tony_tr Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 No więc przymieżam się cały czas do benq ale teraz znalałem samsunga na matrycy PVA: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25420 Linka do Benq nie daje bo pewnie każdy wię co to. SOrka to już mój drugi post npo ale po to jest forum... Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ten samsung jest na matrcy mva takiej samej jak w benq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 No tak ale to PVA a ta ponoć leprza niż w Benq, bvrak świecących rogów itp....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 No tak ale to PVA a ta ponoć leprza niż w Benq, bvrak świecących rogów itp....? ale samsung 940FN jest na MVA tej samej co benq mimo ze producent (samsung) pisze w katalogu ze to PVA samsung 940FN ma swiecące rogi: http://www.svethardware.cz/photo_doc-11A9E...480073B0CB.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A jak z ms będzie na takim samym poziomie?? Kurczebęde grał i nie wiem jaki wziąć monitor mva czy Tn ale ponoć te tn już wychodzą z mody.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A jak z ms będzie na takim samym poziomie?? Kurczebęde grał i nie wiem jaki wziąć monitor mva czy Tn ale ponoć te tn już wychodzą z mody.... szybkosc obu na pewno będzie porownywalna bo matryca ta sama a dopalacz ktory decyduje o szybkosci, jest w elektronice matrycy a nie w elektronice sterującej ja bym nie przepłacał za samsunga, jesli MVA to benq, jesli TN to np hjundaj, samsung, jesli PVA to fujitsu P19-2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jak myslisz czy do wakacji spadnie cena za Fujitsu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jak myslisz czy do wakacji spadnie cena za Fujitsu? :) raczej nie, cena w niemczech tych fujitsu trzyma się cały czas: u nas są problemy z dostawami i cena wzrasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Bo jestem gotowy kupić tego Benq, powiedz bo vbędę duzo grał w gry te nowe itp, i nie wiem czy może zdecydować sie na jakis TN? Czy wziąć Tego Bwenq i juz.. ? Bo piszą że dla graczy to TN, ale na forach piszą że tn do [gluteus maximus] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Bo jestem gotowy kupić tego Benq, powiedz bo vbędę duzo grał w gry te nowe itp, i nie wiem czy może zdecydować sie na jakis TN? Czy wziąć Tego Bwenq i juz.. ? Bo piszą że dla graczy to TN, ale na forach piszą że tn do [gluteus maximus] :) TN ma swoje wady, MVA ma inne, PVA ma ich najmniej ale droga masz 2 wyjscia: benq i coś na TN, idz do sklepu zobacz oba i wybierz ten ktory podoba Ci się najbardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Różnice między matrycami TN a VA zaczynają się naprawdę zacierać. Dotychczas matryce TN miały 16.2 mln kolorów i ogólnie gorszą jakość kolorowego obrazu (kontrast itd. ) od matryc VA ( nawet nie wspominam o kątach w pionie ). Myślę że nadchodząca matryca Best TN III to będzie milowy krok na przód ( zgodnie ze spec ma pełne 16,7 mln kol., kontrast 1000:1 ) i będzie można śmiało ją kupować nawet jeśli wymagamy wysokiej jakości obrazu. Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Różnice między matrycami TN a VA zaczynają się naprawdę zacierać. Dotychczas matryce TN miały 16.2 mln kolorów i ogólnie gorszą jakość kolorowego obrazu (kontrast itd. ) od matryc VA ( nawet nie wspominam o kątach w pionie ). Myślę że nadchodząca matryca Best TN III to będzie milowy krok na przód ( zgodnie ze spec ma pełne 16,7 mln kol., kontrast 1000:1 ) i będzie można śmiało ją kupować nawet jeśli wymagamy wysokiej jakości obrazu.Ja jestem ciekaw czy to czasem nie jest marketingowy bełkot o kontraście jaki robi LG w swoich nowych monitorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 TN to TN xVA to xVA, dopuki tego magicznego 1000:1 nie zobacze to nie uwierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ciekawe kiedy monitory na nowej matrcy tn pojawią sie w Polsce, bo zapowiadaja sie naprawde ciekawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 JA tu zaczynam mysleć o Fijitsu Siemens P19-2, a wy tu coś o innych nowościach? Wrzyci ktoś tu linka jakąś wypowiedzią itp? Bo okaże sie ze kupie np tego Fujitsu i za pare miechów okaże sie ze to złow ;p Chociaż..... czy opłaca sie dokładać kase do tego P19-2? czy lepiej brac tego Benq...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) TN to TN xVA to xVA, dopuki tego magicznego 1000:1 nie zobacze to nie uwierze. Obecne monitory na matrycach typu VA/IPS o kontraście 1000:1 mają: Dell 2405FPW ( 1000:1 ) - 833:1 Samsung 970P ( - ||- ) - 839:1 ViewSonic VP930 ( -||- ) - 778:1 więc magicznego 1000:1 napewno nie zobaczysz. ps. wyjątkiem są monitory w których producenci naprawdę polecieli w bajkę ( nie biorę ich nawet pod uwagę w zestawieniu ) jak np jeden z modeli SONY (Sony MFM-HT95) który zamiast 1000:1 ( powinien mieć te 830: ) ma 384:1 :lol: Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) ja kupilem samsunga 940N i nie mam zastrzerzen w pracy w windowsie i lataniu po necie a tym bardziej w grach (gram w cod2, obliviona i godfathera:]) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 tony tr - ja miałem brac FS P19-2 ale w dzien zakupu przemyslałem sobie po co mam dokładac 600pln gdzie płace tylko za ładniejszy design i za brak siwecacych rogów ( gdzie te wogóle mi nie przeszkadzaja - bo praktycznie ich nie widac) . To tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 A czas dostępu czy fujitsu nie będzie szybszy? Wiem że oba mają 8 ms ale wiadomo że to gryba przesada a gdzieś była podana granica w ms jaką osiąga fujitsy i była na bardzo dobrym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 PVA jest wolniejsza od MVA :) niewiele ale zawsze :) wiec podejrzewam ze FS będzie miniamlnie wolniejszy od tego benq :) ps- płacisz jeszcze za lepsze kolory / lepsze lampy / solidniejszą matryce / PIVOT / głosniki :lol: / szersze konty widzenia :) hehe więc nie tylko świecące rogi i design :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 mysle ze dokładanie ponad 600pln mija sie z celem - bo różnica pomiedzy tymi dwoma monitorami nie jest aż tyle warta - choc to tylko moje sybiektywne zdanie :wink: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 ja tam wolałem se FSa kupic xD chciarz na dzień dzisiejszy bym brał benq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Czy czarne Fujitsu są droższe?? Edytowane 4 Czerwca 2006 przez tony_tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) troszke http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu..._/Wyszukaj.html Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...