Zajdzik Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 witam jaka jest w tej chwili najlepsza grafa pod agp?? ps. czy są grafy które można wsadzić zarówno w agp jak i pci-e?? pytam bo pewnikiem za jakiś roczek będe zmieniał płyte główną i zapewne nie będe się pchał znowu w agp skoro jest pci-e i wsumie nowe grafy tylko na to wychodzą podsumowując najlepsza grafa pod agp którą odpale na pci-e o ile takie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 NAjlepsze na agp jest teraz 7800GS, a u ati x1600pro. Nie ma kart graficznyh pod agp i pci-x. najlepiej sprzedaj ten intelowski złom i za małą dopłatą złozysz sobie cos na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) ps. czy są grafy które można wsadzić zarówno w agp jak i pci-e?? pytam bo pewnikiem za jakiś roczek będe zmieniał płyte główną i zapewne nie będe się pchał znowu w agp skoro jest pci-e i wsumie nowe grafy tylko na to wychodzą Kiedys widzalem w jakims newsie hybryde ktora z jednej strony PCB miala slot AGP a z drugiej PCI-E ale nie weszla do produkcji jaka jest w tej chwili najlepsza grafa pod agp?? Njwydajniejszy jest 2152064[/snapback] a u ati x1600pro. X800XT PE jest szybsze. Edytowane 26 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 kurcze płyte główną kupiłem rok temu a proca jakies 4 miechy temu i teraz grafe chciałem zmienić bo moja to troche przestarzała jest. szkoda ze nie ma czegos pod agp i pci-e bo teraz jakos nie widzi mi sie kupowanie całego sprzetu na nowo a tez kupić grafe tylko pod agp jak to juz odchodzi w zapomnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Najlepsza na AGP to Gainward 7800GS BLISS, który jest tak naprawdę 7800GT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Najlepsza na AGP to Gainward 7800GS BLISS, który jest tak naprawdę 7800GT :wink:Hehe bylem pierwszy spojrz na link podany przezemnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ewentualnie limitowana seria Gainwarda 7800GS Bliss 512MB, która jest tak naprawdę 7900GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) a po o komu sie w agp i jeszcze takie drogie pakowac?? nie ma sensu.... potem tego nie sprzedasz :P Edytowane 27 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No szkoda sie teraz pakowac w AGP ja sobie powiedziałem że jak będe kupował grafe to już na PCI Express z przesiadką na s.939 :D ten 7800GS jest super ale drogi strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 A dlaczego mialby pozniej nie sprzedac, napewno znajdzie sie ktos kto bedzie chcial zmienic grafe na mocniejsza, nie wymieniajac przy tym agp->pcie. @Zajdzik Kart graf pod agp i pcie nie ma, ale sa plyty glowne z agp i pcie, wiec pozniejsza przesiadka nie mosi oznaczac sprzedazy grafy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) moze sprzedasz ale za marne grosze :mrgreen: moze ludzie juz zmadrzeją i zrozumieją że nie ma sensu się pchac do agp :[ taki 7800gs to ~1200... lepiej kupic radka x850xt pe na pcie za 730 nowke z allegro, a 500 na zmiane mobo i proca, starwe sprzedac i troszke dolozyc na nowa platforme ;) Edytowane 27 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 500zł na zmiane mobo i procka?? to nie troche mało ja za samego proca dalem na allegro 600zł a tu jeszcze trzeba plyte glowna kupic a to chyba koszt okolo 300zł za cos wmiare dobrego czyli razem wyjdzie conajmniej 900zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 W lipcu ma się pojawić 7600GT AGP i tą kartę polecał bym ci kupić, jeśli jednak śpieszy ci się to poleciłbym szybką kartę ze sredniego pułapu cenowego, np 6800GS 256MB 256bit palita za 700zł lub radka X800GTO@ choć ten już zbyt szybki lub nowoczesny nie jest. Pchanie się w drogi hi-end nie ma w przypadku umierającego złącza najmniejszego sensu i tak za jakiś rok będziesz pewnie wymieniał cały sprzęt, a tak przynajmniej mniej stracisz. Natomiast najszybszą kartą na AGP pewnie będzie Gainward 7800GS Bliss 512MB i pewnie nic już szybszego na AGP w przyszłości nie wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 w takim razie pewnikiem sie zdecyduje na 7600GT AGP tylko czy wiesz moze ile ona bedzie kosztowac?? i czy ATI ma jakas konkurensja dla tej karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 w takim razie pewnikiem sie zdecyduje na 7600GT AGP tylko czy wiesz moze ile ona bedzie kosztowac?? i czy ATI ma jakas konkurensja dla tej karty??Cena pewnie w okolicach 800zł :? A co do Ati to oni już dawno zapomnieli o tym złączu i olali user'ów ze starszymi konstrukcjami, ale przecież wszystko co zielone jest bee... :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 człowieku nie ładuj sie w agp, bo to nie ma sensu. potem bedziesz tego żałował. najlepiej kup nową płyte główną i jakąś tanszą grafe na pci-e a potem grafike sprzedasz i kupisz mocniejszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) człowieku nie ładuj sie w agp, bo to nie ma sensu. potem bedziesz tego żałował. najlepiej kup nową płyte główną i jakąś tanszą grafe na pci-e a potem grafike sprzedasz i kupisz mocniejszą jeśli masz więcej kaski to kolega ma 100% racji jeśli chcesz mieć szybka grafę do gierek i nie za drogą to wybór pada na: 6800GS 256 DDR3/256 bity lub x800GTO 256 DDR3/256 bity ostatnio wpadło mi to w ręce http://bachcomp.pl/index.php?action=item&i...revdisplay=list standardowe takty ma bardzo przyjemne bo 475 mhz dla rdzenia (standardowe GTO mają 400) i 900 mhz pamięci (standardowe mają 980 mhz) pamiątki to DDR3 więc minimum 1000-1100 mhz pójdą pytanie tylko czy jest szansa na moda na 16 potoków???? jak myslicie? Edytowane 6 Czerwca 2006 przez bachus81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A tam pisze ze to R420, przeciez x800gto sa na r430 i r480. Czy to nie jest x800gt? Jak chcesz moda na 16p to sprobuj poszukac na allegro, niedawno byly sprzedawane przez arche (moze jeszcze sa), albo wez sapphira x800gto na czerwonym laminacie tak jak ja 10dni temu. Dostaniesz r430 najprawdopodobniej modowalny na 16p (tak jak moj i nie tylko moj) lub r480 (mniejsze szanse na 16p ale za to duza podkrecalnosc). 16p i 5400 w 3d05 za 600pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) A tam pisze ze to R420, przeciez x800gto sa na r430 i r480. Czy to nie jest x800gt? Jak chcesz moda na 16p to sprobuj poszukac na allegro, niedawno byly sprzedawane przez arche (moze jeszcze sa), albo wez sapphira x800gto na czerwonym laminacie tak jak ja 10dni temu. Dostaniesz r430 najprawdopodobniej modowalny na 16p (tak jak moj i nie tylko moj) lub r480 (mniejsze szanse na 16p ale za to duza podkrecalnosc). 16p i 5400 w 3d05 za 600pln :) No to tak sobie 5400pkt za 600pln :). Mój x800gt robił 4937 a miał tylko 8 potokow. Lepiej plyte jakas pcie + cos takiego jak 7600gs i bedzie porownywalnie. Z x800gto2 na pciexpress jest duzy wybór i trafiają sie kosiory po 6,5k robia w 3dmarku05. Sam tu coś takiego planuję. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 moze x800xt pe ? moja robi w 3dm05 ponad 6500p O_o, najlepiej jakbyś platforme zmienił i nieinwestował juz w "starocie" typu agp :P:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Dajcie spokój z tą zmianą platformy teraz i tak się nie opłaca zmieniać ani na 939, ani na 775 skoro niedługo będzie Conroe od Intela, a już jest AM2 od AMD, więc będzie znaczny spadek cen poza tym skoro pytanie jest jaką kartę pod AGP to wybór nie jest duży, a polecic mogę to http://www.allegro.pl/item106767162_sapphi...6p_6v_agp_.html lub to http://www.allegro.pl/item106136735__6800_...gp_1_4_ns_.html u mnie ten 6800GS wyciąga 6000pkt w 3dm05, ale wybór należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 w tej chwili na pewno wiem ze nie bede zmieniał plyty i procka bo nie ma sensu - zrobie to za jakies poltora roku. teraz chce kupic jakas nowa grafa by mi wszystkie gry dzialaly na niej i by wystarczyla mi na co najmniej te poltora roku. najprawdopodobniej zrezygnuje z tego 7600GT AGP i kupie sobie Sapphire X800 GTO 256 MB (256bit) modowalne 16p 6v AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ja tez chcialbym dozucic swoje 3 grosze :) @Zajdzik Nie lekcewaz w tej chwili obslugi Dx9c! Troche obecnych juz na rynku gier, wykorzystuje czesc z palety z jego efektow(AoE3, Oblivion, Far Cry) a koniec tego toku i poczatek przyszlego to juz wysyp nowoczesnych graficznie gier. Ogladnij jak wyglada Far Cry albo Oblivion z HDR :) , a jak bez(Bloom), to zrozumiesz o co mi chodzi. W tej chwili najlepsza oferta jakosc/cena wsrod szybkich kart na AGP, to 6800GS- znajdziesz modowalna wersje 16/6--> masz 6800Ultra :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...