Gość Lemon-Cola Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Koncern Seagate zapowiedział masowe zwolnienia w podległej mu firmie Maxtor, którą przejął ostatecznie w zeszłym tygodniu. Pracę straci połowa zatrudnionego personelu, który liczy obecnie 12 tys.osób. Zwolnienia obejmą przede wszystkim robotników, zatrudnionych w fabrykach Maxtora na terenie Azji i zostaną rozłożone w czasie na ok. 6 miesięcy. Firma zapoczątkowała już ten proces, wręczając wypowiedzenia blisko 900 pracownikom. Jak podaje oświadczenie Seagate, po zakończeniu restruORT: ORT: ORT: kturyzacji cały personel koncernu będzie liczył 51 tys. osób. Pełna integracja z firmą Maxtor ma zostać sfinalizowana na początku przyszłego roku. Połączenie dwóch producentów dysków twardych ma przynieść zakładany wzrost wartości akcji koncernu o ok. 10 - 20 procent. Edytowane 26 Maja 2006 przez Lemon-Cola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Nie wiem czy to dobry pomysł połączyć te 2 firmy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrog Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 polaczenie = zmniejszenie konkurencji = minus dla nas uzytkownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 czy ja wiem czy będzie tak źle :/ zawsze dla mnie maxtor=solidność a sagate=szybkość a razem....samsung :D szybkość i niezawodność :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Łezka się w oku kręci, tym bardziej, że mam Maxtora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 12 tys. ludzi bez pracy :( Szkoda mi ludzi tylko, dla firmy to ani dobrze, ani zle, po prostu biznes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 A ja zawsze bylem fanem Maxtora - metr ode mnie pracuje moj pierwszy Maxtor 243mB, zadnych problemow od 12 lat :> I zaden Maxtor nigdy mi nie padl, a mialem ze 30. Do dzis mam 3. Seagatow mialem kilka z czego dwa zdechly zabierajac z soba dane. Seagatowi mowie NIE. Tym samym dyski dla mnie produkuje juz tylko WD :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 bój maxik zostanie sierota..ale seagate-a to ja nigdy nie kupie..... no to zostają samce i hitachi bo wd też nie bardzo mi pasuja-no chyba że raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 12 tys. ludzi bez pracy :( Szkoda mi ludzi tylko, dla firmy to ani dobrze, ani zle, po prostu biznes. Od kiedy to polowa z 12 tysiecy to 12 tysiecy? ;) Co nie zmienia faktu, ze to kupa ludzi... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Gdy usłyszałem po raz pierwszy że Maxtor odejdzie na zawsze myślałem że padnę... a teraz jeszcze to.... :| Miałem 2 maxtory i teraz mam następne 2. Aż się łza w oku kręci :cry: Teraz już tylko WD... samsung mi padł -> nigdy więcej, seagate'a miałem to już więcej nie chce :| Odszedł świetny producent twardzieli..... Ale na allegro są orginałki (za czasów samodzielności) maxtora :blurp: :blurp: Edytowane 27 Maja 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...