PMichalak Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam Jako, że planuje dokończenie budowanego przeze mnie WC potrzebuje budy która pozwoli mi w niej to wszystko umieścić a ponieważ moje WC jest raczej rozbudowane nie miałem wielu pomysłów na wybór obudowy. Moje propozycje to: Thermaltake Shark Black CoolerMaster Stacker(ten "tańszy") prosz również o własn propozycje Oglądałem również Big Towery Chieftec ale połowa z nich nie miała gniazd 120 z przodu i z tyłu a poza tym nie przypadły mi zbytnio do gustu Prosiłbym o pomoc w wyborze pomiedzy nimi ponieważ nie miałem nigdy możliwości zobaczenia ich na żywo pytam się was która będzie ładniejsza, bardziej funkcjonalna i o większych możliwościach. Jeszcze kilka wymagań które musi spełniać moja obudowa: - 2 gniazda 120mm (z przodu i z tyłu) z możliwością zamontowania BI(X/P)'a - > 4 zatoki 5,25cala - co najmniej 2 zatoki 3,5 w kórych będzie rez a więc nie przedzielone w żaden sposób - bajery typu zamykanie na klucz itp. są mi nie potrzebne - cena poniżej 600zł - ładny wygląd Z góry dziękuje za wszystkie porady. Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Może lodóweczke od Antec'a http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1383 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jak lubisz duuuże Big Tower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Może lodóweczke od Antec'a http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1383 Fajna obudowa tolko gdzie można by w niej było zamontować BIX2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Fajna obudowa tolko gdzie można by w niej było zamontować BIX2??Jak lubisz wyżynarkę - to klasycznie, na dachu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jeżeli mam byc szczery to wydawanie 600pln na obudowę mija się z celem. Za 1/3 tej kwoty można mieć super obudowę ANTEC SLK 3000B. Mam tą bude od srody i jestem zadowolony. W środku wbrew pozorom jest dużo miejsca, obudowa spełnia wszystkie podane przez Ciebie wymagania. Black Ice Extreme powinien wejść (podaj wymiary a sprawdzę u siebie). A jeżeli masz już tyle kasy na wydanie to sprzedaj płytę i procka i kup jakiegoś A64 Venice 3k+ i płytę ASRock 939Dual-SATA2. Napewno zauważysz różnicę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Antec to rzeczywiście ciekawa buda jak za taką kasę, niestety przód nie jest zachwycający, no ale nie można mieć wszystkiego. Wentylacja + dyski na plus. Jedyny minus to ten front... no ale może to kwestia gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja bym proponowal ktoras z tego topic'a: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202678 Tt jest fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Antec to rzeczywiście ciekawa buda jak za taką kasę, niestety przód nie jest zachwycający, no ale nie można mieć wszystkiego. Wentylacja + dyski na plus. Jedyny minus to ten front... no ale może to kwestia gustu. Definitywnie kwestia gustu, dla mnie jest rewelacyjny : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Ja mam w pracy Sharka Black i jest on przygotowany do zamontowania WC (oczywiście TT poleca BigWater, ale podejrzewam, że da się zamontować inne). Wadą może być niezbyt duża szerokość obudowy (mój domowy Szef LBX-01BBB jest nieco szerszy). Shark jest jednak zdecydowanie ładniejszy od Chiefteka i cały z aluminium, za co jednak trzeba zapłacić. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Jenot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jak lubisz wyżynarkę - to klasycznie, na dachu B) Wycięcie otworu może by było możliwe ale z tego co widze ta buda ma 4 x 5,25 (3 będą zajęte i wtedy chłodnica wyleciałaby z budy a ja chcę mieć chłodzenie w 100% w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Może tak, umocowanie chłodnicy u góry jest najlepsze. Dlaczego? Ciepło wydostaje się od razu poza obudowę, no i do tego zgodnie z prawami fizyki odbywa się to optymalnie. Natomiast, jezeli nie lubisz chiefteków, to poszukaj innej budy, która nad zasilaczem bedzie miala troszke miejsca, tak zeby wszystko sie zmiescilo, lacznie z napedami. Masz Antec, Thermaltake, Lian Li, etc... na pewno coś się znajdzie. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Sarkazz nieźle masz węzy napakowane w tej budzie :D Co to za osłonka na dachu budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Sarkazz nieźle masz węzy napakowane w tej budzie :D Co to za osłonka na dachu budy?Przecież to nie moja :mur: Osłonki sa popularne na zachodzie, w polsce raczej nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A co ciekawego powiecie o Antecu p180? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A co ciekawego powiecie o Antecu p180?Maczali w nim palce ludzi z silentpcreview.com, i jest to najcichsza buda na rynku. zerknij na silentpc i poczytaj o niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Fajna obudowa tolko gdzie można by w niej było zamontować BIX2??Do wc ta obudowa sie nie nadaje. Ona jest swietna w ac - i wtedy to jedna z najlepszych na rynku. Ale kupowac ja do pociecia i niewykozystania wielu zalet uzytecznych przy klasycznym ac imo nie ma sensu. Do montazu bix2 o wiele lepszy bedzie stary stacker. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...