Skocz do zawartości
Gość 05_03_1992

X850xt Pe Vs X1800gto

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 05_03_1992

witka co wybrać, czy sprzedać moją prawie nowke (1 dzien w kompie) x850xt pe i kupic 5 miesieczna 7800gt??

czy oplaca mi sie??

pozdr

edit;

teraz pytam czy za x850xt pe oplaca sie wziąc x1800gto od gecube'a -> mała dopłata??

pytam tutaj ponieważ nie chcialem zakłada nowego tematu !!!

pozdr

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie zmieniał na 78GT, tylko na 79GT. Mnie osobiście 78GT nie zabardzo się podoba.

jeśli chodzi o radzia, to sprzedasz go na allegro za ok. 700 zł.

chyba jak ty go kupisz ...

kumpel ma x800GTo @ 16p z dużym OC (590/590 na def cooling) i za 600PLN nie może sprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska boja się kupować mocno wykręcone karty.

Ja np 2 miesiące temu sprzedałem swojego x800 xt@pe za ponad 1000 zł i też forumowicze mawiali, że za max 800 zł z pocałowaniem w rękę sprzedam. Wystawić zawsze można - Grunt to dobry opis ;-)

Edytowane przez Sołtys25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie zmieniał na 78GT, tylko na 79GT. Mnie osobiście 78GT nie zabardzo się podoba.

...

Ale tu chodzi o cenę :? Wiesz ja bym brał x1900xtx, bo reszta "nie zabardzo mi się poddoba" :lol: Karta nie ma się podobać tylko generować obraz głównie w grach, im szybciej tym lepiej :wink: Co do ceny to za ok. 800zł można wyrwać 78GT, a co do 79GT to już ceny w okolicach ponad 1k :-| 200zł różnicy to dużo i mało :? Głównie autorowi chodziło chyba o jakąś symboliczną dopłate do 7800GT, będzie ciężko znaleźć jakiegoś łosia na tego radzia za cenę tych 700zł :-| pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

Ale tu chodzi o cenę :? Wiesz ja bym brał x1900xtx, bo reszta "nie zabardzo mi się poddoba" :lol: Karta nie ma się podobać tylko generować obraz głównie w grach, im szybciej tym lepiej :wink: Co do ceny to za ok. 800zł można wyrwać 78GT, a co do 79GT to już ceny w okolicach ponad 1k :-| 200zł różnicy to dużo i mało :? Głównie autorowi chodziło chyba o jakąś symboliczną dopłate do 7800GT, będzie ciężko znaleźć jakiegoś łosia na tego radzia za cenę tych 700zł :-| pozdro

tak masz racje :rolleyes:

7800gt idą na allegro używki 3 miesięczne po 700zł :D

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witka co wybrać, czy sprzedać moją prawie nowke (1 dzien w kompie) x850xt pe i kupic 5 miesieczna 7800gt??

czy oplaca mi sie??

pozdr

JA bym nie zamieniał - nie jest to taka masakryczna różnica, szkoda kasy. Zmień później na coś wyraźnie lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba jak ty go kupisz ...

kumpel ma x800GTo @ 16p z dużym OC (590/590 na def cooling) i za 600PLN nie może sprzedać

Na allegro wazny jest wysciowy model karty. Dla wiekszosci noobow, ktorzy potrafia podbic cene do wrecz niewiarygodnego poziomu wazne sa literki. A X850XT PE brzmi dla nich o wiele lepiej niz X800GTO wykrecony do poziomu tego pierwszego.

JA bym nie zamieniał - nie jest to taka masakryczna różnica, szkoda kasy. Zmień później na coś wyraźnie lepszego.

Jezeli doplata bedzie symboliczna radzilbym zamienic. Roznica wcale nie jest taka niewielka...jest warta calej akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro wazny jest wysciowy model karty. Dla wiekszosci noobow, ktorzy potrafia podbic cene do wrecz niewiarygodnego poziomu wazne sa literki. A X850XT PE brzmi dla nich o wiele lepiej niz X800GTO wykrecony do poziomu tego pierwszego.

Jezeli doplata bedzie symboliczna radzilbym zamienic. Roznica wcale nie jest taka niewielka...jest warta calej akcji.

Zgadzam się z tym w 100%.

Jeśli faktycznie dopłata będzie symboliczna, to się opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7800GT bo ma SM3.0 a nie 2.0b, 4 PS i 1VS więcej, DX9.0C a nie B....

zródło TUTAJ

Ale wyskoczyles kazdy zna specyfikacje 78GT i 66GT. Tu chodzi o zaleznosc cena/wydajnosc oraz szukanie najlepszej propozycji w danej przez zalozyciela tematu cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

Ale wyskoczyles kazdy zna specyfikacje 78GT i 66GT. Tu chodzi o zaleznosc cena/wydajnosc oraz szukanie najlepszej propozycji w danej przez zalozyciela tematu cenie.

noom właśnie :mrgreen:

jeszcze pomysle moze jednak sprobuje sprzedac x850xt pe, przeciez sprobowac zawsze mozna, nie?? :rolleyes:

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

witka a czy oplaca sie wziąc x1800gto gecube'a zamiast x850 xt pe??

pisze tutaj zeby nie zakldac nowego topicu

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X1800GTO jest nieco wydajnieszy, ma PS.3.0 i lepszy potencjał w O/C, pozatym to nowsza architektura całego GPU

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale lepszy mimo wszystko bylby 7800gt od tego 1800 gto.

Imho przyrostu mocy specjalnego po przesiadce na 1800gto nie bedzie bo to mniej wiecej ten sam poziom co 7600gt w niektorych grach moze byc wolniejszy (ale w innych szybszy;) ), wiec jedyne co zyskujesz to mozliwosc wlaczenia HDR w grach + mozliwosc zmodowania do 1800 xl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

no z tym modowaniem to coś cicho :mrgreen: to chyba jakaś plotka byla.....

śróbka pracwnika ATI :lol2:

nom ciekawie się robi :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tym modowaniem to coś cicho :mrgreen: to chyba jakaś plotka byla.....

śróbka pracwnika ATI :lol2:

nom ciekawie się robi :]

W necie widziałem narazie zmodowane GTO@XL od HiS'a. Tu masz dowód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi