Skocz do zawartości
H@MM3R

Pomieszane Indexy Na Partycji Ntfs

Rekomendowane odpowiedzi

Instalowalem koledze system na jego dysku. podpialem go jako slave. swojego mastera wylaczylem w biosie. to byl okazalo sie blad...

przy instalacji z boootowalnej WINXP SP1 zobaczylo dwa dyski moj (1 part. fat32,2 - fat32, 3 juz NTFS) i kumpla (fat32, fat32, fat32).

Wybralem jego pierwsza partycje (fat32) jako partycje do instalacji systemu.

wszystko ladnie pieknie, ale po resie z mojej 3 partycji NTFS zrobil sie dysk nieznany.

instalator winzgrozy przetwarzal te indeksy poprawial i poprawial, w koncu po przerobieniu parutysiecy plikow partycja niby byla. (btw. wogole nie wiem czemu cos sie stalo mojej partycji skoro wybrana do instalacji byla 1 partycja drugiego dysku)

whateveeer. efekt taki ze wiekszosc z rzeczy na tej mojej partycji 65 GB po wspanialej interwencji instalatora sie nie uruchamia w tym zdjecia, dokumenty itd.. ktore sa nie do odzyskania skadkolwiek

Czy da sie sie jeszcze jakos odratowac ta partycje i wiekszosc plikow na niej, bo niby wszystko jest ok, widac pliki na dysku itd..

ale fotki to nie smiga zadna a jest tego troche i naprawde na tym mi chyba najbardziej zalezy. Mp3 niektore "zmiksowane" ze soba...

Czesc dziala... wiekszosc z 65 GB nie... :-|

Pozdro 4 U Bill G :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa u siebie na swoim kompie podpialem jego dysk na primary slave. moj byl of coz na primary master.

Wylaczylem w biosie swoj dysk, ale instalator winzgrozy nadal go widzial. nieistotne. Moje partycje byly C,D,E... jego G,H,I. wybralem partycje do instalacji "G".

po resie kompa instalator sie wlaczyl jeszcze raz i pokazal moja partycje "E" jako nieznana. po jeszcze jednym resie zaczal naprawiac indeksy. na "E" bo tam NTFS jest. dziwnie wogole ze tak sie instalator zapetlal.

whatevaaa czesc dziala czesc nie... chkdsk z jaka opcja pocisnac ? a moze jakis inny progs co by pamietal poprzednie ustawienia. nie wiem cokolwiek zeby to odzyskac co utracilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj programu Get Data Back from NTFS .. wiem wiem głupią ma nazwę ale tak się nazywa :D ... chyba nawet ot jest darmowe dzieło firmy Norton albo cosik takiego .. mi jak wcięło partycję 36 GB to odzyskałem wszystko co było ... zresztą to wina kumpla który mi chciał zainstalowac system na D: ... tak czy inaczej działa tylko na NTFSie i raczej się dobrze spisuje chociaż gwarancji nie dam ... jesli niczego nie robiłeś jeszcze z tym to powinien dać rade. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to możliwe ... jak pisałem nie pamiętam już bo to z rok temu było i ten kumpel odzyskiwał w ramach naprawy więc tylko znam nazwę programu ... ale zadziałało w moim przypadku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wszystko okkkk... dziwne rozwiazanie bo, po prostu zainstalowalem sam SP1 i wszystko nagle zaczelo dzialac na tamtej partycji.

winzgroza rOOx =]

thx za info o progsie, mam nadzieje ze sie nie bedzie musial przydac kiedys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi