Brush Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Witam zastanawiam sie nad kupnem drukarki ale z tego co jzu sie orientowalem laserowa mi odradzano .z tytulu wynika ze bede drukowal jakiees 10 stron miesiecznie do jakies 50 -200 stron w sesji :D oplaca sie laserowa?? czy lepiej osczedzac i kupic atrament?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubic Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Dlaczego ci odradzano to niewiem , ale przy takim uzykowaniu polecam laser. Nie ma problemu z zasychajacymi tuszami. A ze atrament wychodzi taniej - nie sadze. Najtansza nowa laserowke kupisz za jakies 280zl. Chociaz polecam samsung ml-1610 za jakies 350zl lub hp 1020 okolo 450zl , sa drozsze ale latwiej jest dosypywac tonera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) TO ja sie podlaczam do pytania? nie rozumiem czegos pisze tak:cykl miesieczny 5k stron a dalej czytam wydajnosc 2k ? Czyli jak wydrukuje 2000stron 5%(ile to jest? cala strona srednia czcionka?) to musze new tuner kupowac? czy po 5k stron? pogubilem sie... Materiały ekspolatacyjne Dostarczanie tonera pojedynczy zasobnik Wydajność zasobnika 2000 stron (1000 dla zasobnika startowego) przy 5% pokryciu powierzchni strony, ISO19752 (ML-1610D2) Edytowane 5 Czerwca 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 1. Cykl miesieczny 5k tzn tyle ta drukara jest w stanie mechanicznie wydrukować stron w ciągu miecha 2. Wydajność 2k stron tyle na ile styknie ci tonera w drukarce, startowy jest standardowo zminimalizowany do 1k stron, wieć jak chcesz mieć wydajnośc 2k to musisz go zmienić na normalny (od razu dodam ze owy toner nie jest tylko wypełniony do połowy ale jest fizycznie mniejszy) 3. 5% przyjmuje się stronę zadrukowaną czionką 12 Odnośnie pierwszego postu również nie wiem dlaczego ci odradzano, jeżeli nie potrzebujesz koloru to praktycznie laser w twoim przypadku jest najbardziej odpowiedni a Samsunga ML-2010(lepszy niż wyżej podany :)) kupisz za 330 zł, tyle niedawno zapłaciłem w Saturnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja wszedzie Samsunga ML-2010 widze po ponad 400zl nawet za 500zl.... chyba zostanie mi ten wczesniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja wszedzie Samsunga ML-2010 widze po ponad 400zl nawet za 500zl.... chyba zostanie mi ten wczesniejszy :) Sam się troche zdziwiłem, jeden plus z tej Silesi City Center :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ja polece to co sam stosuje w akademiku :-D HP 3650 + zestaw do uzupełniania hehe strzykawka i tusz Koszt wydruku jednej strony a4 poniżej grosza :-D nic więcej nie potrzeba działa ładnie w miarę szybko nawet cicho itp :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (od razu dodam ze owy toner nie jest tylko wypełniony do połowy ale jest fizycznie mniejszy) w tych w ML1610 akurat sa takie same Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) właśnie poszła mi jakas płytka w moim dotychczasowym hp dj3820 i bez sensu jest to naprawiac czyli kupujemy nówke!!!;p Wybór padł na laserówke do dość już mam padających po 2-3 latach atramentówek (no chyba że to ja tylko mam takie "szczęście"?), których i tak nie opłaca się naprawiać. Waham sie własnie między wymienianymi tu drukarkami HP lj1020 lub 1018 lub Samsungiem ML-1610 lub 2010. I teraz moje pytanko która z tych czterech jezt njlepszym wyborem? I jak wygląda kwestia tonerów (oczywiście zaqmienników) tzn. ile orientacyjnie kosztuja i dlaczego sa takie drogie?!:P Póki co jestem najbardziej za 1020 bo ma chyba największy wybór zamienników które nie sa szczególnie drogie a i cena samej drukarki też jest do zaakceptowania. Pozdr Edytowane 9 Czerwca 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Chej tez jestem studentem i tez potrzebuje drukarki z tym ze laser odpada, bede potrzebowac koloru :) Chodzi mi o jakąś używke, oczywiscie tanią w ekspleatacji, czekam na propozycje, powiedzmy ze cena max 100 zł (oczywiscie w gre wchodzi allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Chej tez jestem studentem i tez potrzebuje drukarki z tym ze laser odpada, bede potrzebowac koloru :) Chodzi mi o jakąś używke, oczywiscie tanią w ekspleatacji, czekam na propozycje, powiedzmy ze cena max 100 zł (oczywiscie w gre wchodzi allegro)A co tu można wielkiego doradzić??, wchodzisz na Allegro szukasz drukarek spisujesz liste modeli które są do 100zł, następnie szukasz do nich uzupełniaczy/zamienników i tyle, nie spodziewaj się że bedziesz miał dobrej jakości photo wydruki, ani ze drukaraka dużo wytrzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 http://www.allegro.pl/item109130909_canon_...i_gratisy_.html - Canon Pixma 1500 - 162 zl http://www.allegro.pl/item100593407_100593407.html - 2x TUSZE BCI-24 BCI24 BK+CL - 4.99 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ip1500 to dobry sprzecik do teniego drukowania :) wlasnie ze wzgledu na śmieszne ceny tuszy ;) jedzie jak szalona a czasem bywa dociążana. Jakość zamienników kolorowych - cóż.. fotki to piekne z tego nie wychodzą ale już dokumenty są na wypasie :D przy tych cenach tak drukarki jak i tuszy hyba nie ma konkurencji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Póki co jestem najbardziej za 1020 bo ma chyba największy wybór zamienników które nie sa szczególnie drogie a i cena samej drukarki też jest do zaakceptowania. PozdrPopieram. Mam i polecam. Drukuje bardzo elegancko, cicho, a tonery zamienniki są niedrogie. No i to jednak jest HP. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 połowa drukarek na UMCS lublin to hp 1020 i powiem tylko że wszyscy na nie kur.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzy_farciarz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Ja sie wlasnie zastanawiam bo samsung 2010P jest w media za 250 zyli, tylko nigdzie nie ma do tego zamiennikow i wydawac 250zł za toner oryginalny to sie nie oplaca, chyba 1018 wezme chciaz jest wolniejsza, drukuje z mniejsza rodzielczoscia i ogólnie gorsza... co poradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...