Skocz do zawartości
miloszkonieczny

X1800xt + Riva

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ponownie mam problem z moim Radeonem. Otóż chciałem go podkręcić i zobaczyć ile da się z niego wyciągnąć. Ale jakiej wartości bym nie zapisał w Riie, to po uruchomieniu 3DMarka05 ładowane są domyślne ustawienia. Jak zrobić, by były ładowane to po O/C? Dodam, że zaraz po zapisaniu wartości w Rivie Everest pokazuje takie, jakie w niej ostawiłem. Odpalę test w 3DMarku...i już są domyślne...

Asus A8R-MVP

A64 3000+

Sapphire X1800XT 512

BTW - jakie w ogóle są domyślne taktowania dla 1800XT? Bo coś mi się wydaje, że lekko wyższe niż moje (594/693)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na pewno zmieniasz taktowania w zakładce Performance 3D, a nie na przykład standard2D?

Edit: Standardowe Ustawienia tej karty powinny być chyba 625 MHz rdzeń i 750 MHz pamięci

Edytowane przez Kuba"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może VPU recover... (czy jakoś tak) resetuje Twoje ustawienia... hmmm... ale o tym został byś poinformowany odpowiednim komunikatem.

A inne marki? Też resetują ustawienia? A gry?

Innych marków niestety nie mam. Gry...niestety też. Przynajmniej NFS: MW (to mam akurat pod ręką)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW - jakie w ogóle są domyślne taktowania dla 1800XT? Bo coś mi się wydaje, że lekko wyższe niż moje (594/693)

Te ustawienia to domysle takty dla trybu 2D, gdy wlaczysz gre w 3D podkocza do wartosci 625/750.

Sprobuj AtiTool`em Riva moze nie obslugiwac X1800XT.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak czytałem recenzje o x1900Xtx i x1800 i oprogramowanie je wykrywało ale błędnie , Musisz meiec program ktory wykryje je poprawnie jakiej werji progrmu urzywasz ??

jak cos to ci na jutro podrzuce linka z programem który napewno będzie działał z twoją kartą :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w głównym okienku memory i core do góry i dajesz set clock

Zaraz po uruchpomieniu pokazują się wartości: zero da core i zero dla memmory...coś chyba nie tak. Jak dam jakiekolwiek inne, to ekan robi się czarny i za chwile sterownik jest resetownay przez VPU recover. Wersja ATIToola: 0.24

Pytanie z innej beczki: czy żeby ustawić napięcie na procesor powyżej 1,45V muszę wgrać jakiś zmodowany BIOS do mojej płyty? Bo na razie mam opcje tylko do 1,45

Edytowane przez miloszkonieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi