Skocz do zawartości
PMichalak

Proszę O Pomoc W Wyborze Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako, że planuje dokończenie budowanego przeze mnie WC potrzebuje budy która pozwoli mi w niej to wszystko umieścić a ponieważ moje WC jest raczej rozbudowane nie miałem wielu pomysłów na wybór obudowy.

Moje propozycje to:

Thermaltake Shark Black

CoolerMaster Stacker(ten "tańszy")

prosz również o własn propozycje

Oglądałem również Big Towery Chieftec ale połowa z nich nie miała gniazd 120 z przodu i z tyłu a poza tym nie przypadły mi zbytnio do gustu

Prosiłbym o pomoc w wyborze pomiedzy nimi ponieważ nie miałem nigdy możliwości zobaczenia ich na żywo pytam się was która będzie ładniejsza, bardziej funkcjonalna i o większych możliwościach.

Jeszcze kilka wymagań które musi spełniać moja obudowa:

- 2 gniazda 120mm (z przodu i z tyłu) z możliwością zamontowania BI(X/P)'a

- > 4 zatoki 5,25cala

- co najmniej 2 zatoki 3,5 w kórych będzie rez a więc nie przedzielone w żaden sposób

- bajery typu zamykanie na klucz itp. są mi nie potrzebne

- cena poniżej 600zł

- ładny wygląd

Z góry dziękuje za wszystkie porady.

Pozdrawiam

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mam byc szczery to wydawanie 600pln na obudowę mija się z celem. Za 1/3 tej kwoty można mieć super obudowę ANTEC SLK 3000B. Mam tą bude od srody i jestem zadowolony. W środku wbrew pozorom jest dużo miejsca, obudowa spełnia wszystkie podane przez Ciebie wymagania. Black Ice Extreme powinien wejść (podaj wymiary a sprawdzę u siebie). A jeżeli masz już tyle kasy na wydanie to sprzedaj płytę i procka i kup jakiegoś A64 Venice 3k+ i płytę ASRock 939Dual-SATA2. Napewno zauważysz różnicę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec to rzeczywiście ciekawa buda jak za taką kasę, niestety przód nie jest zachwycający, no ale nie można mieć wszystkiego. Wentylacja + dyski na plus. Jedyny minus to ten front... no ale może to kwestia gustu.

Definitywnie kwestia gustu, dla mnie jest rewelacyjny : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w pracy Sharka Black i jest on przygotowany do zamontowania WC (oczywiście TT poleca BigWater, ale podejrzewam, że da się zamontować inne). Wadą może być niezbyt duża szerokość obudowy (mój domowy Szef LBX-01BBB jest nieco szerszy). Shark jest jednak zdecydowanie ładniejszy od Chiefteka i cały z aluminium, za co jednak trzeba zapłacić.

Edytowane przez Jenot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak, umocowanie chłodnicy u góry jest najlepsze. Dlaczego? Ciepło wydostaje się od razu poza obudowę, no i do tego zgodnie z prawami fizyki odbywa się to optymalnie. Natomiast, jezeli nie lubisz chiefteków, to poszukaj innej budy, która nad zasilaczem bedzie miala troszke miejsca, tak zeby wszystko sie zmiescilo, lacznie z napedami. Masz Antec, Thermaltake, Lian Li, etc... na pewno coś się znajdzie.

Dołączona grafika

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna obudowa tolko gdzie można by w niej było zamontować BIX2??

Do wc ta obudowa sie nie nadaje. Ona jest swietna w ac - i wtedy to jedna z najlepszych na rynku. Ale kupowac ja do pociecia i niewykozystania wielu zalet uzytecznych przy klasycznym ac imo nie ma sensu.

Do montazu bix2 o wiele lepszy bedzie stary stacker.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi