Yacko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czy Abit KN8U nadaje się do średniego OC A64 3000+ ? Opcji w biosie ma sporo, regulacji napięć równiez - jak się przedstawia w praktyce ? Według http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=521-6 całkiem nieźle , pomijając małe problemy,. które być może poprawi kolejny bios. Miałem okazje testować Abita K8NU i max HTT z Venice 3000+ wyciągnąłem z niego 360, to chyba niewiele.Najwięcej z Venice wyciągnąłem na następujących ustawieniach jak w załączniku. Zastanawiam się również nad ASUSEM A8N-E ale ABIT ma więcej opcji O/C, choć w praktyce nie wiem, które mobo wypada lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Miałem okazje testować Abita K8NU i max HTT z Venice 3000+ wyciągnąłem z niego 360, to chyba niewiele.Wg mnie to jest wystarczająca wartość HTT, więcej nie trzeba, jeśli nie masz super egzemplarza procka. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Wg mnie to jest wystarczająca wartość HTT, więcej nie trzeba, jeśli nie masz super egzemplarza procka.Super to malo powiedziane ;) 360x9=3240 Mhz. Na palcach jednej reki mozna policzyc takie procki. Bierz abita jak mozesz go miec w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Super to malo powiedziane ;) 360x9=3240 Mhz. Na palcach jednej reki mozna policzyc takie procki. Bierz abita jak mozesz go miec w dobrej cenie. Mogę mieć w dobrej cenie, bo sam je sprzedaję:) Czy ktoś miał okazję sprawdzić czy lepsze osiągi uzyska się na wyższych HTT i mniejszym mnozniku, czy odrotnie ? Kiedyś czytałem jakieś kompedium o A64 i tam o ile pamiętam było napisane, że bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czy ktoś miał okazję sprawdzić czy lepsze osiągi uzyska się na wyższych HTT i mniejszym mnozniku, czy odrotnie ? Kiedyś czytałem jakieś kompedium o A64 i tam o ile pamiętam było napisane, że bez znaczenia.Bez znaczenia, przynajmniej zauwazalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Obniżanie mnożnika i podnoszenie HTT ma sens tylko, gdy jest do wyboru mało dzielników pamięci i przy nominalnym mnożniku nie ma 'optymalnego' dzielnika, tzn pamięć pracuje za wolno lub przy kolejnym dzielniku już nie wyrabia za to. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) ja na swoim A8N-E wyciągam max 343Mhz na 50* chipsetu :) ... abit ma HT 2kMhz audio 7,1 kupe innych portów ........... ale port COM mam xD a abit nie ma co go dla mnie dyskwalifikowało :) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 ja na swoim A8N-E wyciągam max 343Mhz na 50* chipsetu :) ... abit ma HT 2kMhz audio 7,1 kupe innych portów ........... ale port COM mam xD a abit nie ma co go dla mnie dyskwalifikowało :) ABIT KN8 ULTRA też posiada port COM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 ABIT KN8 ULTRA też posiada port COMnie - przynajmniej tak jest w opisach i testach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) nie - przynajmniej tak jest w opisach i testach :) Jest COM na 100% http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...TYPE=Socket+939. Jedyny minus tak na szybko to zbyt blisko umieszczone sloty pamięci. Zauważyłem dziwną przypadłość przy kręceniu Venice 3000+. System uruchamia się przy max 290 HTT x9 i nic poza tym , nawet po zwiększeniu napięcia do 1,6V nic się nie zmienia. Dziwne. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Yacko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...