Skocz do zawartości
Brush

Drukarka Dla Student

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad kupnem drukarki ale z tego co jzu sie orientowalem laserowa mi odradzano .z tytulu wynika ze bede drukowal jakiees 10 stron miesiecznie do jakies 50 -200 stron w sesji :D oplaca sie laserowa?? czy lepiej osczedzac i kupic atrament??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ci odradzano to niewiem , ale przy takim uzykowaniu polecam laser. Nie ma problemu z zasychajacymi tuszami. A ze atrament wychodzi taniej - nie sadze. Najtansza nowa laserowke kupisz za jakies 280zl. Chociaz polecam samsung ml-1610 za jakies 350zl lub hp 1020 okolo 450zl , sa drozsze ale latwiej jest dosypywac tonera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO ja sie podlaczam do pytania?

nie rozumiem czegos pisze tak:cykl miesieczny 5k stron a dalej czytam wydajnosc 2k ?

Czyli jak wydrukuje 2000stron 5%(ile to jest? cala strona srednia czcionka?) to musze new tuner kupowac? czy po 5k stron? pogubilem sie...

Materiały ekspolatacyjne

Dostarczanie tonera pojedynczy zasobnik

Wydajność zasobnika 2000 stron (1000 dla zasobnika startowego) przy 5% pokryciu powierzchni strony, ISO19752 (ML-1610D2)

Edytowane przez KaxxL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Cykl miesieczny 5k tzn tyle ta drukara jest w stanie mechanicznie wydrukować stron w ciągu miecha

2. Wydajność 2k stron tyle na ile styknie ci tonera w drukarce, startowy jest standardowo zminimalizowany do 1k stron, wieć jak chcesz mieć wydajnośc 2k to musisz go zmienić na normalny (od razu dodam ze owy toner nie jest tylko wypełniony do połowy ale jest fizycznie mniejszy)

3. 5% przyjmuje się stronę zadrukowaną czionką 12

Odnośnie pierwszego postu również nie wiem dlaczego ci odradzano, jeżeli nie potrzebujesz koloru to praktycznie laser w twoim przypadku jest najbardziej odpowiedni a Samsunga ML-2010(lepszy niż wyżej podany :)) kupisz za 330 zł, tyle niedawno zapłaciłem w Saturnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie poszła mi jakas płytka w moim dotychczasowym hp dj3820 i bez sensu jest to naprawiac czyli kupujemy nówke!!!;p Wybór padł na laserówke do dość już mam padających po 2-3 latach atramentówek (no chyba że to ja tylko mam takie "szczęście"?), których i tak nie opłaca się naprawiać. Waham sie własnie między wymienianymi tu drukarkami HP lj1020 lub 1018 lub Samsungiem ML-1610 lub 2010. I teraz moje pytanko która z tych czterech jezt njlepszym wyborem? I jak wygląda kwestia tonerów (oczywiście zaqmienników) tzn. ile orientacyjnie kosztuja i dlaczego sa takie drogie?!:P Póki co jestem najbardziej za 1020 bo ma chyba największy wybór zamienników które nie sa szczególnie drogie a i cena samej drukarki też jest do zaakceptowania. Pozdr

Edytowane przez teps86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chej tez jestem studentem i tez potrzebuje drukarki z tym ze laser odpada, bede potrzebowac koloru :) Chodzi mi o jakąś używke, oczywiscie tanią w ekspleatacji, czekam na propozycje, powiedzmy ze cena max 100 zł (oczywiscie w gre wchodzi allegro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chej tez jestem studentem i tez potrzebuje drukarki z tym ze laser odpada, bede potrzebowac koloru :) Chodzi mi o jakąś używke, oczywiscie tanią w ekspleatacji, czekam na propozycje, powiedzmy ze cena max 100 zł (oczywiscie w gre wchodzi allegro)

A co tu można wielkiego doradzić??, wchodzisz na Allegro szukasz drukarek spisujesz liste modeli które są do 100zł, następnie szukasz do nich uzupełniaczy/zamienników i tyle, nie spodziewaj się że bedziesz miał dobrej jakości photo wydruki, ani ze drukaraka dużo wytrzyma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ip1500 to dobry sprzecik do teniego drukowania :) wlasnie ze wzgledu na śmieszne ceny tuszy ;) jedzie jak szalona a czasem bywa dociążana. Jakość zamienników kolorowych - cóż.. fotki to piekne z tego nie wychodzą ale już dokumenty są na wypasie :D

przy tych cenach tak drukarki jak i tuszy hyba nie ma konkurencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co jestem najbardziej za 1020 bo ma chyba największy wybór zamienników które nie sa szczególnie drogie a i cena samej drukarki też jest do zaakceptowania. Pozdr

Popieram. Mam i polecam. Drukuje bardzo elegancko, cicho, a tonery zamienniki są niedrogie. No i to jednak jest HP. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie wlasnie zastanawiam bo samsung 2010P jest w media za 250 zyli, tylko nigdzie nie ma do tego zamiennikow i wydawac 250zł za toner oryginalny to sie nie oplaca, chyba 1018 wezme chciaz jest wolniejsza, drukuje z mniejsza rodzielczoscia i ogólnie gorsza... co poradzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi