Picasso-89 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Sorki zauważyłem, że nie ten dział ale piszcie już tu :) Planuję zakupić monitor lcd 19''. Szukam coś firmowego najlepiej na matrycy S-IPS, chodź nie wiem czy w tej cenie dostane S-Ipsa. Jest za 1600zł NEC na matrycy S-IPS, ale Samsung na matrycy PVA kosztuje również 1600zł. Nie wiem co robić ponieważ ten NEC musi być gorzej wykonany od Samsunga. Przedewszystkim uparłem się na IIyama i Samsunga, bo słyszałem ze robią dobre monitory. Pozdrawiam Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Picasso-89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Po pierwsze powiedz do czego ma być ten monitor. Nec też robi dobre monitory. Jeżeli chcesz S-IPS a masz tylko 1600zł to zostaje Nec 1970NX. Druga opcja to dołożenie 100zł i zakup FS P19-2. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 P19-2 - dobry wybór w tym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Od siebie polece Ten Minimalny czas reakcji ostry jestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Kas napisał(a): Od siebie polece Ten Minimalny czas reakcji ostry jestem z niego bardzo zadowolony. Słaby monitor na kiepskiej matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Sarkazz napisał(a): Słaby monitor na kiepskiej matrycy.No to mnie zagioles. Jakies linki z testami to potwierdzajacymi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Ten monitor posiada matrycę TN, matryce TN są kiepskie, a za tą cenę można mieć już monitor na PVA. Jedyny plus tego monitora to czas reakcji. http://reviews.cnet.com/Samsung_SyncMaster...7-31631904.html 6.1/10 Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 P19-2 posiada matryce PVA o ktorej piszesz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Tak, polecam dogłębną i fachową recenzję http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=226 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=178 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jeśli możesz dołożyć 100 zł, to polecam Samsunga 970P. Oparty na matrycy PVA, ma mały czas reakcji, bardzo dużo możliwości ustawawienia pozycji. Z tańszych kostrukcji polecam BenQ FP91GP. Monitor również na matrycy PVA. Jego cena to ok. 1100 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasso-89 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 lukmek napisał(a): Jeśli możesz dołożyć 100 zł, to polecam Samsunga 970P. Oparty na matrycy PVA, ma mały czas reakcji, bardzo dużo możliwości ustawawienia pozycji. No monitorek niczego sobie. Pomyśle nad nim bo mam jeszcze trochę czasu. Może macie jeszcze jakieś propozycje ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Fujitsu Siemens P19-2 na S-PVA tak jak polecal methyl1test i Sarkazz Edytowane 11 Czerwca 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 A co sądzicie o tym 19" Sony HX95S srebrny???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) lukmek napisał(a): Jeśli możesz dołożyć 100 zł, to polecam Samsunga 970P. Oparty na matrycy PVA, ma mały czas reakcji, bardzo dużo możliwości ustawawienia pozycji. Z tańszych kostrukcji polecam BenQ FP91GP. Monitor również na matrycy PVA. Jego cena to ok. 1100 zł a ja tego samsunga nie polecam :) i tak bedzie wolniejszy od P19-2 ma moduł FRC + 6bit = 16,2m Kolorów :/ (P19-2 ma pełne 16,7 bez "mieszania" ) i jest dorższy :/ Benq może być = w cena/jakosć nie ma sobie równych :) Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 A do czego ma służyć? Bo jak dla mnie za jego cene można dostać lepszy monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasso-89 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Witam Teraz mam do wyboru 2 monitory: http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=178 Jest na matrycy Samsunga i jest tańszy VS http://www.allegro.pl/item109103599_monito...r_warszawa.html Jest droższy, ale przynajmniej nazywa się Samsung Wiem, że polecicie ten pierwszy bo już pisaliście o tym. Może Samsung różni się jakimś parametrem ?? Który z tych dwóch wybrać ostatecznie ??? Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Picasso-89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 samsung .... hym ......... lepszy tylko w tym ze przy obracaniu do PIVOTA nie ciągna sie za nim kable jak to ma miejsce w FS :) ... i... na tym sie kończą jego zalety :wink: minusy: -FRC -16,2M kol -Czasy reakcji są lepsze od 193P+ ale nie od P19-2 :) -kolor biały i srebrny wygląda jak krajalnica :wink: -Cena Cytat przynajmniej nazywa się Samsunga ja nazywam sie DAWID :) FS górą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 @Chemik16: dlaczego piszesz, że Samsung 970P ma 16.2 mln kolorów ??? Przecież to martyca PVA, więc ma 16.7. I co masz do czasów reakcji. Deklarowany przez producenta jest niższy (ale wiadomo jak z tym jest :lol: ), w rzeczywistości będzie taki sam jak na P19-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Nie wiem dlaczego tak duzo ludzi upiera się przy tych Szajsungach. Jest bardzo dobry monitor za niewielką cenę (FS P19-2)... ale Polakowi to nigdy nie dogodzisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) lukmek napisał(a): @Chemik16: dlaczego piszesz, że Samsung 970P ma 16.2 mln kolorów ??? Przecież to martyca PVA, więc ma 16.7. I co masz do czasów reakcji. Deklarowany przez producenta jest niższy (ale wiadomo jak z tym jest :lol: ), w rzeczywistości będzie taki sam jak na P19-2 :lol: :lol: co ma do tego matryca - ona tylko jest w stanie tyle wyświetlić :wink: Cytat Monitor wyświetla 64'ry odcienie koloru podstawowego, mieszając je w celu uzyskania 253'ech , co daje finalne ~16,2 mln barw.to sprawa [ciach!]ianej elektroniki szajsunga :) może i bedzie - czekam na testy na MVA :wink: ale FS ma inne smurzenie niz samsungi :) inaczej to sie troche odbywa i mniej rażące jest od smug :) zresztą nawet jak bedzie szybkie to to nie pokrywa niepełnej palety :wink: - 16,192M dokładnie Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Tylko i wyłącznie Fujitsu Siemens P19-2, niestety różnie z dostępnością i spore różnice cen. Trzeba poszukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasso-89 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Witam. Doszłem do wniosku, że może warto dać taką kase za Samsunga 970P, ale znalazłem coś takiego : SAMSUNG SYNC MASTER 940FN Monitor jest teńszy 200zł a ma nawet lepsze parametry ( kontrast i jasność). Tylko czy są one prawdziwe. Wprawdzie chciałem dać 1700zł za monitor ale myślę bardziej o 1500zł. Jak myślicie ?? Jak sprawuje się ten monitor ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) heh ,.... człowieku ... czytałeś wogule co tu napisalismy ?? na 970P NIE WARTO WYDAWAĆ KASY BO TO NIEZADOBRY MONITOR !!! P19-2 z tej matrycy jest dobrym wyborem heh widze ze mało czytałeś o tym monitorze 940 :) matryca to AUO M190EN03 V.2 MVA 1000:1 8ms GTG czyli taka samiutka jak w benq FP91GP za ~1100zł :) taka sama szybkosć i wady/zalety ... Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Picasso-89 napisał(a): Witam. Doszłem do wniosku, że może warto dać taką kase za Samsunga 970P, ale znalazłem coś takiego : SAMSUNG SYNC MASTER 940FN Monitor jest teńszy 200zł a ma nawet lepsze parametry ( kontrast i jasność). Tylko czy są one prawdziwe. Wprawdzie chciałem dać 1700zł za monitor ale myślę bardziej o 1500zł. Jak myślicie ?? Jak sprawuje się ten monitor ?? Pozdrawiam Nie rozumiem Cie człowieku kazdy poleca Ci tutaj F-S P19-2 , wytycza Ci wady Samsunga w stosunku do F-S. A ty dalej piszesz o Samsungach najlepiej kup sobie jakiegoś syfa na TN i nie zawracaj nikomu gitary bo widac ,ze nie liczysz sie ze zdaniem forumowiczów ,albo przedstaw jakieś argumenry dlaczego te twoje monitory są lepsze od tych co polecają inni ,albo nie zakładaj juz więcej tematów i idz do kolegów z podwórka którzy "wiedzą " najlepiej jaka firma jest najlepsza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 fisher_nh napisał(a): Nie rozumiem Cie człowieku kazdy poleca Ci tutaj F-S P19-2 , wytycza Ci wady Samsunga w stosunku do F-S.Moze nie chca F-S poniewaz jest brzydki. Ludziki monitory LCD kupuja glownie dla design`u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 lukmek napisał(a): Jeśli możesz dołożyć 100 zł, to polecam Samsunga 970P. Oparty na matrycy PVA, ma mały czas reakcji, bardzo dużo możliwości ustawawienia pozycji. Z tańszych kostrukcji polecam BenQ FP91GP. Monitor również na matrycy PVA. Jego cena to ok. 1100 zł BenQ ma MVA!! a nie PVA B) Kas napisał(a): Moze nie chca F-S poniewaz jest brzydki. Ludziki monitory LCD kupuja glownie dla design`u. sam jesteś brzydki :razz: ja też polecam FS. Ale raczej szaro-czarnego (biały jest brzydki zgadzam sie :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasso-89 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Mam jeszcze pytanko. Czy wraz ze wzrostem rozdzielczości i detali w grze monitor bardziej będzie smużył??? PS. 970P sprawuje się rewelacyjnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 To po co ten topic był? Wszyscy Ci radzą co innego, a Ty i tak swoje kupiłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasso-89 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zrobiłem co zrobiłem ale pytanie było inne i proszę o odpowiedź. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...