Skocz do zawartości
welyk

Baterie Do Nokii Z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje wymienic baterie w starych komórkach 6210 i 3510 wiec chce isc po jak najtańszych...

które "marki" bedą lepsze z w.w. ?

foof http://allegro.pl/item109106578_bateria_no...emy_bonusy.html

Best http://allegro.pl/item110264042_bateria_be...mah_li_ion.html

a moze polecicie cos innego w podobnej cenie?

nie chciałbym zeby mi sie stopiła lub spaliła bateria razem z telefonem - juz kiedys miałem taka akcje z jaks badziewna podróbką w 6210 :/

Proszę o opinię użytkowników takich lub podobnych baterii.

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek, to stanowczo odradzał bym iść po najniższej linii oporu. Taka bateria będzie odpowiadała jakości zwykłej (firmowej, używanej np 2 lata) baterii Nokii po kuracji odmładzającej (wrzucenie do zamrażarki - było o tym na forum - coś tam pomaga).

Sam kupiłem na tej samej zasadzie baterię 1600mAh do 3310 (obecnie należącej do mamy). Na początku było nieźle, ale teraz rewelacji nie robi. Gdy będę brał następną baterię, to zainteresuję się przynajmniej firmą Forever.

Gdybym koniecznie musiał wybierać z tych 2, to brałbym Foof - o tej firmie przynajmniej coś słyszałem i widziałem wiele jej produktów w sklepach/komisach GSM.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie tez potrzebuje kupic baterie do nokii 3310 mojej mamy i nie chce kupic jakiegos badziewia ... myslalem nad jakims Li-Ion Forever TF1 za niecale 20 zlociszy czy moze cos innego ? i czy to prawda ze zalecane sa ladowarki impulsowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuje :)

Mam kupic baterie do nokii BL-5C (n6230) co polecacie z allegro? Dalej Forever i foof czy cos sie zmienilo? Mysle o czyms li-polymer - czy one naprawde maja taka wielka pojemnosc (~2000mAh)? Napiszcie co testowaliscie i jak wypadlo. Moze jednak warto doplacic do oryginalnej nokii - i tu drugie pytanie: Czy zdarzaja sie podrobki nokii i jak je rozpoznac?

P.S Pomimo ze to mala kwota wolalbym oszczedzic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz zaoszędzić to kupuj oryginały.Są sprzedawane w blistrze,brak blistra=zróba.

Tylko w przypadku BL-5C trzeba uważać by kupić jej nową wersję o zwiększonej pojemności 970mAh,blister w tej wersji ma zielony pasek.Stary typ ma 870mAh i blister biało niebieski/granatowy(?) nie ma zielonego paska.

Dodatkowo kupno starszej ,to niemal na pewno jeszcze niższa pojemność -li-on po leżakowaniu tracą swoją pojemność.

Nie wierz w żadne li-poly za cenę ~20zł,osobiście wolałbym by do obudowy BL-5C Nokia pakowała ogniwa li-poly (skutkowało by to większą pojemnością baterii,kosztem mniejszej ilości dopuszczalnych cykli ładowania) ale tak nie jest.

Zawsze możesz sprawdzić oryginalność baterii na stronie nokii-gdyby coś było nie tak- zwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam top suxess, tyle ze drogie jak na nie oryginały. Ale trzymają bardzo dobrze i nie zawyżają pojemności, przynajmniej te które ja miałem

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Podepnę sie do tego tematu.

Mam Nokie 3510i i obecnie batreria MPower 1600mAh ale już pada bo jak mam 2-3 kreski to jedna rozmowa i dętka.

Zastanawiam sie co kupić:

-totalna podróba z naklejką 4200 mAh za 8-10zł

-Foof 1000 mAh za około 15-20zł

-Forever 1250 mAh za około 20-30zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi