miloszkonieczny Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam, Ponownie mam problem z moim Radeonem. Otóż chciałem go podkręcić i zobaczyć ile da się z niego wyciągnąć. Ale jakiej wartości bym nie zapisał w Riie, to po uruchomieniu 3DMarka05 ładowane są domyślne ustawienia. Jak zrobić, by były ładowane to po O/C? Dodam, że zaraz po zapisaniu wartości w Rivie Everest pokazuje takie, jakie w niej ostawiłem. Odpalę test w 3DMarku...i już są domyślne... Asus A8R-MVP A64 3000+ Sapphire X1800XT 512 BTW - jakie w ogóle są domyślne taktowania dla 1800XT? Bo coś mi się wydaje, że lekko wyższe niż moje (594/693) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Weź zaznacz opcje żeby zapamiętywał ustawienia przy uruchamianiu systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) A na pewno zmieniasz taktowania w zakładce Performance 3D, a nie na przykład standard2D? Edit: Standardowe Ustawienia tej karty powinny być chyba 625 MHz rdzeń i 750 MHz pamięci Edytowane 22 Maja 2006 przez Kuba" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszkonieczny Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Weź zaznacz opcje żeby zapamiętywał ustawienia przy uruchamianiu systemu. Zaznaczyłem. PO ponownym uruchomieniu są, po odpaleniu 3DMarka powracają defaultowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Może VPU recover... (czy jakoś tak) resetuje Twoje ustawienia... hmmm... ale o tym został byś poinformowany odpowiednim komunikatem. A inne marki? Też resetują ustawienia? A gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszkonieczny Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Może VPU recover... (czy jakoś tak) resetuje Twoje ustawienia... hmmm... ale o tym został byś poinformowany odpowiednim komunikatem. A inne marki? Też resetują ustawienia? A gry? Innych marków niestety nie mam. Gry...niestety też. Przynajmniej NFS: MW (to mam akurat pod ręką) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 spróbuj innym programem, AtiTool, AtiTrayTool, PowerStrip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) BTW - jakie w ogóle są domyślne taktowania dla 1800XT? Bo coś mi się wydaje, że lekko wyższe niż moje (594/693)Te ustawienia to domysle takty dla trybu 2D, gdy wlaczysz gre w 3D podkocza do wartosci 625/750. Sprobuj AtiTool`em Riva moze nie obslugiwac X1800XT. Edytowane 23 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszkonieczny Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Sorry za pytanie nooba...ale jak się podkręca AtiTool'em ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 w głównym okienku memory i core do góry i dajesz set clock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 jako, ze sam walcze teraz z X1900XT to polece przeczytanie tego: http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&...=163&howtoID=61 dzieki Yotomeczk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killzone Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ja powiem tak czytałem recenzje o x1900Xtx i x1800 i oprogramowanie je wykrywało ale błędnie , Musisz meiec program ktory wykryje je poprawnie jakiej werji progrmu urzywasz ?? jak cos to ci na jutro podrzuce linka z programem który napewno będzie działał z twoją kartą :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ati Tool (nie Ati Tray Tools) jakaś nowa wersja prawidłowo wykrywa Radeony X1xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszkonieczny Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) w głównym okienku memory i core do góry i dajesz set clock Zaraz po uruchpomieniu pokazują się wartości: zero da core i zero dla memmory...coś chyba nie tak. Jak dam jakiekolwiek inne, to ekan robi się czarny i za chwile sterownik jest resetownay przez VPU recover. Wersja ATIToola: 0.24 Pytanie z innej beczki: czy żeby ustawić napięcie na procesor powyżej 1,45V muszę wgrać jakiś zmodowany BIOS do mojej płyty? Bo na razie mam opcje tylko do 1,45 Edytowane 24 Maja 2006 przez miloszkonieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...