po to żeby sięgnąć do kieszeni klientów.

Tutaj lista podkładek pod Copperhead'a i G5 - tu QcK jest rekomendowany.

http://www.esreality.com/?a=post&id=963526

Steelpada QcK bardzo lubię, jest miękki, stawia tylko delikatny opór, nie ma nim śladów jak na podkładkach metalowych, platikowych czy szklanych. Nigdy się nie powygina, nie porysuje, nie trzeba tak o niego idealnie dbać. QcK ostatnio czyściłem Vanishem Powershot czy Powerbang - wystarczyło kilka razy przetrzeć suchą szmatką - podkładka jak nowa :) Idealna do grania jak i do pracy.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie ja planuje powrot do QCK bo tak jak juz pisalem w innym temacie Ice 2nd mnie zawiodl ostro :-|

No nic , jutro bede w 4maxie na zakupach to sobie potestuje co i jak . Moze skonczy sie na funcu a moze zostane przy QCK ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z laserowymi może być problem. Na pewno szmacianki Steelpad'a QcK odpadają - po dokładniejszych testach zobaczysz dlaczego :wink: Rysowane na nich linie myszą są poszarpane bardziej niż np. te same gdy myszka jeździ po biurku.

Steelpad dla laserówek zaprojektował specjalną pokładkę 5L - ale cena może być trochę zaporowa.

Ewentualnie podkładki Razer'a pod Copperhead'a mogłyby się nadać. Co innych marek jak Icemat czytałem o tym, że są drobne problemy.

jezeli są takie problemy to czemu sprzedają razery ze steelpadami w kompletach??

ja mam aktualnie qck pod optycznym logitechem i zachowuje sie genialnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli są takie problemy to czemu sprzedają razery ze steelpadami w kompletach??

ja mam aktualnie qck pod optycznym logitechem i zachowuje sie genialnie

Właśnie chodzi o to, że Steelpad'y QcK są idealne pod optyki, ale z laserówkami nie współpracują w 100% idealnie. Po to powstała 5L. QcK + MX'y Logitech'a to jak dla mnie idealne połączenie.

Pamiętam, że do Copperhead'a chyba Cooling.pl dokładał QcK Mini - wydaje mi się, że to miała być zachęta (podkładka prawie za darmo) do pr0 myszki. Wiadomo, że klient wybierze taki zestaw niż gołego Razer'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam ja mam tą z CD-action z podkładką pod nadgarstek i jest fajnie :P po 1h gry juz nie czuje palców :P

taaaaaa..ja ją od razu wyrzuciłem na śmieci :? jak właśnie poczułem :? ale jej zapach :blink: :blink:

co do tematu: ja mam G5 i QcK i śmiga idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi